zaterdag 24 december 2022

Kwaliteiten Die Alleen Echte Spirituele Meesters Bezitten ~ 24 december 2022 ~ Aluska.org


Kwaliteiten Die Alleen Echte Spirituele Meesters Bezitten

Door: aluska.org – 21 december 2022

Als we op een spirituele reis gaan, die voor iedereen uniek en individueel is, wordt ons ware (en na verloop van tijd beste) zelf onthuld. Geen twee paden zijn hetzelfde, en iedereen beweegt in zijn eigen tempo. Daarom is het moeilijk om van buitenaf te zien waar iemand is in zijn eigen zoektocht en spiritueel ontwaken.

Elke persoon die je ontmoet is in een bepaald stadium van spirituele evolutie (begin is ook een stadium), met sommigen misschien verder dan jij, en anderen die er net aan denken om er misschien ooit mee te beginnen. Hoewel ieder mens anders is, zijn er een paar eigenschappen die wijzen op een hoge geestelijke ontwikkeling en die inspirerende voorbeelden kunnen zijn van de prachtige dingen die iemand te wachten staan als hij verder komt in zijn ontwikkeling.

Als je een interessant iemand hebt ontmoet en niet zeker weet of hij een echte spirituele leraar is of gewoon een spirituele acteur, kun je in dit artikel ook een vrij goede hint vinden. Als jouw eigen punt of kenmerk je te binnen schiet tijdens het lezen, voel je dan vrij om de discussie hier te verrijken met jouw inzicht.

Spiritueel ontwikkelde mensen zijn van nature begaafde leraren…

Er zijn mensen in de wereld die geacht worden naar de aarde te zijn gezonden met de taak mensen te onderwijzen en te leiden. Ik bedoel nu niet het onderwijzen van wiskundige vergelijkingen of correcte grammatica, hoewel zelfs zo’n baan natuurlijk een zekere begaafdheid vereist. Deze spirituele leraren leren belangrijke levenslessen, delen waarheden en helpen andere mensen om te leren hoe zij hun eigen mentor en gids kunnen zijn op hun eigen spirituele reis. In sommige gevallen is deze gave om geestelijke waarheden aan de wereld mee te delen heel natuurlijk. Een boodschap van een echte spirituele leraar is gemakkelijk te begrijpen, gemakkelijk te vatten, past in het grote geheel, is menselijk en speelt geen spelletjes. Het is gemakkelijk om je ermee te identificeren omdat het natuurlijk is.

Echte spirituele leraren leven een leven van ware integriteit.

Een van de grootste tekortkomingen van onze huidige samenleving is het onvermogen om trouw te blijven aan onze morele principes en overtuigingen, zelfs als dat soms moeilijk is. Dit geldt niet voor hen die spiritueel meesterschap hebben bereikt. Zulke mensen weten dat hun woord staat. Ze buigen niet voorover om te behagen en proberen eerlijk en integer te leven. Als iets niet strookt met hun moraal en waarden, zullen zij er van weglopen, er niet aan deelnemen, zelfs als er enig voordeel aan verbonden is. Hun hart en ziel drijven alles wat ze doen in het leven.

Ze houden het hoofd koel bij de uitdagingen van het leven…

Met spiritueel begrip komt een verhoogd niveau van emotionele intelligentie. Om deze kwaliteit te ontwikkelen is grote innerlijke rust en inzicht in zichzelf nodig. Ik heb het over het vermogen om intense emoties onder ogen te zien op een niet-reactieve, kalme, vreedzame manier. Spiritueel ontwikkelde mensen schreeuwen niet over irrelevante onzin. Ze handelen niet impulsief en chaotisch in de greep van hun ongecontroleerde emoties. Ze hebben geen last van woede-uitbarstingen, zijn niet agressief, en als ze boos zijn hebben ze geen behoefte om de andere partij te kwetsen door te schreeuwen of te beledigen. Dit barbaarse gedrag is hen vreemd.

In plaats daarvan blijven ze kalm en zijn ze in staat verantwoordelijkheid te nemen voor wat ze ervaren en voor de manier waarop ze reageren. Een spiritueel ontwikkeld persoon heeft perfecte controle over de psychologische hygiëne. Ze kiezen hun acties met discretie. Hij bereidt zich voor op uitdagingen, maakt plannen en onderneemt geen overhaaste acties.


