maandag 26 december 2022

Kwaliteiten Van Iemand Die Mediteert ~ 25 december 2022 ~ Aurora Ray

 

Kwaliteiten Van Iemand Die Mediteert

Door: Aurora Ray, 23 december 2022

Meditatie is de kunst van het volledig aanwezig zijn in het nu.

In het Boeddhisme is meditatie een oefening om “het hoogste geluk en de grootste verlichting” te bereiken. Het is een manier om de mind te oefenen in hoger bewustzijn of wijsheid.

Meditatie is moeiteloos en tegelijk moet je er moeite voor doen: Want als je iets goeds wilt doen voor jezelf, dan moet je daar enige moeite voor doen, maar als er niet iets is dat je wenst of verlangt, dan is het ook niet nodig om er moeite voor te doen.

Meditatieve mensen hebben totaal geen angst in hun leven omdat ze weten dat “Alles in deze wereld van mij komt – ze hetzelfde zijn als wat ik ben en hetzelfde doen als wat ik elk moment van mijn leven, elke dag en elke nacht doe.”

Ze maken zich nergens zorgen over. Ze hebben totaal geen problemen. Ze voelen nergens pijn, niet in hun geest en niet in een ander deel van hun wezen omdat ze weten dat ze vol vreugde en bliss zijn en ze kennen absoluut geen twijfels.

Ze weten wat werkelijke vrijheid betekent. Dit soort vrijheid kan door niets anders worden bereikt dan door meditatie, want alleen door meditatie kunnen we begrijpen wie we werkelijk zijn, in plaats van wat we denken te zijn, wat anderen denken dat we zouden moeten zijn of wat de maatschappij van ons verwacht als goede en beschaafde burgers.

Het belangrijkste in meditatie is niet om ergens te gaan zitten en de juiste houding aan te nemen.

De houding van meditatief evenwicht is gewoon in staat zijn dingen te zien zoals ze zijn zonder je persoonlijke gezichtspunt of beoordeling. Wanneer je op een bepaalde manier kijkt naar een bloem, is het gewoon een bloem. Wanneer je er op een andere manier naar kijkt, is het iets anders. Maar op wat voor manier je er ook naar kijkt, het is nog altijd een bloem, niets meer en niets minder.

Met andere woorden, wanneer je in een staat van meditatief evenwicht bent, zie je alle dingen zoals ze zijn: niet goed of slecht; geen schoonheid of lelijkheid; niet als iets bijzonders, gewoon de realiteit van dat moment.

Meditatieve mensen denken als kinderen! Ze gaan gewoon met de stroom der dingen mee; ze volgen het verlangen van hun hart! Ze leven gewoon in harmonie met de wereld om hen heen en proberen niet iemands gemoedsrust of geluk te verstoren door iets doms te zeggen, iets lelijks te doen of een of andere opschudding te creëren om er zelf voordeel van te hebben!

Ze hebben het vermogen om hun eigen reacties en de reacties van anderen te observeren zonder oordeel. Ze hechten zich aan niets, ook niet aan de reacties op hen van andere mensen.

Ze kunnen beminnelijk zijn in woord en daad zonder hun zelfvertrouwen of waardigheid te verliezen. Ze zijn niet bang om door anderen beoordeeld of bekritiseerd te worden; ze hebben gevoel voor humor over zichzelf en hun eigen zwakheden, wat het heel gemakkelijk maakt om dag in dag uit met ze te leven.

Meditatie geeft je ook zin in je leven – een reden om in leven te zijn en aan iets waardevols te werken – wat je helpt om te voorkomen dat je verveeld of rusteloos wordt in je werk of andere activiteit, wat nog weer een kwaliteit is die de meeste mediterende mensen bezitten omdat ze iets betekenisvol te doen hebben wanneer ze wakker zijn gedurende de dag (terwijl de meeste mensen ’s avonds tijd doorbrengen met TV kijken of het internet surfen).

Meditatie helpt je om op je best te zijn omdat het je leert meer ontspannen en rustig te zijn wanneer je onder druk of stress staat.

Het leert je ook hoe je jezelf beter in de hand houdt in situaties waar mensen je bekritiseren of je proberen te kleineren.

Je kunt niet laten zien dat het je iets doet omdat je weet hoe belangrijk het is om je kalmte en zelfbeheersing te bewaren zodat anderen niet kunnen zien hoe overstuur je bent over wat ze zeggen of doen. Want dat zal hen de indruk geven dat ze van je gewonnen hebben en dat ze hun zin hebben gekregen met wat ze deden of zeiden om dat wat ze van je wilden ook te krijgen!

  • Een echt meditatief mens maakt zich geen zorgen over de toekomst of het verleden.
  • Een echt meditatief mens veroordeelt niemand; ze voelen compassie voor anderen en proberen hen te helpen op elke manier die ze kunnen als ze iemand zien die hulp of leiding nodig heeft.
  • Een echt meditatief mens heeft geen gehechtheden; ze raken niet gehecht aan iets buiten zichzelf zoals mensen, plekken of dingen die in hun leven komen, omdat die dingen meestal tijdelijk zijn en uiteindelijk weer zullen verdwijnen. Dit betekent niet dat een persoon die mediteert geen vrienden of familieleden heeft die belangrijk voor hem/haar zijn want het is mogelijk voor iemand die mediteert om nog altijd nauwe vriendschappen te onderhouden met andere mensen, maar ze weten dat bewustzijn de enige werkelijkheid is en dat alle andere dingen tijdelijk zijn.

Het kan moeilijk zijn om tijd te vinden voor meditatie, maar als je dat doet zal het een deel worden van je oefenen in mindfullness (dingen doen met aandacht). Als je jezelf verplicht om tijd vrij te maken voor slechts een kleine meditatie, of dat nu vijf of tien minuten per dag is, je zult het verschil merken.

Wij houden zielsveel van jullie.
Wij zijn hier bij jullie.
Wij zijn jullie familie van licht.
Wij zijn de Galactische Federatie.

A’HO
Aurora Ray
Ambassadeur van de Galactische Federatie

Vertaling: Petronella / voor wakkeremensen.org