maandag 27 november 2023

“De Narcistische Persoonlijkheid” ~ 27 november 2023 ~ Vital Frosi

“De Narcistische Persoonlijkheid”.

Door: Vital Frosi – 23 November 2023

Geliefden!

Terwijl de Oude Cyclus van Beproevingen en Verzoeningen wordt afgerond, worden de menselijke bewustzijnen ook verruimd, zodat iedereen de herinneringen aan zijn ervaringen in deze School van Dualiteit kan herstellen. Alle zielen die ervoor kozen om door de polariteiten in dit experiment te gaan, voelen nu dat de tijd opraakt. Zoals de Grote Leraar tweeduizend jaar geleden aankondigde, nadert een Nieuwe Tijd nu snel.

De verandering van Cycli betekent niet noodzakelijk dat iets materieels of zichtbaars voor het fysieke oog zich toont als dingen of plaatsen. Het komt allemaal neer op een staat van bewustzijn. De Nieuwe Aarde, bijvoorbeeld, zal hier op deze planeet zijn, maar de manier van voelen en zijn zal totaal anders zijn, omdat het verruimde bewustzijn een andere visie en een andere realiteit zal hebben.

Gedurende honderden en zelfs meer dan duizend incarnaties heeft elke ziel afwisselend alle mogelijke en denkbare mogelijkheden beleefd binnen de dualiteit die deze Eecola biedt. Bij elke reïncarnatie heeft de ziel, als mens zoals we hier bekend zijn, een ander karakter geleefd. Daarom noemen we elke persoon een persoon, of persona zoals je wilt, omdat we allemaal een verzameling van verschillende persoonlijkheden zijn, hier geleefd in de menselijke ervaring.

Een school kan geen cyclus afsluiten zonder haar leerlingen alle mogelijkheden te hebben geboden. Aarde is niet anders. Tijdens de Oude Cyclus bood ze haar studenten alle mogelijkheden om kennis te verwerven via hun individuele en collectieve ervaringen, als verschillende personages in elk van hun incarnaties.

Onder deze ervaringen gaan we het vandaag specifiek hebben over NARCISME. Velen van jullie hebben gemeld dat er iemand in jullie familiegroep is met deze kenmerken. Ja, het is in de familiegroep dat we het meest lijden onder de schadelijke acties van degenen die zo’n persoonlijkheid bezitten. Natuurlijk lijden we ook indirect als groep, vooral wanneer iemand in een leidinggevende of verantwoordelijke positie deze persoonlijkheid heeft en zijn acties uiteindelijk iedereen treffen.

Laten we, voordat we het over de narcist hebben, iedereen er nogmaals aan herinneren dat niemand een slachtoffer is omdat het slachtoffer van vandaag de kwelgeest van gisteren was, en andersom. We zitten in een school waar dualiteit de regel is. En als je vandaag lijdt onder de aanwezigheid van een narcist in je omgeving, is het zeer waarschijnlijk dat je in een vorige incarnatie een van hen was. Het is het einde van een cyclus en geen enkele ervaring kan van het CV worden weggelaten.

Het is niet omdat een geïncarneerde ziel op dit moment zo’n persoonlijkheid heeft, dat dit zal bepalen of ze wel of niet ascenderen. Zoals op elke school is er een gemiddeld cijfer. Het risico is om te overdrijven en dat gemiddelde te verlagen tot een niveau dat onvoldoende is voor de mate van aanwezigheid die nodig is voor de ascensie van de ziel.

Veel zielen die nu geïncarneerd zijn, hebben lessen achtergelaten voor dit huidige bestaan die nog steeds gevaarlijk zijn in termen van aanwezigheid. Daarom kunnen ze bij het ervaren van deze lessen het risico lopen om te falen. En narcisme is geen uitzondering. Deze persoonlijkheid kan, als ze erg sterk is, ook een grote dosis ijdelheid, trots, een opgeblazen ego, kortom, een onweerstaanbaar verlangen naar macht over anderen toevoegen.

Dit verlangen naar macht geldt niet altijd voor iedereen. Meestal lijkt de narcist heel beminnelijk voor de maatschappij, maar voor bepaalde mensen die het dichtst bij hem staan, laat hij zijn ware controlerende klauwen zien. Hij lijkt zijn slachtoffers zelf uit te kiezen, zoals ze zeggen. En als ze eenmaal hun klauwen in hen hebben, zullen ze hen in deze huidige incarnatie waarschijnlijk niet meer loslaten.

