zaterdag 25 november 2023

VERLICHTEN, MAAR WIE? – Gesprek met Meester St. Germain ~ 25 november 2023 ~ Jahn J.Kassl


VERLICHTEN, MAAR WIE?

Jahn J. Kassl, 22 november 2023

Gesprek met Meester St. Germain


Doe aan verlichtingswerk in je eigen zaken. Deze tijdskwaliteit daagt het individu uit om moedig verder te gaan met zelfgenezing, om diepgaand te helen door diep in de ziel te graven naar de waarheid en te zoeken naar het licht. Jezelf worden is waar het nu allemaal om draait. Dit proces laat niets weg en brengt alles aan het licht, waardoor het onderdrukte bewust kan worden gemaakt en kan helen. Er is geen ascensie zonder transformatiewerk.


Uit het boek: Aufbruch in die Freiheit

Verlichten, maar wie?

Nachtmerrie

JJK: Ik had vandaag een nachtmerrie! Ik zag jonge mannen andere mensen martelen en doden, waaronder kinderen, gewoon voor de lol. Ik kon het me niet voorstellen en zag een wreedheid die ik nooit van een mens had verwacht. Hoewel bijna niets me verbaast, waren het geweld en de realiteit van deze droom wel heel overtuigend …

MEESTER ST. GERMAIN: Je hebt gezien waartoe mensen in staat zijn als ze ontmenselijkt worden. Je hebt de mens in al zijn onmenselijkheid gezien.

JJK: Waarom?

MEESTER ST. GERMAIN: Zodat je het gezien hebt om je beoordelingsvermogen te versterken en je onderscheidingsvermogen aan te scherpen. Het is belangrijk om nu de juiste beoordelingen te kunnen maken.

De spirituele wereld steekt maar al te graag zijn kop in het zand en veel mensen doen alsof de wereld daarbuiten niet eens bestaat.

JJK: Ja, maar geven we de wereld “daarbuiten” niet zelf vorm? Is het niet aan ons of zulke taferelen, zoals in mijn droom, werkelijkheid worden?

Instabiele trillingsvelden

MEESTER ST. GERMAIN: Je kunt veel dingen in je leven controleren, beïnvloeden en sturen. Er zijn echter gebieden waar je geen invloed op hebt. Dit is het deel dat los van jou bestaat en toch kun je er altijd door aangeraakt worden. Dat is het specifieke van deze tijd. Doordat veel trillingsniveaus elkaar op dit moment raken en trillingsvelden elkaar overlappen, kunnen er dingen in je leven komen die je nooit hebt aangetrokken of gewild. Het is belangrijk om dit op tijd te herkennen en er op tijd op te reageren.

JJK: Dus kwaadaardigheid en lijden kunnen mij bereiken?

MEESTER ST. GERMAIN: Alleen als je op het verkeerde moment op de verkeerde plaats bent. Daarom is het belangrijk om met wijsheid en consequent aandacht te besteden aan de juiste timing. Zolang deze wisselvallige trillingsomstandigheden heersen, heeft opmerkzaamheid de hoogste prioriteit.

JJK: Mensen zijn tot zoveel gruwelijkheden in staat. Dat ontmoedigt me, de droom werkt nog altijd na …

MEESTER ST. GERMAIN: Je hebt gezien wat er van een mens overblijft als hij zich overgeeft aan het kwaad. Een mens is hier nooit toe in staat, maar niet alles wat een menselijke vorm heeft is ook een mens.

JJK: Hoe kun je jezelf beschermen?

MEESTER ST. GERMAIN: Jullie zijn beschermd.

Wat belangrijk is, is dat je het hele spectrum van entiteiten onderkent en dat je het kwaadaardige en ontaarde niet ontkent.

Luchtkastelen

JJK: Moeten we ons niet concentreren op het goede, het lichte, en het negatieve laten voor wat het is?

MEESTER ST. GERMAIN: Je richten op het goede – ja – maar het negatieve daarbij niet negeren.

Je creëert je werkelijkheid door je verhelderde bewustzijn, dat zich uitdrukt in een zuivere en heldere trilling. Je bereikt dit door waarachtigheid. Niveaus negeren is het tegenovergestelde hiervan. Iets herkennen door er echt naar te kijken en het dan pas te laten zijn – voor veel mensen bestaat niet wat er niet zou mogen zijn.

De grote transformatie slaagt wanneer mensen herkennen wat er getransformeerd moet worden en niet wanneer ze een deel van het leven niet willen zien.

JJK: Moeten we wat educatief werk doen in dit verband? Ik ontvang immers veel berichten die zeggen dat we ons op het licht moeten richten en de afgronden links moeten laten liggen.

MEESTER ST. GERMAIN: Doe aan verlichtingswerk in je eigen zaken. Deze tijdskwaliteit daagt het individu uit om moedig verder te gaan met zelfgenezing, om diepgaand te helen door diep in de ziel te graven naar de waarheid en te zoeken naar het licht. Jezelf worden is waar het nu allemaal om draait. Dit proces laat niets weg en brengt alles aan het licht, waardoor het onderdrukte bewust kan worden gemaakt en kan helen. Er is geen ascensie zonder transformatiewerk.

Veel mensen die nu op het spirituele pad zijn, moeten uit deze luchtkastelen komen – en daar is dit gesprek voor.

JJK: Om compromisloos in jezelf te schijnen, maar de verlichting van de buitenwereld te laten rusten?

MEESTER ST. GERMAIN: Voor degene die het spirituele pad heeft gekozen, is dat de weg.

Je bent gezegend en geliefd, onmetelijk geliefd.

Vertaling: Petra – voor wakkeremensen.org