dinsdag 18 februari 2020

HULP UIT DE LICHTWERELD ONTVANGEN ~ MIEKE VULINK


HULP UIT DE LICHTWERELD ONTVANGEN
Er is altijd hulp voor jou aanwezig. Heb je dan hulp nodig? Wat zou jouw antwoord daar op zijn? Het antwoord dat er op zou volgen zegt veel over jouw zelfbeeld en zelfgevoel.

SCHAAMTE EN MINDERWAARDIGHEIDSGEVOELENS
Voor sommigen is een "Ja, ik heb wel hulp nodig" een bekentenis die met schaamte gepaard gaat. Alsof je met jouw hulpvraag toegeeft dat je gefaald hebt, dat je het zelf niet kunt. Dan roept alleen al het idee dat je binnenkort bijvoorbeeld tegenover een therapeut zou zitten de zenuwen op. Oh jee, dan moet je gaan toegeven dat je het alleen niet kunt. Wie weet vindt hij of zij je wel zwak, dom of meelijwekkend.
Dit is heel duaal benaderd (veel aardse 'hulpverleners' zitten ook nog in de dualiteit, maar zullen naar hun beste vermogen toch precies het goede aanreiken) maar het schetst een doorkijkje naar een van onze grootste illusies; dat jij minder waardevol, talentvol of wijs zou zijn dan een ander.
Voel je dat achter je schaamte een te klein zelfbeeld zit, dat voortkomt uit dualiteit en oordelen? En misschien vind je jezelf de hulp of liefde niet waard?


HULP AFWIJZEN
Als jouw reactie zou zijn "Oh nee hoor, ik heb echt geen hulp nodig", kan dat vanuit de dualiteit bekeken op van alles duiden, maar de kern komt neer op twee dingen.
De eerste reden kan zijn dat je Liefde en wijsheid afwijst. Van buiten, van en voor jezelf. Hier zit ook meestal een 'te klein', of een 'te groot' ego achter. Een klein ego schermt zich vanuit kwetsbaarheid af, trekt zich terug en wil niet dat iemand aan de gewondheid of minderwaardigheid of angst gaat komen. Eigenlijk wil het terug in de baarmoeder of terug naar de Lichtwereld; daar waar van hem of haar gehouden werd.
Een groot ego wil absoluut bewijzen dat hij/zij het op eigen kracht kan, dat er niets aan hem of haar mankeert. Het is een houding, een buitenkant waarachter toch vaak weer een angstig of gekwetst ego zit. Door jezelf op te blazen kun je mensen van je af houden, en elk risico uitsluiten dat ze door je harnas (wat je niet voor niets aangetrokken hebt) heen zouden kunnen breken.
De tweede reden kan zijn dat je net in een fase aangekomen bent waarin je je zelfvertrouwen een boost wil geven, of waarin het vertrouwen in jezelf bekrachtigd is doordat je met een hoger zelfdeel samen gevallen bent. Dan wil je een tijd ervaringen opdoen vanuit jouw eigen wijsheid.
Vaak blijkt dat je vanuit die wijsheid ook wel open staat voor wat je van binnendoor aangereikt krijgt. Dan volg je je intuitie, je luistert zowel naar je gevoel als naar je onderscheidingsvermogen. Maar als daar een houding insluipt van "Nee, afblijven, ik wil geen hulp" dan verklapt deze persoon eigenlijk al dat er iets kwetsbaars is aangeraakt waar weer een tijd mee gestoeid zal gaan worden. Totdat er een 'ik weet het niet meer' komt, en er alsnog een uitreiken naar buiten of naar boven op volgt.

ALLES IS OKAY, WAT JE OOK KIEST
Voor anderen komt een "Ja, ik heb wel hulp nodig" uit een dieper weten, dat we hier op aarde altijd minder vanuit het grotere perspectief kunnen zien dan vanuit de hogere dimensies. Als we meer Licht in onszelf voelen geeft dat vaak een euforisch gevoel. Maar dat nieuwe Licht zal ook nog oude zelfdelen in het donker aanraken die mee willen naar het Licht. Om dan niet weer in het donker te verdwijnen is het een goed idee om een Engel of ander Lichtwezen uit hogere dimensies bij jje te vragen die met je meekijkt, het donker in. Een hulpvraag naar de Lichtwereld sturen is dus eigenlijk een eerbetoon aan jezelf. Bovendien zien ze daar jouw uitreiken naar inzicht en wijsheid als een teken van kracht en bereidheid! Ja, hoera, jij wilt in onze non-duale, liefdevolle spiegels kijken en jezelf verder ontwikkelen. Dat is vreugdevol teken!
Andersom geldt ook: zou je niet uitreiken, hun hulp negeren, het op eigen kracht willen doen of jezelf de liefde van buitenaf niet waard vinden, dan is dat ook okay. Jij hebt immers een vrije wil. Voor hen is alles goed, want ze weten dat jij vanuit je Zielenplan een bepaalde weg wilt gaan. Als jij het nodig hebt om het nog even alleen te doen, of vast te lopen, dan liggen er even waardevolle en leerzame ervaringen op jou te wachten. Ook dát is Liefde: jou je eigen tempo en keuzes gunnen zonder ook maar iets te veroordelen.

