zaterdag 25 november 2023

OP WEG NAAR DE VOLLE MAAN ~ Tanaaz


OP WEG NAAR DE VOLLE MAAN
We zijn op weg naar de Volle Maan van 27 november en hebben bijna het einde van het kalenderjaar bereikt. Onder deze Volle Maan in Tweelingen kunnen we het gevoel krijgen dat het tijd is om de zwaarte die 2023 op onze weg heeft gebracht los te laten.
Hoewel we in december nog één Volle Maan te gaan hebben, inspirieert deze Volle Maan ons om na te denken over wat we willen reinigen en zuiveren en wat we in 2024 niet meer willen meedragen? Wat is te zwaar en te belastend geworden? Wat heeft veel te veel van onze hulpbronnen in beslag genomen?
Nu is het tijd om na te denken over het loslaten van zware dingen, om onze borden leeg te maken zodat we 2024 met meer afstemming, gratie en gemak verder kunnen gaan.
Gebruik deze Volle Maan om te beoordelen waar je in het nieuwe jaar vrij van wilt zijn. Bepaal je intenties en stuur ze naar het universum onder deze Volle Maan. Laat ze gedragen worden door de krachtige reinigende energieën die de Volle Maan met zich meebrengt.
EEN TIJD VAN BIJEENKOMSTEN
Het sterrenteken Gemini wordt vertegenwoordigd door de Tweeling, waarbij de ene tweeling sterfelijk is en de andere onsterfelijk. Dit vertegenwoordigt de dualiteit die in ons allemaal leeft. We zijn zowel een eindig mens als een oneindige, tijdloze ziel. We hebben menselijke ‘regels’ die we moeten naleven en waar we naar moeten leven, maar ons ziel zelf is grenzeloos en vrij. Deze dualiteit, gesymboliseerd door de Tweeling, is iets waarmee we ons kunnen verbinden en kunnen eren onder deze Volle Maan.
Hoe kunnen we ons menselijke zelf waarderen, en tegelijkertijd ook onze ziel eren en de wijsheid die deze te bieden heeft? Omdat Tweedeling geregeerd wordt door de planeet van communicatie, Mercurius, zou het onderzoeken van deze vraag door middel van een dagboek uitstekend passen.
Mercurius staat ook bekend om zijn uitstekende sociale vaardigheden en vermogen om verhalen te vertellen, waardoor deze Volle Maan een fantastische tijd is om sociaal te zijn, een bijeenkomst te houden of tijd door te brengen met vrienden.
Het kan zijn dat we de drang voelen om extra sociaal te zijn, of dat onze sociale agenda volloopt met bepaalde evenementen. Gesprekken kunnen met minder moeite verlopen, en we voelen ons misschien meer op ons gemak als we uit onze schulp komen en ons verhaal delen.
Haal het meeste uit deze energie door een bijeenkomst, datum of evenement rond deze Volle Maan te plannen.
VERDERE STERKE PLANAITAIRE KRACHTEN
Er zijn veel planetaire krachten in het spel tijdens deze Volle Maan, waardoor het zowel druk is als misschien wat verstrooid. Mars is actief in de mix en dat geldt ook voor Saturnus, plus de vrouwelijke godin Lilith.
Al deze planetaire gecombineerde energieën geeft deze Volle Maan een vurig tintje. Zowel Mars als Lilith zijn zeer sterke planetaire krachten die ons kunnen opladen en enige spanning kunnen veroorzaken. Als er iets in je opborrelt, kan deze Volle Maan ervoor zorgen dat alles overstroomt.
Er kunnen ook verhitte emoties de kop opsteken, en we kunnen ons een beetje prikkelbaar of misschien gefrustreerd voelen over de manier waarop de dingen zich ontvouwen.
Dit is waar deze Volle Maan ons kunnen helpen om dingen los te laten die te belastend zijn geworden en ons inspireren bij het creëren van leuke, sociale activiteiten en ook helpen om eventuele spanningen die je voelt te verzachten.
Saturnus, de planeet van Karma en onze Meesterleraar, is ook actief tijdens deze Volle Maan en herinnert ons aan het belang van het stellen van grenzen en het zorgen voor onze gezondheid en welzijn.
Je kunt dus zien dat er veel gemixte energieën rondcirkelen onder deze Volle Maan. En wat er ook voor je opkomt, het lijkt erop dat deze Volle Maan een krachtige leraar zal zijn.
Sta jezelf toe een student te zijn, en je zult waarschijnlijk merken dat als deze Volle Maan voorbijgaat, je de dingen beter kunt begrijpen of de dingen vanuit een groter perspectief kunt zien.
LICHTHEID CREËREN
Over het algemeen is deze Volle Maan van een mooie tijd om de rommel van het voorbije jaar op te ruimen en tijd te maken voor sociale contacten met vrienden en familie. Door lichtheid te creëren, zal het gemakkelijker zijn om door de gespannen energieën te navigeren die deze Volle Maan met zich meebrengt.
© Tanaaz - Intuitieve astrologie
Mooie dag & voorbereiding allemaal!