zaterdag 17 december 2022

We zijn gemaakt voor deze tijden ~ Raising Vibrations (Clarissa Pinkola)


We zijn gemaakt voor deze tijden

Mijn vrienden, verlies de moed niet. We zijn gemaakt voor deze tijden. Ik heb onlangs van zovelen gehoord die diep en behoorlijk verbijsterd zijn. Ze maken zich zorgen over de stand van zaken in onze wereld nu. Onze tijd is een tijd van bijna dagelijkse verbazing en vaak rechtvaardige woede over de laatste afbraak van wat het belangrijkst is voor beschaafde, visionaire mensen.

Je hebt gelijk in je beoordelingen. De glans en overmoed waar sommigen naar streven terwijl ze zulke gruwelijke daden steunen tegen kinderen, ouderen, alledaagse mensen, de armen, de onbewaakten, de hulpelozen, is adembenemend. Toch dring ik je aan, vraag je, zachtmoedige jij, om alsjeblieft je geest niet droog door te brengen door deze moeilijke tijden. Vooral de hoop niet verliezen.

Vooral omdat, het feit is dat we gemaakt zijn voor deze tijden. Ja. Al jaren hebben we geleerd, geoefend, getraind voor en wachten we gewoon om elkaar te ontmoeten op precies deze vlakte van betrokkenheid.

In elke donkere tijd is er de neiging om flauw te vallen over hoeveel er verkeerd of niet hersteld is in de wereld. Focus daar niet op. Er is ook een neiging om verzwakt te worden door stil te staan bij wat buiten je bereik ligt, door wat nog niet kan. Concentreer je daar niet op. Dat is de wind doorbrengen zonder de zeilen op te heffen.

We zijn nodig, meer kunnen we niet weten. En hoewel we tegen weerstand tegenkomen, zullen we meer grote zielen ontmoeten die ons zullen hagelen, van ons houden en ons leiden, en we zullen ze kennen wanneer ze verschijnen. Zei je niet dat je een gelovige was? Zei je niet dat je beloofde om naar een grotere stem te luisteren? Heb je niet om genade gevraagd? Herinner je je niet dat in genade zijn betekent om je te onderwerpen aan de stem die groter is?

Het is niet de taak om de hele wereld tegelijk te herstellen, maar om het deel van de wereld dat binnen ons bereik ligt te herstellen. Elk klein, kalme ding dat één ziel kan doen om een andere ziel te helpen, om een deel van deze arme lijdende wereld te helpen, zal enorm helpen. Het is ons niet gegeven om te weten welke handelingen of door wie, de kritieke massa zal doen tippen naar een blijvend goed.

Wat nodig is voor dramatische verandering is een opeenhoping van daden, toevoegen, toevoegen, toevoegen, meer toevoegen, doorgaan, opstaan. We weten dat er niet iedereen op aarde nodig is om gerechtigheid en vrede te brengen, maar slechts een kleine, vastberaden groep die niet zal opgeven tijdens de eerste, tweede of honderdste storm.
Een van de meest kalmerende en krachtigste acties die je kunt doen om in te grijpen in een stormachtige wereld is opstaan en je ziel laten zien. Soul aan dek straalt als goud in donkere tijden. Het licht van de ziel werpt vonken, kan fakkels opsturen, maakt signaalvuren, zorgt ervoor dat de juiste zaken in brand gaan.

Om de lantaarn van de ziel te tonen in schaduwachtige tijden zoals deze - om fel te zijn en genade te tonen, medeleven tegenover anderen; allemaal zijn daden van immense moed en grootste noodzaak nu.


Clarissa Pinkola Nachten
Afbeelding Pintrest