DE OMMEKEER DANKZIJ DE ZWAARSTE LEVENS
De hulp uit de Lichtwereld groeit met de dag! Dat komt ook doordat steeds meer mensen zoals jij en ik beginnen uit te reiken naar hogere dimensies. Allemaal komen we een keer op het punt dat de ziel ver genoeg ontwikkeld is, en de persoonlijkheid grotendeels gekend en geheeld. Jouw hartekeuze, om jouw eigen Goddelijkheid terug te vinden en je te richten naar díe hogere Wil, in plaats van je te richten op de wil van je ego, zal je de grootste ommekeer in je leven brengen (of heeft die al gebracht  ! ).
Je weet dat je steeds opnieuw vanuit de geestelijke wereld naar de Aarde bent gegaan. De Aarde is een planeet waarop de meest zware dualiteits- ervaringen mogelijk zijn. Ze is net een snelkookpan waar je steeds opnieuw bent ingedoken. Tijdens allerlei intense ervaringen tussen donker en licht heeft Moeder Aarde jou gedragen en geholpen, om uiteindelijk weer terug kunnen komen bij je Goddelijke Zelf. De meest zware ervaringen, zoals tijdens onze Holocaust- en Inquisitie- levens, waren de gevolgen van het uit het oog hebben verloren van jouw Goddelijkheid.
Vanuit alle pijn en angst heb je je chakra's toen zo veel mogelijk dicht gezet (op de onderste twee na, van vechten voor je leven, hebben en houden). Tijdens de zwaarste levens heb je dus maar heel weinig licht en hulp kunnen ervaren uit de geestelijke wereld.
Nu je chakra's echter weer helemaal open gaan, en op veel hogere frequenties zullen gaan functioneren, zul je vanzelf de oude herinneringen tegen komen van de allerzwaarste levens waarin je het meest verdicht was (letterlijk). Neem jezelf niets kwalijk; we hebben allemaal deze ervaringen nodig gehad om vanuit de ziel uiteindelijk de ommekeer te kunnen maken.

DE GODDELIJKE AANWEZIGHEID IN JOU
De Goddelijkheid in het Universum ademt pure Liefde. Wanneer je uitreikt naar deze Liefde, beaam je eigenlijk dat dáárin jouw ware essentie zichtbaar is: jouw Goddelijke Zelf. De Liefde van jouw Goddelijke Zelf wil allereerst ingezet worden om jezelf te kunnen bevrijden uit het lijden en uit de matrix van de materiele wereld. Je bent het duale rad van avontuur eigenlijk ontstegen, en gaat verder naar avonturen die zich op veel hogere levels bevinden. Daar zijn geen overleef-scenario's meer nodig, geen ziektes, pijn, angst, oordelen, zorgelijkheid of tekorten.
Je kunt de energie die dagelijks tot je komt dus volledig gaan inzetten om jezelf innerlijk vrij en beschikbaar te maken voor het verwezenlijken van jouw Goddelijke Plan op Aarde. Dit gebeurt vanuit de Goddelijke Aanwezigheid in jouzelf. Deze IS er altijd, die staat 'aan' en is 'wezig', wezenlijk en waarachtig, en geeft LICHT. Dit groeiende lichtwezen in jou kan zich echter niet spiegelen met dat wat nog in de dualiteit zit; deze heeft spiegels nodig uit hogere dimensies. Vandaar dat we altijd mogen uitreiken naar hulp, van hen die de ware weg naar de Bron kennen
Gun jezelf die hulp, gun jezelf alles wat je nodig hebt om jouw Goddelijke Weg op Aarde te kunnen gaan.
Dit gunnen is één van de aspecten van 'In je ware kracht komen'. Wil je hier met ons vier dagen induiken, in je eigen huis boodschappen en channelings daarover ontvangen, dan kun je je nog aanmelden voor onze Lichtcirkel, die morgen begint!
Hieronder vind je meer info, en kun je je ook aanmelden:
MV 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten