zaterdag 15 februari 2020

HET UNIVERSUM IS ONZE GROTE SPIEGEL ~Maryam Hasna

HET UNIVERSUM IS ONZE GROTE SPIEGEL 
Maryam Hasnaa is spiritueel leraar, energetisch heler en organiseert internationaal workshops en reizen om mensen te leren zich te verbinden met hun essentie zodat ze hun lijden kunnen transformeren naar wijsheid en waarheid. 
Tijdens ons interview deelde Maryam met ons de diepe spirituele wijsheid van de Essenen en dat het Universum onze grote spiegel is. De Essenen zijn een zeer oud broederschap van goddelijk verlichte wezens, die geloofden dat ze hier waren om verlichting op de planeet Aarde te brengen. Het waren grote voorstanders van zelfbeheersing en leven vanuit het hart.
WAAROM HEBBEN WE SPIEGELS? 
We zijn de hele tijd bezig met creëren, zowel bewust als onbewust. De Esseense spiegels laten ons voortdurend weten wàt we aan het creëren zijn en spiegelen dat eindeloos aan ons terug. Wanneer we negatieve energie uitzenden komt het Universum tevoorschijn om ons te ondersteunen bij onze levenslessen. Op een vriendelijke manier herinnert het Universum ons aan wat zich IN ons afspeelt en maakt ons bewust van wat we aan het creëren zijn. Wanneer we daardoor niet wakker en bewust worden neemt de intensiteit van het spiegeleffect toe. 

Je kunt het vergelijken met zakken voor een schoolexamen en dat je moet opkomen voor een herkansing die uitdagender is dan het oorspronkelijke examen.
ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE 
Het Universum maakt geen enkel onderscheid tussen wat het ons weerspiegelt. Het Universum heeft onvoorwaardelijk lief en weerspiegelt exact datgene wat je naar buiten projecteert – positief of negatief. Onvoorwaardelijke liefde kent geen medelijden, het respecteert.
Wanneer je negativiteit uitstraalt, wordt je geen gelegenheid gegeven het jezelf makkelijk te maken. In plaats daarvan staat het Universum je liefdevol bij en gelooft het genoeg in je zodat je weer opstaat om de uitdagingen aan te gaan die je worden voorgespiegeld.
Liefde gelooft in jou en respecteert je voldoende om je onvoorwaardelijk te laten zien wat je naar buiten projecteert, waardoor je groeit en bloeit. In de genadeloosheid bevindt zich de absolute genade.
DE 7 SPIEGELS
Spiegel 1: Wat je buiten jezelf ziet, is een exacte weerspiegeling van wie je op dat moment bent. (Onthoud dat spiegels zowel je bewuste als je onderbewuste weerspiegelen)
Spiegel 2: Je trekt aan waar je over oordeelt.
Als je goed oplet zal je dit patroon in verschillende facetten van je leven vaak tegenkomen. Waarbij opgemerkt dat er een enorm verschil bestaat tussen oordelen en waarnemen. Je kunt enerzijds voorkeuren hebben (waarneming) en anderzijds ergens een beschuldigend oordeel over hebben. In het geval van een beschuldigend oordeel is alles waar je je tegen verzet tegelijkertijd ook alles waar je voeding aan geeft.
Spiegel 3: De derde spiegel zal je laten zien wat je verloren bent, weggegeven hebt, of weggenomen hebt.
Maryam vertelt ons dat hier de jaloezie vandaan komt. In het interview legt ze dat op een prachtige wijze uit (zie link onderaan). 
Spiegel 4: Een vergeten liefde.
Maryam vertelt over de belangrijkste situaties waarin dit in ons leven kan opduiken, evenals over de betekenis erachter. 
Spiegel 5: De donkere kant van de ziel – de onderdrukte delen van jezelf die je hebt veroordeeld, zullen worden weerspiegeld door mensen of situaties die in je leven tevoorschijn komen.
Wanneer we te maken hebben met een negatief iemand of een negatieve ervaring waar we ons rot over voelen, willen we graag uitzoeken wat dit in ons weerspiegelt en wat daar de diepere oorzaak van is. Zodra we de reden erkennen ontstaat er ruimte voor diepe heling.
Als kanttekening vertelt Maryam dat de diepste, meest ontkende delen van jezelf vaak de eigenschappen van je partner zijn waartoe je je het meest aangetrokken voelt! Het doel hiervan is dat je jezelf daardoor als compleet ziet, je deze eigenschappen kunt integreren en je je heel voelt.
Spiegel 6: Je moeder- of vader-aspect wordt aan je weerspiegeld.
Spiegel 7: De weerspiegeling van je zelfbeeld, zowel bewust als onbewust.
Er zullen in je leven mensen verschijnen die weerspiegelen hoe je jezelf behandelt. Dit is misschien wel de meest krachtige spiegel, omdat we ons niet altijd bewust zijn van hoe we onszelf voordoen in de relatie met onszelf. Bijvoorbeeld: als je jezelf steeds hoort praten over hoe andere mensen ‘van jou profiteren’, dan is de kans groot dat je je eigen tijd, middelen of energie misbruikt om het anderen naar de zin te maken. De mensen die in jouw leven opduiken om van jou ‘te profiteren’ zijn je leermeesters die jou exact weerspiegelen hoe je met jezelf omgaat.
ONTHOUD 
1. Elke weerspiegeling is een kans jezelf beter te leren kennen. Pijn of frustratie komt met de bedoeling ons te leiden naar het versnipperde deel van onszelf dat roept om eenwording.
2. Wanneer je op de automatische piloot leeft, ben je niet bewust aan het creëren. Wat voor conditionering je ook hebt opgepikt tijdens je jeugd, in plaats van zelf te leven wordt je daardoor geleefd. Hoe meer doelbewustheid we inbrengen in elk moment, besluit, emotie en gedachte, hoe meer we met het leven mee stromen.
3. Hoe meer we in het NU leven, hoe makkelijker je de lessen herkent die het Universum je biedt.
4. De spiegels worden subtieler naarmate de tijd vordert.

Interview met Maryam Hasnaa door Thais Gibson: www.nieuwetijdskind.com/de-esseense-leer-het-universum-is-j…