zaterdag 8 februari 2020

Energetische connecties & lichamelijk uit balans ♥ Caroline ♥

Energetische connecties & lichamelijk uit balans ♥ Caroline ♥ Lichtwerkers Nederland


Ontwaken is detoxen


We weten intussen dat energetische connecties heilig zijn maar ook dat het soms extreem heftig en verwarrend kan zijn.

Ook op fysiek niveau.
De afgelopen tijd heb ik veel geschreven over de ontwaakte man en vrouw, we zijn bezig met een documentaire over de man in ontwaking (van ego naar liefde) en zien en horen daarin wat het voor de man in ontwaking betekent zich te concentreren op zijn zielsgroei in de nieuwe werkelijkheid.

Maar er is weinig bekend over de fysieke ongemakken die het transformatieproces met zich meebrengt. Er gebeurt veel, ook lichamelijk gezien, vooral voor de mannelijke energie.


Het fysieke lichaam maakt ook een transformatie door naar een licht-lichaam. Er vinden dus ook heel veel veranderingen plaats op cellulair niveau want er wordt van de 3D anatomie namelijk ook een grote aanpassing verwacht.

Je fysieke lichaam zal heel geleidelijk aan het toenemende licht opnemen en absorberen, tijdens de overgangsperiode. Ik ervaar het als een spirituele (peri)menopauze.

Transformeren heeft dus niet alleen met het zielsmatige, mentale en emotionele te maken. Er zijn ook echt heel veel lichamelijke symptomen van spiritueel ontwaken die uiterst verwarrend en vermoeiend kunnen zijn. Natuurlijk zeg ik erbij dat je altijd een reguliere arts moet raadplegen als je lichamelijke problemen ondervindt.

Ik ben zelf ook iemand die aards genoeg is om artsen op te zoeken als ik mij niet goed voel, dat is met name vanwege hormonale disbalans(en) en mijn schildklier problemen. Medische hulp is dus soms van levensbelang.

Dit gezegd hebbende, soms kunnen fysieke ongemakken en pijnen ook worden geactiveerd door spiritueel ontwaken en dan gaat het dus niet om tekenen van ziek zijn of een ziekte onder de leden hebben. Je kunt namelijk ook echt fysiek uit balans raken door ‘ontwaken’ waardoor onder andere (innerlijke) stress wordt veroorzaakt en stress is een ware killer voor innerlijke vrede en balans.

Hier kun je dus echt fysieke klachten van krijgen. Mogelijke symptomen zijn dan hormonale disbalansen, verhoogde allergieën, spijsverteringsproblemen, vermoeidheid, slapeloosheid en hoofdpijn.
Laten we nu kijken naar enkele fysieke ongemakken die gepaard gaan met een fysieke transformatie…

1. Veranderingen in lichaam: pijn en pijn (zoals spierpijnen), uitputting of uitbarstingen van energie uit het niets, griepachtige symptomen (soms “trillingsgriep” genoemd), spijsverteringsproblemen of een opgeblazen gevoel, dit zijn veel voorkomende lichamelijke reacties wanneer fysieke symptomen van spiritueel ontwaken naar voren komen.

2. Veranderingen in gewicht: omdat jouw eetgewoonten en het vermogen van het lichaam om voeding te assimileren, aan verandering onderhevig is, is het gebruikelijk dat het gewicht verandert – je zult merken dat je minder voedsel en minder slaap nodig hebt; indien jouw lichaam meer slaap en voedsel nodig heeft dan is dat een teken dat je meer moet aarden. Ga ik dat geval iedere dag met blote voeten het bos in, de hei op of je tuin in. Vergeet daarnaast niet dat je lichaam een voertuig is dat heel goed weet wat voor soort brandstof het nodig heeft, dus luister goed naar je lichaam als het steigert bij bepaalde voeding. Ik zelf heb een koemelk allergie ontwikkeld en kan dus geen melkproducten meer verdragen.

