zondag 18 december 2022

Het knispert en knettert 'in de lucht' ~ Fran Tielemans

Het knispert en knettert 'in de lucht', en dat heeft niet alleen te maken met de vrieskou.

De energie is zeer hoog, en kan maken dat je druk of extra spanning ervaart, rond wat voor jou belangrijke items zijn. En dat is goed, want door die druk en spanning, zal je net die stappen nemen, dingen aanpakken, patronen veranderen en dat werk aan je lichaam, emoties of denken aanvatten dat je lichter maakt en bevrijdt van al wat je bewust of onbewust aan lasten met je meedraagt.

Misschien voel je al hoe - net als kiemen in de ijskoude wintergrond - onzichtbaar maar onmiskenbaar nieuwe lichtere structuren aan het groeien zijn. Hoe verbindingen tussen mensen, die voor elkaar van betekenis zullen zijn de komende jaren, versterkt worden, en andere losser worden.

Misschien kan je al een glimp opvangen van deuren die open gaan voor je, terwijl zoveel mensen om je heen de luiken dicht en de deuren gesloten lijken te houden , uit diepe angst voor beweging, nieuwe frisse lucht en vooral uit angst om hun eigen Hoogste Weg te zien én te gaan.

De Winterzonnewende op 21 december en de Nieuwe Maan op 23 december kunnen toch losbreken wat vast zat, kunnen jou jou toch helpen door te breken daar waar dat voor jou nodig is, en kunnen nieuw optimisme, hoop en heel veel liefde voor je Zelf, voor anderen om je heen en voor de wereld doen ontwaken.

Zodat jij kan en durft te doen wat gedaan dient te worden, zodat jij daar waar jij voelt dat het nodig is het verschil kan maken - in welke situatie of op welke manier dan ook.