donderdag 13 juli 2023

De Metafysica Van Wonderen ~ 13 juli 2023 ~ Owen Waters

 

De Metafysica Van Wonderen

Door: Owen Waters – 12 Juli 2023

Wonderen kunnen en gebeuren. Het mechanisme erachter is tot voor kort altijd een groot mysterie gebleven. Als levenslange zoeker naar dergelijke mysteries geloof ik dat het tijd is om de principes die zich de afgelopen decennia hebben geopenbaard te verzamelen.

Beter nog, het is tijd om deze ontdekkingen te vertalen in een krachtige methode om op betrouwbare wijze te bereiken wat ongeïnformeerde mensen als wonderbaarlijk zouden kunnen beschouwen!

Mijn zoektocht naar de spirituele waarheden van het leven begon in 1963 met een onvrijwillige buiten-lichamelijke ervaring. Toen ik eenmaal bekomen was van de schok dat ik een doodse ervaring had gehad, was mijn nieuwsgierigheid onherroepelijk gewekt en werd mijn levenslange onderzoek naar metafysische mysteries gestart.

Tegen de jaren 1970 maakte mijn studie me ervan bewust dat de term metafysica van toepassing was op een breed scala aan subonderwerpen. Ten eerste was er het traditionele type dat werd nagestreefd door fans van Plato en marmeren beelden. Dan is er het geest-magische type, soms gepromoot door ambitieuze individuen die voordeel zoeken in competitieve situaties. Tot slot is er het type dat met kop en schouders boven de rest uitsteekt omdat het een hoger bewustzijn nastreeft en daarmee het primaire doel van het menselijk bestaan ondersteunt. Dit werd mijn specialiteit en ik definieerde het later door de term spirituele metafysica te bedenken.

Spirituele metafysica is een studiegebied dat wordt beoefend door mensen die de wegen van de Schepper van het universum beter willen begrijpen. De kernvraag is: “Hoe kon dit ogenschijnlijk vaste universum worden geschapen met bewustzijn als enige beschikbare bron?”

Ja, het vaste stof van de aarde werd gemaakt door intense compressie van het bewustzijn van de Schepper. Bewustzijn creëerde fysieke stof, dus het is ironisch dat materialistische wetenschappers zichzelf vandaag de dag in een doodlopende straat hebben opgesloten. Ze blijven zich afvragen hoe stof bewustzijn kan hebben gecreëerd!

Naarmate de natuurwetten achter de wonderen van de Schepping duidelijker worden, kunnen we ze toepassen om ons persoonlijke leven te verbeteren en een betere wereld te creëren. Typisch zoeken mensen die een hoger bewustzijn nastreven naar coöperatieve win-win situaties voor alle betrokkenen, in plaats van competitieve schema’s die alles winnen.

Een beter begrip van de rijken van hoger bewustzijn opent de deur naar vele mogelijkheden, waarvan niet de minste de mogelijkheid is om verbluffende wonderbaarlijke oplossingen te creëren voor enkele van de moeilijkste uitdagingen van het leven, wat het doel is van mijn nieuwe boek, “Soul Inspiration: Ontketen de kracht van je hoger bewustzijn om problemen op te lossen en een beter leven te creëren”.

Owen Waters

Vertaling: wakkeremensen.org