Ze hebben een diep respect voor de natuur

Dit is een waardevolle eigenschap die in de wereld van vandaag sterk ontbreekt. Spirituele meesters begrijpen dat alles in het universum met elkaar verbonden is, en dat elk levend wezen een integrale rol speelt in een veel groter geheel. In plaats van de menselijke bevolking als superieur of belangrijker te zien, waarbij al het andere haar ten goede komt, zien zij alle levende wezens als gelijkwaardig en respect waardig. Zij streven ernaar dat hun liefde voor de natuur wordt weerspiegeld in hun levensstijl.

Zij zijn de ware belichaming van liefde

Deze mensen leven elke dag zoals hun hart hen leidt. Hun medeleven en empathie zijn niet alleen gericht op hun naaste vrienden of geliefden, maar op iedereen die zij ontmoeten. Ze tonen respect voor ieder wezen dat ze tegenkomen; het is voor hen een natuurlijk gedrag. Als ze door de deur lopen, stralen ze een warmte en licht uit waardoor andere mensen zich op hun gemak voelen. Het is niet altijd gemakkelijk en ze kunnen op pogingen stuiten om hun liefde te misbruiken, maar ze kunnen er niets aan doen, het is gewoon zoals ze zijn. Ze spelen het niet.

Ze zijn volledig authentiek

De meeste mensen schuwen hun volledige authenticiteit omdat het ook een kwetsbaarheid is. Dit geldt niet alleen voor het delen van hun sterke punten en successen met de wereld, maar ook voor hun gebreken en zwakheden. Spiritueel ontwikkelde mensen proberen geen vals beeld te scheppen of een masker op te zetten van iemand die ze niet zijn om hun ware zelf voor de wereld te verbergen. In plaats daarvan beseffen ze dat ze alleen kunnen groeien en zich ontwikkelen als ze accepteren en omarmen wie ze nu zijn.

Alleen door alle aspecten van het zelf te accepteren, zowel de goede als de zwakke, kunnen we stappen ondernemen om de beste versie van onszelf te worden. Door zijn ware aard te verwerpen, belet men zichzelf zijn volledige potentieel te bereiken, omdat men zichzelf niet toestaat zich werkelijk uit te drukken en daardoor niet volledig kan groeien.

Hij verspilt geen tijd met het beoordelen van

In een wereld waar roddel, achterklap, materialisme en oppervlakkigheid de trend zijn, is het moeilijk te bevatten, maar er zijn mensen die in de omgang met een ander niet stilstaan bij hun uiterlijk, hun status of hoe duur hun kleren en mobieltje zijn. Spiritueel ontwikkelde mensen zien en aanvaarden met een open en liefdevol hart het wezen dat voor hen staat zoals hij of zij is. Zij begrijpen namelijk dat iedereen een andere achtergrond heeft, een ander verhaal heeft meegemaakt en andere prioriteiten in het leven heeft. Zij hebben daarom geen behoefte om hun ideeën over hoe de dingen idealiter zouden moeten zijn op anderen toe te passen. Ze verspillen ook geen tijd aan het omgaan met andere mensen en hoe ze zouden moeten zijn.

Het zijn geen verslaafde materialisten

Spirituele mensen begrijpen dat het leven veel meer is dan een auto, schoonheid of een getal op een bankrekening. Bij het bereiken van ware spirituele verlichting zijn zij in staat hun aandacht te richten op wat echt belangrijk is – hun innerlijke zelf en hun geluk. Deze manier van leven lijkt misschien zo vreemd dat het in de wereld van vandaag niet op zijn plaats is. Sommige mensen kunnen letterlijk van slag raken door het feit dat een spiritueel persoon geen nieuwe mobiele telefoon nodig heeft, geen televisie bezit, geen nieuwe auto nodig heeft, foto’s maakt met een 15 jaar oude camera, en steeds weer een paar van zijn favoriete t-shirts draagt. Spirituele mensen passen niet in de moderne consumptiewereld, ze gaan niet mee met de trends, en toch lijken ze het helemaal niet erg te vinden.


© aluska.org 2022

Vertaling: wakkeremensen.org