donderdag 15 december 2022

HET GOEDE AAN SLECHTE GEWOONTES – Gesprek met Sai Baba ~ 14 december 2022 ~ Jahn J.Kassl


HET GOEDE AAN SLECHTE GEWOONTES

Jahn J. Kassl, 10 december 2022

Gesprek met Sai Baba


Zonder verwijten en zelfvernietiging moet je het pad van waarachtigheid verinnerlijken en je er altijd van bewust zijn: Je bent een mens – en als mens heb je behoeftes die een engel vreemd zijn. Aanschouw dit in liefde! Geef geschenken aan behoeftigen, vooral als je zelf behoeftig bent.


Het goede aan slechte gewoontes

📖 Uit het boek AUFERSTEHUNG

Beproefde zielen

JJK: Het gaat voor mij momenteel op en neer. Voor het grootste deel ben ik in mijn centrum en positief. Maar soms twijfel ik of het allemaal wel zal lukken, of we het zullen redden en of we deze keer zonder drama uit de huidige ellende zullen komen. Dan mediteer ik of ik pak een boek – zoals ik nu doe – en ik lees: “Zolang je woorden en daden in overeenstemming zijn met waarheid en gerechtigheid, zolang je woorden en daden zacht zijn gemaakt door onvoorwaardelijke liefde en verlicht door vrede, hoef je je geen zorgen te maken, je hebt genade in overvloed.” (Jezus en Sai Baba. Govinda Sai Publishers p.284)

SAI BABA: Dat is waar elk streven en elke inspanning om draait: door waarachtigheid, rechtvaardigheid, liefde en vrede de genade van God in je leven brengen. Dit is de koninklijke weg, want het is de directe weg met God.

Veel mensen maken zich tegenwoordig zorgen. Er zijn grote omwentelingen in gang gezet, maar het meeste is nog onzichtbaar. Dit creëert onzekerheid en stressvolle gedachten. Je moet weten dat je al vele omwentelingen, vele momenten waarop alles veranderde, hebt meegemaakt.

Jullie zijn beproefde zielen die in deze tijd van genade geïncarneerd zijn met maar één reden – om erbij te zijn als God ZIJN koninkrijk van genade op aarde vestigt.

Wat bij jou, Jahn, en bij veel mensen twijfel oproept, zijn de vele negatieve ervaringen die je in een bepaalde tijd hebt meegemaakt. Lemurië en Atlantis zijn twee voorbeelden die diep in je spirituele geheugen gegrift staan.

Daarom verschijnen er beelden voor je innerlijk oog die je herinneren aan de ondergang en vernietiging. Hierdoor ga je twijfelen en je onzeker voelen.

Beperking als menselijke inprenting

Dit is ook het geval bij de mensen die hun eigen drama’s al grotendeels opgelost hebben. Hier gaat het niet om het verlossen van de eigen oude geschiedenis, die deze onzekerheid voortbrengt, maar om een diep menselijke inprenting: beperking!

Jullie bewustzijn is, omdat jullie als mens geboren zijn, beperkt. Alleen hierdoor kun je ervaringen opdoen die op geen enkele manier doen denken aan je goddelijkheid.

Hoewel de sluier nu optrekt en je je innerlijk weten steeds meer kunt oproepen, blijft de twijfel tot het einde toe bestaan. Als je verlicht bent, als je de levende vlam van liefde voor Al-Dat-Is in elke cel hebt gewekt, dan komen deze vragen niet meer op, dan ben je in elk opzicht vrij.

Een glas wijn …

Maar zolang dit niet gebeurt, is er een restant van lage emoties en gedachten, van ongunstige gewoontes of ook van eigenschappen die je al lang geleden wilde afdanken. Het is de mate van gehechtheid die aan deze aarde moet blijven, zodat je hier blijft, zodat je je taken vervult en zodat je niet voortijdig wegzweeft naar de lichthoogten.

JJK: Dit doet me denken aan een verhaal van een meester die de gewoonte had alcohol te drinken en vaak zeer vet dierlijk voedsel at. Een leerling vroeg WAAROM, want het was volkomen in strijd met zijn leer. De meester antwoordde: “Zodat ik op aarde blijf!“

SAI BABA: Dit is een gegeven dat nu van toepassing is op menig lichtstrijder van het eerste uur. Goede aarding wordt bereikt door verbinding met de aarde en het aardse.

Soms is het zelfs nodig om slechte gewoontes te creëren, zodat je je verbinding met de aarde niet verliest.

