maandag 27 november 2023

Intuïtie is de Stem van het Hogere Zelf ~ 27 november 2023 ~ Liberty

Intuïtie is de Stem van het Hogere Zelf

Door: Liberty – 25 November 2023

Intuïtie is het vermogen, de eigenschap van een persoon om de betekenis van gebeurtenissen, situaties, objecten te begrijpen, te vormen en door te dringen door middel van inzicht, inzicht, een eenmalige onbewuste conclusie, ‘flair’, inzicht. (Wikipedia)

In eenvoudige bewoordingen klinkt de definitie van intuïtie als volgt: het is een voorgevoel dat gebaseerd is op ervaring en kennis, en zonder aarzeling waar deze vandaan komen. Met andere woorden, een onmiddellijk begrip van de waarheid, ongegrond door bewijs.

Intuïtie (Laat-Latijnse intuitio ‘contemplatie’ uit hoofdstuk intue of ‘goed kijken’) is het vermogen van een persoon om de betekenis van gebeurtenissen en situaties te begrijpen en te doorgronden door middel van een eenmalige onbewuste conclusie – inzicht. Intuïtie is gebaseerd op menselijke verbeeldingskracht, empathie en eerdere ervaringen.

Intuïtie (of zoals het ook wel ‘flair’ wordt genoemd) wordt gevoeld op momenten dat we een onaangenaam voorgevoel of twijfels over de keuze ervaren, maar ‘per ongeluk’ de juiste beslissing nemen.

Intuïtie, die snel ontstaat en vaak onafhankelijk is van persoonlijke meningen, wordt als subjectief en spontaan beschouwd.

Intuïtie werkt als je gekweld wordt door een slecht gevoel of als je, geconfronteerd met een moeilijke keuze, per ongeluk de juiste beslissing neemt. Meestal is intuïtie subjectief, spontaan en schijnbaar onafhankelijk van jouw mening.

Welk orgaan is verantwoordelijk voor intuïtie?

Hippocampus (van ander Grieks ἱππόκαμπος – zeepaardje) maakt deel uit van het limbisch systeem van de hersenen (reukhersenen) en de hippocampusvorming.

Intuïtie is de directe ontvangst van informatie zonder dat de belangrijkste waarnemingsorganen erbij betrokken zijn. Het wordt ook wel het zesde zintuig, vooruitziendheid en helderziendheid genoemd.

Het belangrijkste verschil tussen intuïtie en de vijf basiszintuigen is de afwezigheid van een fysiek werkend orgaan dat de wetenschap zou kunnen onderzoeken.

Intuïtie is een aangeboren eigenschap van ieder mens. Zonder uitzondering. Dit is geen talent, geen unieke eigenschap van bepaalde individuen. Dit is een van de perceptiemechanismen die de natuur ons heeft gegeven om te overleven, en die we niet meer gebruikten toen we een alternatief vonden. Als gevolg daarvan atrofieerde hij.

Het woord ‘intuïtie’ (van het Latijnse intuitio – ‘contemplatie’) betekent het vermogen om direct de waarheid in overweging te nemen en beslissingen te nemen op basis van informatie die onvoldoende is voor logische analyse.

Met andere woorden, dit is een voorgevoel van het juiste antwoord; het proces om het te vinden is moeilijk uit te leggen vanuit rationeel oogpunt.

Iemand maakt onmiddellijk een keuze, maar kan niet bewijzen waarom hij gelijk heeft.

Zelfs in de oudheid begonnen ze te praten over dergelijke soorten denken als logisch en intuïtief. In het eerste geval vertrouwt een persoon op de geest, in het tweede geval op gevoelens. Tijdens het zoeken naar een antwoord op een vraag denkt hij niet na, maar luistert hij naar innerlijke gevoelens.

Ondanks het feit dat intuïtie niet als een wetenschap wordt erkend, heeft dit fenomeen meer dan eens de aandacht van wetenschappers gehad.

Nobelprijswinnende natuurkundige Richard Feynman in zijn autobiografische boek “Natuurlijk maakt u een grapje, meneer Feynman!” gaf verschillende voorbeelden van hoe intuïtie werkt.

In de jaren dertig nam hij als schooljongen deel aan wiskundige wedstrijden tussen scholen.

Ze losten snel algebraïsche problemen op die logisch opgelost hadden kunnen worden als er tijd was.

Maar het werd tot een minimum beperkt en de deelnemers ontwikkelden het vermogen om op het antwoord te anticiperen zonder het probleem op te lossen.

Een interessante test: als je binnen 30 seconden alle wolven op deze foto kunt zien, kun je feest vieren, je intuïtie is je sterkste punt.*******

Intuïtie is de ‘vonk van God’ die in jou ‘vonkt’ elke keer dat je op de drempel staat van de belangrijkste keuze in je leven.

En degene die deze vonk weet op te vangen en met volle kracht te laten ontbranden, is een echt gelukkig mens, omdat hij in dit geval het pad zal volgen dat door het lot voor hem is bestemd en een werkelijk juiste keuze zal maken.

Degene die er niet in slaagt deze ‘hint’ van zijn ziel op te vangen, lanceert de ‘werktuigen’ van de driedimensionale wereld in actie: de geest, logica, gezond redeneren, de mening van iemand anders, die hem wegleiden van zijn ware bestemming en drift. hem in het algemeen aanvaarde raamwerk te plaatsen, hem langs het pad te leiden dat door anderen is gebaand, en hem vaak het werk van zijn leven te ontnemen, en daarmee de zin van zijn bestaan.

Hoeveel mensen op aarde leven NIET HUN LEVEN. En dit is een wrede vergelding voor de verloren natuurlijke vermogens, waarvan de belangrijkste intuïtie is, die aan een persoon werd gegeven als de belangrijkste richtlijn in zijn leven, een soort goddelijk ‘kompas’.

De allereerste gedachte die in je opkomt als je een beslissing neemt, is de stem van je intuïtie, of, met andere woorden, de aanwijzing van je Hogere Zelf.

Intuïtie is de stem van je Hogere Zelf, die je op alle mogelijke manieren probeert te bereiken om je tot de juiste beslissing te brengen, om je te begeleiden langs het pad dat je Ziel vóór de geboorte heeft gekozen.

De Schepper leidt je op het goede pad, geeft je een unieke kans om je bestemming te vervullen, en je gaat een heel andere richting in – waar teleurstelling, ontevredenheid en spirituele leegte op je wachten.

Je hebt de mogelijkheid om duidelijk en duidelijk de stem van je Ziel te horen – je Hogere Zelf, die je door het leven zal leiden en de weg voor je zal vrijmaken naar Ascensie, waarvoor velen van jullie voor de laatste keer op deze Aarde zijn geboren.

Het is heel gemakkelijk te herkennen: als warmte zich in je hart verspreidt, dan is dit de juiste beslissing – precies wat je Ziel wil.

Met liefde, vrijheid

Liberty

“Eiland van licht” in het Engels

https://t.me/+T9KB0vLP-yMyZTdi

(********** er staan 4 wolven op de foto)

(Bij het schrijven van het artikel is bovendien gebruik gemaakt van diverse bronnen)

Vertaling: wakkeremensen.org