woensdag 28 december 2022

Je kan nu best wat moeite hebben om balans te vinden ~ Fran Tielemans


Je kan nu best wat moeite hebben om balans te vinden.

Steeds bewuster worden, bewust kiezen voor het Hoogste Goed voor iedereen, groeien naar steeds meer één-heid brengt mee dat je steeds meer voelt wat er om je heen gebeurt, hoe het met anderen gesteld is. En op zijn beurt brengt dat de noodzaak mee om je toch telkens opnieuw even los te koppelen, te centeren, en het opnieuw rustig te maken in jezelf.

Want de hoge energie van de afgelopen dagen kan je prikkelbaar, snel afgeleid en knorrig maken - wanneer je die rust en aansluiting bij je zélf even niet vindt. Heb even geduld met jezelf (en met de anderen): je bent volop massa's energie aan het verwerken, en je lichaam kan allerlei symptomen vertonen daarvan: moeizame spijsvertering, maagklachten, spier- en gewrichtspijn, onrustig hart, een diepe behoefte aan slaap, verstoorde slaap, en dat wat eerder zwak is in je fysieke lichaam toont zich - zodat je het kan aanpakken.

Dit is een goede tijd om te vertragen, je terug te trekken, te verwerken, af te ronden, en nog eens helder te maken voor jezelf wat je wil meenemen naar het nieuwe jaar, en wat niet.
Om je heen zie je heel veel afsluiting, dingen die uit vrije keuze of noodgedwongen beëindigd worden, - en dat betekent dat heel veel nieuwe deuren de komende maanden zullen open gaan. Welke deuren wil jij open zien gaan? Welke deuren wil je zélf openmaken? Tijd dus om het even stil te maken, deze laatste dagen van dit gekke jaar, om je zegeningen te tellen.

Om te beseffen dat vele dingen, die jij als 'vanzelfsprekend' beschouwt, ook wel degelijk zegeningen zijn. De grootste zegening is misschien wel dat jij méns bent, hier en nu - met een massa potentieel, kwaliteiten, een goed hart.

Dat jij ALTIJD VEEEL MEER kan dan wat jij dénkt dat je kan. Dat jij alle liefde, respect, waardering, bevestiging mag geven aan jou zélf, je verdient dat. De ervaringen van alle voorbije jaren, maanden, dagen, vormen jouw bouwstof voor de komende dagen, maanden en jaren.

Aan jou om jouw leven dezelfde of een andere vorm te gaan geven, om jouw en onze Hemel op Aarde te bouwen. Heb een mooi, warm en liefdevol jaareinde!