dinsdag 16 mei 2023

Energie Update ~ Astrid Esmeralda


Na de volle maan en de eclips die opnieuw op een diepere laag veel in beweging heeft gebracht, zijn we nu in rustiger vaarwater beland. Rustiger maar nog niet rustig..
Velen hebben hun thema op een andere manier ervaren, veelomvattender. Voor sommigen heeft dit ook voor frisse perspectief- verschuiving gezorgd..

Keuzes, velen hebben er mee te maken momenteel. Niet of je groene thee of Earl Grey thee zult nemen maar belangrijke keuzes, grote keuzes. En hierin kun je van alles tegenkomen..
De ene dag voel je je misschien glashelder en gecentreerd. De volgende dag komen de mitsen en maten weer, gekoppeld aan soms heftige emoties en lichamelijke sensaties..

Uiteindelijk gaat het niet eens over de keuze zelf maar veel meer om wat in dit proces nog naar boven komt. Wat nog gezien en gevoeld wil worden..
Wanneer je in de afgelopen jaren al het nodige innerlijk werk hebt verzet, heb je misschien de Zijnsgrond in jezelf ook leren kennen. De Zijnsgrond als stabiele, nimmer veranderende, bodem..
Dit maakt het nu gemakkelijker het wiebelen en de nog niet uitgelijnde aspecten van de persoonlijkheid te ontvangen en te laten uittrillen zonder bemoeienis..

Hoe meer we verankerd blijven in de Zijnsgrond, hoe veiliger onze diepste delen zich voelen om zich te tonen..

Onze Zijnsgrond is als een liefdevolle wijze moeder. Dragend, open, warm, wijs, liefdevol, niets afwijzend, alles ontvangend. Zij raakt nooit in paniek, welke emotie ook voet op haar bodem zet..
Zij ontvangt en omhelst alles. Haar armen zijn zacht, stevig en voelen vrij. Zij weet dat Liefde altijd het antwoord is..

Neem tijd voor inkeer en rust en laat alles zich ontvouwen. Misschien voel je welke kant het voor jou zal opgaan, maar stuur niet teveel als er nog haken en ogen voelbaar zijn..
Deze haken en ogen zijn waar het om gaat, niet de keuze. Die zal als vanzelf ontspringen uit de integratie die nu in alle stilte plaatsvindt...

Astrid Esmeralda - 16 mei 2023