3. Duizeligheid: je bent op vele niveaus in (on)evenwicht en het binnenoor is erg gevoelig; duizeligheid is dus niet verwonderlijk. Maar let wel op, want duizeligheid kan ook een verandering in de bloeddruk zijn. Overweeg eens om een bloeddrukmeter aan te schaffen en meet je bloeddruk eens in de week (de Omron is een goede).

4. Voedingsintolerantie en allergieën: dit gaat samen met de herschikking van je lichaam. Als je een alles-eter was of juist niet zo goed voor je lijf zorgde, dan zul je zien dat je nieuwe (licht)lichaam heel goed voor jou ‘nadenkt’ en je duidelijke informatie stuurt in hetgeen jou niet langer dient om je nieuwe ‘voertuig’ in topvorm te krijgen/houden. Luister dus goed en let op de tekenen (allergieën: niezen, hoesten, spijsvertering etc).

5. Hartkloppingen: dit zou een angstreactie kunnen zijn inzake alle fysieke veranderingen van spiritueel ontwaken. Het is heel angstaanjagend als je hart zomaar ineens sneller gaat of wanneer je steken voelt. Breng jezelf op die momenten naar het huidige moment en adem heel langzaam en diep. Adem echt in, accepteer de zuurstof in je longen met grote dank. En realiseer je dat je helemaal veilig bent. Je hart zal dan vertragen.

Je kunt ook een oefening doen om tot hartcoherentie te komen of om je hartslag tot rust te brengen. De makkelijkste oefening is om te gaan zitten en je voetzolen tegen elkaar te brengen, dan voorover te buigen en je handen om je enkels te laten rusten en vervolgens adem je diep in en uit. Je kunt ook je duim van de ene hand in het midden van de andere handpalm duwen. Op een uitademing geef je dan lichte druk met de duim in de handpalm, alsof de duim wegsmelt en de handpalm zacht wordt. Op een inademing vermindert de druk van de duim. Doe dit niet (te) hard, anders raken je zenuwen geïrriteerd en dan werkt het averechts.

Stress, gejaagdheid, onrust en spanningen maken van je hartritme een kermisattractie, het hart laat zich dan niet meer sturen door het natuurlijke ritme van de adem. Prikkels kunnen zorgen voor stress en dus voor een permanente verstoring van het evenwicht binnen het autonome zenuwstelsel, wat weer tot spanningsklachten en lichamelijke aandoeningen kan leiden. Hoge bloeddruk, pijn op de borst en hartkloppingen (waar geen medische verklaring voor kan worden gevonden) zijn bekende symptomen van een verstoorde balans. Prikkels kunnen ook door onmacht en verdriet komen mbt jouw zielsconnectie. Ik heb dit zelf ook allemaal ervaren en wat mij helpt is om koffie te laten staan (of te vervangen door decafeïne) en/of een Yoga Nidra sessie te doen.

6. Nieuwe slaappatronen: er kunnen nachten zijn waarin jouw lichaam letterlijk op een te hoog niveau trilt. Dit voelt als een soort van opwinding en kan nachten met weinig slaap betekenen. Het zijn enkel integratieperiodes en het lichaam verlangt vervolgens nachten met meer dan de gebruikelijke acht uur. Slaap is een van de beste manieren voor het lichaam om zichzelf te genezen van giftige cellulaire herinneringen en oude kernwonden.

7. Stroomstoten (opvliegers): elke (pre/post)menopauzale vrouw ter wereld weet dat je dit kunt overleven! Een opvlieger is een plotseling, onverklaarbaar gevoel van hitte. Het zweet breekt je uit en volgt met koude. Dit is niets om bang voor te zijn; het hormonale evenwicht wordt opnieuw gekalibreerd. Ik gebruik de opvliegers om mezelf te centreren, de kathouding te doen (yoga) en uit te ademen. Opvliegers  gaan voorbij.

