vrijdag 16 december 2022

Hoe je Gegrond en Positief kunt blijven in Tijden van Verwarring ~ 16 december 2022 ~ Aurora Ray



Hoe je Gegrond en Positief kunt blijven in Tijden van Verwarring

Door: Aurora Ray, 15 december 2022

Heb je ooit het gevoel dat de tijd aan je voorbij gaat? Heb je het verlangen om iets te doen met je leven, maar je weet niet wat?

Soms kan het leven te veel zijn. Je gaat door de hel en weer terug. Ongerustheid komt op, spanning bouwt zich op en je denkt gewoon dat het niet nog erger kan worden.

Misschien voel je je verloren en onzeker waar je je op moet richten. Je raakt gemakkelijk verstrikt in de dagelijkse bedrijvigheid van het leven en vergeet het grotere beeld.

De wereld kan een meedogenloze en deprimerende plaats zijn. Met negatieve mensen en omstandigheden rondom elke hoek kun je je gemakkelijk gevangen gaan voelen in een neerwaartse spiraal.

Maar wat kun je doen om jezelf te helpen? Wel, er zijn eigenlijk twee dingen: gebruik je ervaringen uit het verleden als motivatie en omring jezelf met positieve energie.

Als je ooit het gevoel hebt gehad dat het leven onrechtvaardig voor je was of dat dingen niet op jouw manier gingen, dan weet je dat positief zijn niet altijd makkelijk is. Of je nu te maken hebt met een traumatische gebeurtenis uit je verleden of negatieve mensen om je heen, het kan moeilijk zijn om een optimistische visie vast te houden wanneer tijden moeilijk zijn.

Het is voor velen van ons een hele opgave om positief te blijven in tijden van verwarring. Vooral wanneer de negativiteit komt van mensen waar we om geven.

Je begint je geïsoleerd, alleen en terneergeslagen te voelen door het leven zelf. Er was een tijd waarin dit ook mij overkwam. Ik voelde me verloren en gefrustreerd met mijzelf omdat ik niet in staat was hoogte te krijgen van wat er verkeerd ging. Het leek alsof dat wat zinvol was niet zinvol meer was.

Het enige dat mij gegrond hield was het feit dat ik een behoorlijk goede greep had op de kernwaarden van wat me dreef en hoe ik mijn leven wilde leiden: eerlijk en oprecht zijn; respect hebben voor anderen; houden van mijn relaties; streven naar zinvol werk en omgaan met mensen als vrienden in plaats van rivalen.

Positief blijven is een vaardigheid die geleerd moet worden. We hebben allemaal dagen waarop we niet op ons best zijn, maar we kunnen er altijd voor kiezen om opgewekt en vrolijk te zijn. Het is belangrijk om eraan te denken dat het leven niet altijd gemakkelijk of perfect is. We hebben allemaal onze ups en downs en het is de moeite waard om te leren hoe er op een gezonde manier mee om te gaan.

Wanneer je in de knoop zit, is het gemakkelijk om op te geven. Je kunt allerlei redenen bedenken waarom je het niet meer hoeft te proberen en hoe vruchteloos het zou zijn om het te blijven proberen. Het kan zo gemakkelijk zijn om je te focussen op de negatieve aspecten van het leven. Je kunt het gevoel hebben alsof er geen hoop meer is voor alles en iedereen waar je van houdt.

Maar als je het opgeeft verlies je alles waar je zo hard voor gewerkt hebt. Dus, hoe slecht de dingen op dat moment ook lijken te zijn, geef je dromen niet op.

Het feit is echter dat er geen ruimte is om te stoppen wanneer je geconfronteerd wordt met tegenslag. De enige manier om door de moeilijke tijd heen te komen is positief blijven en je focussen op wat je wilt van het leven.

De enige manier om te winnen is tot het eind toe te blijven vechten.

En wat de toekomst betreft, wees niet bang om je dromen na te streven. We hebben het allemaal meegemaakt, verlamd door angst en twijfel. Maar nu weet je hoe je die moet overwinnen: Blijf sterk en vol vertrouwen, zoek het goede in elke situatie en houd je hoofd omhoog wanneer geconfronteerd met tegenslag.

Laat anderen je toekomst niet bepalen. Je hebt de kracht om je eigen bestemming te scheppen door gebruik te maken van de kansen die je geboden worden.

Voor degenen die het gevoel hebben dat het onmogelijk is om positief te blijven in tijden zoals nu, houd in gedachten dat je de kracht hebt om je eigen bestemming in de hand te nemen. Er zullen altijd tegenslagen en negatieve dingen in het verschiet liggen, maar een bewuste poging om de zilveren rand te vinden kan je zelfs door de donkerste dag heen helpen.

Het opbouwen van een goed gevoel van eigenwaarde is moeilijk, maar is iets dat je in de loop der tijd kunt bereiken. Wanneer je eenmaal hebt gewerkt aan je eigen vertrouwen, ben je in een positie om succes te hebben en een goed voorbeeld neer te zetten voor anderen.

Het leven is strijd; het leven worstelt. Het is altijd zo geweest en zal altijd zo zijn. Ons grootste voordeel als menselijk wezen is dat we terug kunnen vechten. We kunnen vechten voor wat we willen en waarin we geloven, en we kunnen winnen.

Als je positief denkt, zal je altijd in staat zijn om de tegenslagen aan te kunnen die het leven onvermijdelijk uitdeelt. Je zult in staat zijn om meer te  bereiken dan je ooit voor mogelijk hebt gehouden omdat je nooit zult opgeven.

De zin van dit artikel is je te helpen een manier te vinden om positief te blijven in het leven. Niemand gaat je vertellen wat je moet doen behalve jij zelf. Jij bent de enige die weet wanneer het genoeg is of wanneer je meer wilt.

Als je positief zijn waardevol vindt, kijk dan altijd naar de zonzijde. Dat zal je leven veel beter maken dan dat het anders zou zijn. Het is nog altijd aan jou om jezelf niet te laten beïnvloeden door de negatieve dingen maar naar het licht te gaan.

Wij houden zielsveel van jullie.
Wij zijn hier bij jullie.
Wij zijn jullie familie van licht.
Wij zijn de Galactische Federatie.

A’HO
Aurora Ray
Ambassadeur van de Galactische Federatie

Vertaling: Petronella / voor wakkeremensen.org