vrijdag 26 mei 2023

JEZUS: God is Liefde en Vreugde die eindeloos meer van Zichzelf schep ~ .26 mei 2023 ~ John Smallman


 

JEZUS: God is Liefde en Vreugde die eindeloos meer van Zichzelf schept.

23 mei 2023 / Door John Smallman

Liefde is werkelijkheid, is leven en het is Het Geschenk dat God voortdurend geeft en de hele schepping eeuwig één maakt met Hem, in elk moment, zonder onderbreking of verbreking, ooit.

Liefde is het medium waarin elk bewust wezen bestaat en voortdurend wisselwerkt met zichzelf, met God en met alle andere bewuste wezens. Ze is de omgeving die de middelen verschaft voor alle interacties in de hele schepping. Er is niets buiten of voorbij Haar, Ze IS gewoon en in de loop der eeuwen zijn er vele namen of etiketten gekozen in talloze menselijke culturen om Haar te identificeren – God, Oneindige Hoogste Intelligentie, Goddelijke Wijsheid, Al Dat Is, Bron, en vele andere variaties – en geen daarvan komt ook maar in de buurt van de Werkelijkheid ervan. Dus zal ik hier voor het gemak het woord God gebruiken.

Er is geen enkele taal die, zelfs met de intentie om er op de meest hartverwarmende en liefdevolle speculatieve wijze over te spreken, kan beschrijven of verklaren wat alleen persoonlijk kan worden ervaren als een individuele relatie met God en die is er ook nooit geweest en zal er ook nooit komen. Velen hebben het geprobeerd en er zijn ontelbare stellingen, dissertaties, hypotheses en heilige interpretaties die geprobeerd hebben dit mystificerende en ondoorgrondelijke raadsel te verklaren. En hoewel velen punten van overeenstemming vinden, is uiteindelijk elk begrip ervan, hoe volkomen ontoereikend ook, een volstrekt unieke en individuele ervaring. Zoals degenen die hun Bijna Dood Ervaringen hebben gehad en erover gesproken hebben, allemaal herhaalden: “Het is een ervaring van Liefde die totaal niet beschreven of begrepen kan worden.” Het IS gewoon, en het is de meest magnifieke en wonderbaarlijke ervaring van volledige en volkomen liefdevolle aanvaarding en erkenning die het individu ooit heeft ondergaan. Allen die zich bewust zijn geworden van de mogelijkheid zo’n transcendente ontmoeting te hebben, willen die natuurlijk zelf ervaren en dat is waar het collectieve menselijke ontwaken om draait!

Het ontwaken, hoewel collectief, is een individuele ervaring van de grootste schoonheid en verwondering waarmee ieder zal omgaan via zijn eigen unieke, meest wonderbaarlijke en miraculeuze essentie, de bijzonderheid en onvergelijkbaarheid van zijn goddelijk wezen, het weergaloze wezen dat God in haar wijsheid heeft geschapen. Ja, Allen zijn Eén, MAAR binnen die Goddelijke en Allerhoogste, ervaart elk individueel voelend wezen, in Liefde geschapen door God, zichzelf als gedifferentieerd individueel wezen in persoonlijke relatie met die Ene en gelijkelijk met elkaar. Het is een staat van totale en eindeloze vreugde, het is Gods goddelijke Wil die Zichzelf uitdrukt als Liefde in ieder afzonderlijk en aldus creatief uitbreidt en Zichzelf op de meest prachtige wijze eindeloos en zonder enige beperking bekend maakt. Het is goddelijke grootsheid oneindig en eeuwig uitgedrukt, nu en voor altijd!

De Heelheid van Eén en de Eenheid van Alles is volstrekt onbegrijpelijk voor hen die de beperkingen van het leven in vorm ervaren, omdat in die staat van zijn iedereen en alles schijnbaar afgescheiden is van iedereen en alles. De moderne fysica heeft erop gewezen dat hun wetenschappelijke experimenten wel aangeven dat er geen afscheiding is, dat alles is ingesloten in een grenzeloos of uitgestrekt veld van bewustzijn, maar voor praktische doeleinden is dit echt onbegrijpelijk. Terwijl degenen die een BDE hebben gehad weten dat er alleen Liefde is, het veld van bewustzijn waarin God al haar geliefde kinderen omhult in elk moment van hun bestaan.