Tips: 


Mediteer (door veel te slapen), maak je leeg door yoga oefeningen te doen, te wandelen in het bos, licht te sporten. Neem ook rust voor je belangrijke beslissingen moet nemen en neem een time out tijdens verhitte discussies of gedurende aantrek-afstoot dynamieken. Probeer ook af te kicken van verslavingen en je (ongezonde) (eet)gewoontes te doorbreken. Ik verleg zelf mijn aandacht als ik chronische pijnen ervaar en doe vervolgens een sessie Yoga Nidra)

Ga met de flow mee en ervaar al je fysieke ongemakken bewust. En mocht dat niet lukken, zeg de volgende zinnen achter elkaar op:

 Dit is alleen maar een ervaring. Ik ben op aarde om dingen te ervaren. Er is niets aan de hand..
 Mijn hogere zelf weet wat er gebeurt. Het is in mijn belang, ook al zie ik dat op dit moment zelf niet..
 Misschien wordt mijn angst bewaarheid, maar dat zal mij niet vernietigen. Misschien is het zelfs wel goed. Laat ik maar gewoon afwachten..
 Op dit moment vertoon ik een heftige reactie, maar dat is niet mijn werkelijke ik. Het is iets tijdelijks..
 Als ik bang ben iets of iemand te verliezen, betekent dat dat het tijd is dat het verdwijnt. Ik ben beter af als ik nieuwe energie krijg..
 Wat mijn angst me ook zegt, niets kan me vernietigen. Iemand die valt breekt niet in stukken, maar veert terug..
 Veranderingen zijn onvermijdelijk. Het is zinloos me tegen veranderingen te verzetten..
 Deze situatie heeft me iets te bieden, als ik tenminste bewust genoeg ben om het te vinden..
 De dingen waar ik het meest bang voor ben zijn al gebeurd..
 Ik wil niet langer vasthouden. Ik stel me ten doel los te laten en dat wat zich aandient welkom te heten..
 Het leven is op mijn hand..
 Ik ben het middelpunt van liefdevolle aandacht. Daarom ben ik veilig..
Het is overigens een misconceptie dat we tijdens het ontwakingsproces of verlichtingsproces ons lichaam zouden verlaten. Dit zou immers onze sensaties en ervaringen wegnemen. Het enige wat er gebeurt tijdens een ontwakingsproces is detoxing. We onthechten ons, zodat we van alles in het leven kunnen genieten zonder iets of iemand ‘nodig te hebben’, vanuit een gevoel van gebrek. We overstijgen tijdens het ontwaken niet ons lichaam, we overstijgen dualiteit.

Dus in welke ervaring of situatie je je nu ook bevindt, weerspiegel;
♥ Kies ik nu voor liefde of angst?
♥ Wantrouw ik of vertrouw ik (mezelf/het universum/mijn zielsgeliefde)?
♥ Kijk ik vanuit wat er niet is of vanuit overvloed?
♥ Heb ik voorwaarden of ben ik onvoorwaardelijk?
Nogmaals, tijdens een transformatieproces treden er substantiële veranderingen en bijwerkingen op in ons cellulaire structuur. Deze stroom van nieuwe frequenties beïnvloedt het lichaam op energetisch en fysiek niveau.

Om je nieuwe lichtlichaam te helpen assimileren tijdens dit proces kun je de volgende suggesties ter harte nemen:


1. Consumeer duurzame, biologische, onbewerkte voedingsmiddelen. Verhoog je inname van fruit en groenten om het lichaam te helpen bij het ontgiften.

2. Vermijd vet voedsel, rood vlees en gekweekte vis. En pas op met fluoride, het schakelt de pijnappelklier chakra uit en deze is nodig om hogere trillingen toe te laten. Neem een hoge dosis vitamine D om de pijnappelklier te stimuleren.

3. Luister naar je (licht)lichaam, zij geeft aan wat het nodig heeft. De huidige stroom van verhoogde energie kan jouw zonnevlecht verstoren. Neem ter ondersteuning een goede kwaliteit probioticum om spijsverteringsproblemen te verlichten. Je lichaam zal je dankbaar zijn.


Ik wens je sterkte en stuur je liefde en kracht.
Namaste,

Caroline