woensdag 28 december 2022

De Davos Man in de verdediging: World Economic Forum haalt uit naar “desinformatiecampagnes” tegen zijn tirannieke ideeën december 28, 2022

De Davos Man in de verdediging: World Economic Forum haalt uit naar “desinformatiecampagnes” tegen zijn tirannieke ideeën

Het WEF voelt de hitte en voert voor het eerst in de geschiedenis een gecoördineerde, defensieve pr-campagne tegen de krachten die zich verzetten tegen zijn pleidooi voor technocratische tirannie.

Slechts enkele weken voor de jaarlijkse, alleen op uitnodiging, bijeenkomst in Davos, heeft het World Economic Forum een artikel gepubliceerd waarin het beweert het slachtoffer te zijn van “desinformatiecampagnes“.

Maar geen zorgen, “het stereotype van de zogenaamde ‘Davos Man’ is tegenwoordig minder relevant nu kwesties van sociale integratie en milieuvriendelijkheid de overhand hebben gekregen”, voegt de auteur van het artikel eraan toe.

De website van het World Economic Forum verwijst naar een stuk dat in augustus van dit jaar werd gepubliceerd in The Globe and Mail.

Maar het WEF stuurt de lezer in een echokamer, want dat artikel is geschreven door Adrian Monck, die nu het hoofd communicatie is van het WEF.

Klik voor groot

In het gelinkte artikel verklaart een losgeslagen Monck dat “een Russische propagandacampagne” verantwoordelijk is voor het negatieve beeld dat mensen van het WEF hebben.

“De bedoeling was blijkbaar om desinformatie te verspreiden in een poging om extreem-rechtse verontwaardiging over COVID-19 aan te wakkeren en binnenlands extremisme te bestendigen”, aldus de communicatiechef van het WEF. “Het middel was vaak via bots die extreem-rechtse samenzweringstheorieën doorgaven aan gemeenschappen op boards zoals 4chan.”

Monck roept op tot massale censuur en bewaking en vervolgt:

“De gevolgen van onverminderde desinformatie zijn gevaarlijk. Verkeerde informatie over COVID-19 en vaccins heeft tijdens de pandemie levens gekost. De onthullingen rond de Capitol Hill-rellen van 6 januari 2021 laten zien hoe valse informatie over verkiezingen de fundamenten van de democratie kan bedreigen.”

In de afgelopen maanden heeft het WEF alle kritiek op haar belangenbehartiging – en accurate weergaven van haar agenda – bestempeld als desinformatie, en haar website overspoeld met defensieve berichten over de in Genève gevestigde entiteit.

Deze week heeft The Dossier een groot deel van de sprekers- en evenementenlijst van Davos 2023 verkregen en gepubliceerd. Tot en met 2023 zullen wij een licht blijven schijnen op de campagnes van het World Economic Forum tegen de vrijheid van de mens.

The Dossier

Exclusive: Davos 2023 will feature BlackRock & TikTok CEOs, with WEF demanding more censorship and tyranny

The World Economic Forum (WEF) will host its annual meeting in Davos next month, and for the second year in a row, The Dossier is the first publication to publish a list of speakers attending the invite-only, ruling class gathering in Switzerland… Read more


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.