Het is gemakkelijk om een narcist in een familiegroep te herkennen. Ze zijn niet alleen sluw, maar ook de architecten van ongelooflijke plannen. Hij lijkt het terrein zorgvuldig voor te bereiden om zijn slachtoffers te allen tijde onder zijn controle te houden. Hij gebruikt vaak hun kwetsbaarheid om zichzelf voor te doen als de onmisbare redder. Hij toont kwaliteiten die hij eigenlijk niet bezit, maar die voldoende zijn om het vertrouwen van het toekomstige slachtoffer te winnen.

Hij kan ook op de een of andere manier helpen, vooral op momenten dat zijn slachtoffer dat het hardst nodig heeft, omdat dit haar afhankelijk van hem maakt. Het creëren van deze afhankelijkheid is de strategie die de ander aan hem zal binden. Daarom kan het slachtoffer van de narcist niet uit zijn klauwen ontsnappen.

Meestal, als er andere leden van de groep bij elkaar zijn, maakt de narcist er een punt van om liefdevol en vriendelijk over te komen tegenover zijn slachtoffers. Dit wekt een valse indruk en zal onvermijdelijk in zijn voordeel worden gebruikt wanneer het slachtoffer zijn beklag doet bij anderen. Ze weten dit overtuigingsmiddel heel goed te gebruiken. Uiteindelijk wordt het slachtoffer van de narcist ook verkeerd begrepen door de rest van de groep. Ze denken dat ze zonder reden het slachtoffer speelt.

De narcist is van nature ook een voorbeeldige controlefreak. Ze houden hun slachtoffers vaak zo dichtbij mogelijk. Zozeer zelfs dat als iemand verhuist, ze zelfs samenwerken om een oplossing te vinden om het slachtoffer zo dichtbij mogelijk te houden.

De narcist is ook een aangeboren manipulator. Deze vaardigheid is meesterlijk. Hij werkt achter de schermen en stuurt acties in overeenstemming met zijn doelen. Natuurlijk vindt hij het niet erg om zelfs goede daden en liefdadigheid te doen, zolang deze praktijken maar gericht zijn op zijn doelen. Daarom kunnen we zien dat een narcist in bepaalde situaties ook erg eigenwijs is.

Wat hier beschreven is, is geen oordeel, maar een evaluatie die een adequater begrip mogelijk maakt en andere wegen laat zien die hun slachtoffers kunnen bewandelen. De narcist is geen slechte ziel. Ze leven de persoonlijkheid die nog ontbrak in hun raster van menselijke ervaringen. Het is duidelijk dat als ze niet genezen of op zijn minst zichzelf disciplineren, hun daden ernstige gevolgen zullen hebben.

Herinneren dat we in onze laatste incarnatie in dualiteit zijn op deze Planeet Aarde. En dit brengt ons tot het besef dat we ons ervan bewust moeten zijn dat ervaringen niet ons hele leven geleefd hoeven te worden. We moeten ons alleen bewust zijn van de persoonlijkheid die we in elke situatie zijn en onszelf bewust corrigeren naar de tijdlijn van harmonie, die leidt naar de ascensie van de ziel.

Het is dus aan het slachtoffer van de narcist om zich te realiseren dat de ander zijn onbeproefde persoonlijkheid leeft. Maar bovenal moeten ze zich realiseren dat ook zij de andere kant nog moeten ervaren, omdat zij in een vorig bestaan de kwelgeest waren. Het vermijden van confrontaties en het niet ontwikkelen van enige vorm van vijandigheid is altijd aan te raden.

Maar als dit alles eenmaal is begrepen en de lessen zijn geleerd, dwingt niets en niemand iemand om te leven waar en bij wie hij zich niet op zijn gemak voelt. Dat is niet weglopen voor de lessen, maar ze begrijpen en de cyclus beëindigen. Een beetje afdwalen, zoals de populaire uitdrukking luidt.

Ik ben Vital Frosi en mijn missie is verlichting.

Namaste!

Vertaling: wakkeremensen.org