Zonder overdrijving kan ik beweren dat ieder van jullie, ieder van Gods geliefde kinderen, ENORM is, uitgestrekt voorbij het meest enorme concept dat je voor dat woord kunt bedenken. En toch is je kern of hart zich voortdurend volledig bewust van het kleinste element van zijn essentie en van alles wat het ervaart. Er is GEEN afscheiding van de Eenheid die Is.“

Sta jezelf toe die waarheid te accepteren. Omarm Haar en eer Haar. Ze is Moeder/Vader/God en Ze is ieder van jullie. Het wonder van jullie zijn is verbazingwekkend! In menselijke termen is het inderdaad verbazingwekkend. Accepteer gewoon dat wat God verkiest te scheppen altijd zo zal zijn, er is geen andere mogelijkheid. Ieder van jullie is ook DUS!

Terwijl jullie je dagelijkse leven in vorm voortzetten, herinner jezelf dan aan deze goddelijke Waarheid en maak er een punt van jezelf – en alle anderen – regelmatig en veelvuldig te eren en te respecteren, ook al zullen jullie ego’s proberen jullie ervan te overtuigen dat dit onmogelijk het geval kan zijn. Het ego vertrouwt op je gevoel van kleinheid en op je geloof in je onwaardigheid van Gods Liefde, een gevoel dat het in je heeft gevestigd zodat je angstig zult leven en het toestaat je te leiden bij je leven als mens. Laat je totaal ongeldige, door het ego ingegeven angsten en zorgen los en accepteer dat jullie de meest geliefde kinderen van God zijn, altijd zijn geweest en voor altijd zullen zijn. Dat is de onveranderlijke staat waarin jullie geschapen zijn voor jullie eigen eeuwige vreugde en voor de oneindige vreugde van God.

God is Liefde en Vreugde die eindeloos meer van Zichzelf schept. God is Werkelijkheid.  Jullie ervaring van het leven in menselijke vorm beperkt en begrenst jullie vermogen om dit volledig te begrijpen, omdat jullie, met opzet, door een beperkt wezen in vorm te worden, allemaal de vrije keuze hebben gemaakt om het bewustzijn van jullie ware aard te verliezen. Het lijkt jullie toe dat jullie menselijke vorm jullie identiteit is, omdat al jullie ervaringen via deze vorm aan jullie worden doorgegeven door middel van jullie fysieke zintuigen en zij geven jullie voortdurend feedback die dit bevestigt.

Jullie zijn er echter ook allemaal van overtuigd dat er veel meer in het leven is dan jullie fysieke lichamen kunnen bieden, anders zouden jullie deze en andere bemoedigende en opbeurende berichten niet lezen. En jullie hebben gelijk. Er is veel meer in het leven dan jullie in jullie dagelijkse menselijke leven kunnen ervaren en jullie collectieve ontwaking zal jullie terugbrengen tot een volledig bewust besef van jullie natuurlijke en eeuwige staat van één zijn met en volledig en liefdevol omarmd worden door Moeder/Vader/God.

Je ontwaken staat voor de deur, dus zorg ervoor dat je dagelijks naar binnen gaat om Liefde uit te nodigen in je hart. Door dit te doen maak je de keuze om het diepe innerlijke weten te voelen dat God is en dat jij ook een wezen van onmetelijke Liefde bent. Dat voelen verheft je enorm en versterkt de kracht van je aanwezigheid door gewoon in vorm te zijn, een essentiële aanwezigheid op dit prachtige moment in het glorieuze ontwakingsproces. Herinner jezelf eraan dat je nooit alleen bent en dat als je je alleen voelt, dat komt omdat je je ego’s hebt toegestaan je af te leiden met hun angstige ‘wat als’-scenario’s die je aandacht blijven opeisen. Laat dat los en BEN!

Jullie liefhebbende broeder, Jezus.

Vertaling: Sjra – voor wakkeremensen.org