donderdag 13 juli 2023

Nicky Hamid: Thuis ~ 13 juli 2023


Nicky Hamid: Thuis

12 juli 2023

Men heeft mij vaak gevraagd wat ik doe om in vrede te blijven en niet meegesleurd te worden in de drama’s van de dag.

Ik zou zeggen dat het “naar binnen gaan” is. Wat je “meditatie” zou kunnen noemen. En voor mij is dat geen “toevluchtsoord” waar ik me terugtrek. Het is als thuis. De STILTE en plaats in mezelf waar ik THUIS ben, heel en compleet.

Het is in stilte, maar een stilte die overal om me heen en in me voelbaar is. En het is zo geworden dat het de plek is die de hele tijd als mij (IK BEN) verblijft als een altijd Aanwezige waker. En het is mijn plaats geworden om bewust te kiezen, zelfs wanneer ik ondergedompeld ben in het “doen en het “daarbuiten”.

Ik Kies niet alleen voor Glimlach, maar IK BEN Glimlach, totaal zonder inspanning of richting.
Waar ik de Essentie van Zijn BEN.

En er zijn geen woorden. Het is de mystieke plaats van niets, onuitsprekelijk en voorbij grenzen. Het is LIEFDE. Dus omdat het de plek is waar ik altijd naar toe getrokken word, noem ik het “THUIS“.

In het bijzonder zou ik tegen je willen zeggen dat het beste wat je voor jezelf kunt doen is om een dagelijkse dynamiek op te bouwen van het vinden van deze Vrede van Zijn, die alle begrip of beschrijving te boven gaat om je te verbinden met

Waar je je niet loskoppelt van het Leven. Maar waar je je VERBINDT met het LEVEN.

Een Eeuwige, Multidimensionale, Uitdijende, Liefdevolle uitdrukking van Wie JIJ BENT.

Ik hou zo veel van je

**********************

PS: En ik weet dat velen van jullie het moeilijk hebben gevonden om te “mediteren”, om in totale stilte te zijn. Je hebt gevochten met je “apengeest”.

Maar ik weet dat het niet alleen de plek is waar we allemaal naar toe gaan, maar dat het ook absoluut essentieel is om deze dagelijkse keuze te aarden totdat het de plek in je dag wordt die je voor geen goud zou willen missen.

Om te ascenderen, om uitgelijnd en Aanwezig te worden, moet THUIS zozeer een deel van je worden dat je nooit het gevoel hebt dat je vertrokken bent, waar je je ook bevindt in tijd en ruimte.

Nicky Hamid

Vertaling: wakkeremensen.org