JJK: Ik heb in mijn leven vaak mensen ontmoet die op dieet gingen, alcohol, sigaretten of vlees helemaal opgaven. Veel van deze mensen werden zelf onaangenaam en ze ontwikkelden een slecht humeur of een grote mate van prikkelbaarheid. Ik bedoel niet de ontwenningsverschijnselen in de eerste fase, maar het doorsnee levensgevoel na de aanpassingen. Het slechte humeur en dergelijke duurden weken en maanden, vaak tot de dag dat iemand weer begon met een oude “slechte gewoonte”.

Rauwkost voeding kan ook een ongunstig effect hebben op de stemming, althans bij mij. Toen ik jaren geleden een zelfexperiment deed, was ik 3 maanden lang nogal ongenietbaar – vooral voor mijn collega’s op het werk. Het is grappig dat het je zelf niet eens opvalt, maar als het je rechtstreeks verteld wordt, ga je er toch over nadenken …

SAI BABA: Niet alles wat er goed uitziet is goed, en niet alles wat er slecht uitziet is slecht. Hier gaat het er altijd om van geval tot geval te beslissen en de individuele persoon centraal te stellen.

Als je de ene verslaving opgeeft en een andere creëert, is niemand ermee gediend. Mijn aanbeveling is: luister goed naar je innerlijk, wat is er wanneer aan de beurt en welke “gewoontes” heb je mogelijk nog nodig om je werk op aarde te kunnen doen. Voor sommigen is het een stuk chocolade, voor anderen een sigaar en voor iemand anders misschien een glas wijn.

Gewoontes of dwangmatigheden moeten vanuit alle kanten worden bekeken.

JJK: „Genade in overvloed!”, dit zal nu ook de titel zijn voor de live boodschap van de komende lichtlezing op 15.4.2022.

SAI BABA: Zo is het!

De genade van God is voor ieder mens bereikbaar en zorgt ervoor dat de dingen van het leven door de hand van God worden geordend.

Als je wanhopig, ontmoedigd of depressief bent, als je het perspectief verliest en geen hoop meer vindt, dan zal Gods genade je niet alleen wegen wijzen, maar direct ingrijpen in je leven.

Karma en genade

Als je de helft van je negatieve karma hebt afgelost, zal de andere helft door God worden afgelost.

In deze tijd van genade wordt je veel karma vergeven. Dit is een uniek proces dat ALLE mensen ten goede komt vanwege het planetaire ascensieproces. Dit geeft IEDEREEN de kans om op te stijgen – tot het einde toe! Dit is de genade die nu wereldwijd van kracht is.

Toch wordt er ook nu nog veel verdriet en pijn ervaren. Zelfs mensen die hun eigen karma grotendeels hebben afgelost worden geconfronteerd met lage trillingsenergieën en worden door elkaar geschud. Gevoelige, helderhorende of helderziende mensen nemen het lijden veel intenser waar dan mensen voor wie deze toegangen nog verzegeld zijn.

Als je je aangesproken voelt, accepteer deze toestanden van ontmoediging dan in vrede en denk niet dat er iets mis met je is.

Doe je spirituele oefeningen en leef een authentiek, waarheidsgetrouw leven. Dan stroomt alles naar je toe. Lage trillingstoestanden zijn een verschijnsel van de tijd, ze gaan zoals ze zijn gekomen.

Behandel jezelf met zorg en liefde! Als je twijfelt, twijfel dan en wend je tot God! Als je ontmoedigd bent, wees dan ontmoedigd en wend je tot God! Als je ten einde raad bent, stop dan en wend je tot God! Maar beschuldig of veroordeel jezelf er nooit voor.

Spirituele grootsheid begint bij jezelf en leidt dan pas tot daden die alle mensen ten goede komen.

Als je jezelf bekritiseert, bekritiseer je ook je medemensen. Herken en corrigeer fouten! Als je faalt, probeer het dan opnieuw! Als je opnieuw faalt, probeer je het opnieuw – net zolang tot het je lukt.

Zonder verwijten en zelfvernietiging moet je het pad van waarachtigheid verinnerlijken en je er altijd van bewust zijn: Je bent een mens – en als mens heb je behoeftes die een engel vreemd zijn.

Aanschouw dit in liefde! Geef geschenken aan behoeftigen, vooral als je zelf behoeftig bent.

Ik ben bij je.

In volkomen liefde
Sai Baba

Vertaling: Petra – voor wakkeremensen.org