dinsdag 30 mei 2023

De Arcturiaanse Groep: “Het concept van straf bestaat niet en heeft nooit bestaan in het Goddelijk bewustzijn” ~ 30 mei 2023 ~ Marilyn Raffaele


 

De Arcturiaanse Groep:

“Het concept van straf bestaat niet en heeft nooit bestaan in het Goddelijk bewustzijn”

Gechanneld door: Marilyn Raffaele – 28 Mei 2023

Welkom lieve lezers. Weet altijd dat deze boodschappen de bedoeling hebben de lezers te leiden naar een hoger begrip en bewustzijn van wat er zowel binnen als buiten plaatsvindt. Dit zijn tijden van intense zuiveringen omdat alle oude energie die is opgeslagen en gedragen uit vorige levens moet worden gezuiverd om afgestemd te worden op de hogere frequenties van spirituele ascensie.

Maak je echter geen zorgen over hoe je dat moet doen. Als het je bedoeling is spiritueel te evolueren, ben je daar al mee bezig – vaak in dromen en soms door bewuste ervaringen die je dwingen bepaalde zaken onder ogen te zien.

De energie van intense ervaringen, zoals die van angst, pijn of gewelddadige dood, blijft gewoonlijk diep verborgen, waar de persoon er niet aan hoeft te denken of ze opnieuw hoeft te beleven en gelooft dat ze weg zijn. Deze opgeslagen energieën zijn niet weg, maar blijven actief net onder het bewustzijn, waar ze de beslissingen, sympathieën, antipathieën, keuzes, overtuigingen enz. van de persoon beïnvloeden, totdat ze worden opgeruimd.

Foltering, gewelddadige dood en misbruik van allerlei aard waren veel voorkomende ervaringen in vroegere, minder geëvolueerde levens en hoewel de meeste mensen zich deze ervaringen niet bewust herinneren, doen de lichaamscellen dat wel, waardoor irrationele angst en bezorgdheid ontstaat rond bepaalde plaatsen, gebeurtenissen, mensen en geloofssystemen.

Iemand die bijvoorbeeld in een of meer levens door verdrinking om het leven is gekomen, zal een automatische angstreactie blijven houden als hij op, in of bij water is. Zij kunnen kalmerende medicijnen nemen, naar een therapeut gaan en zichzelf zelfs dwingen in de buurt van of in het water te zijn om zichzelf “normaal” te maken, maar de onderliggende frequenties van angst zullen zich blijven manifesteren tot ze niet langer aanwezig zijn.

Zuiveringen beginnen vaak als een driedimensionale ervaring die sterk lijkt op de oorspronkelijke ervaring, maar vinden alleen plaats wanneer iemand klaar is om iets te wissen waarvan hij zich misschien niet eens bewust is en dat wordt bepaald door het Hogere Zelf. Zelfs zeer spiritueel ontwikkelde mensen worden vaak geconfronteerd met een verontrustende fysieke, emotionele, mentale of spirituele kwestie die uit het niets leek te komen.

Het opruimen van lang gedragen oude energie is vaak een keuze vóór de geboorte. Voorafgaand aan de incarnatie zal een ziel die bereid is iets op te ruimen dat elk leven heeft beïnvloed, er voor kiezen geboren te worden in een familie of situatie die de energie die zij hebben gekozen op te ruimen, opnieuw zal activeren. Voorbeeld: iemand die in zijn vroege leven seksueel misbruik heeft meegemaakt en een bewustzijn heeft gevormd van onmacht, lage eigenwaarde en seksueel misbruik, zal een familie kiezen met dezelfde energie om die opnieuw te activeren, zijn kracht te omarmen, het niets-zijn ervan te erkennen, en voor eens en altijd een staat van bewustzijn te bereiken waarin het probleem niet langer bestaat.

Iemand die in vele levens alcoholist is geweest, kan kiezen voor een familie met dit zelfde probleem. Iemand met hoogtevrees kan kiezen voor een land met bergen en kliffen. Iemand met watervrees kan kiezen om te incarneren in een gezin dat leeft aan het water, en houden van vissen, sport of recreatie.

Eenmaal op Aarde herinneren de meesten zich hun keuzes van voor de geboorte niet meer en kunnen ze niet begrijpen of waarom ze negatieve ervaringen hebben die zich lijken te herhalen, maar omdat het op een hoger niveau hun bedoeling is om te zuiveren, vinden de meesten uiteindelijk een manier om dat te doen.

Een belangrijk aspect van zuivering is dat iedereen bewust de intentie heeft om alle geloften, beloften, eden, eeuwige verbintenissen enz. aan personen of religies te zuiveren. Bijna ieder mens heeft één of meer levens in een klooster of ashram geleefd en oprecht geloften en eden afgelegd die de leer volledig omhelzen. Totdat deze oude geloften en eden worden gezuiverd, blijven ze actief en blijven ze iemands leven beïnvloeden.

Iemand die voortdurend worstelt met overvloed kan heel goed de energie manifesteren van een of meer oprecht afgelegde geloften van armoede. Lang geleden aan een ander gedane beloften van eeuwigdurende liefde kunnen de reden zijn waarom een bepaalde persoon voortdurend in iemands leven verschijnt – gewenst of niet.

De Aarde reinigt door wat natuurrampen worden genoemd. De Aarde, die een idee is in de geest van God, is een levende ziel en geen stuk vuil dat gebruikt en misbruikt kan worden door ego-denkers. Zij heeft duizenden jaren van oorlog, geweld en verkrachting van haar hulpbronnen doorstaan, om nog maar te zwijgen van het geweld van de mensheid tegen haar vele levensvormen. Natuurrampen zijn haar manier om oude energie op te ruimen, hoewel sommige natuurrampen niet zozeer natuurlijk zijn als wel door de mens gecreëerd.

Sommige natuurrampen zijn het resultaat van de botsing tussen de hoog resonerende energie die naar de Aarde stroomt en de dichtere energie die er al is, maar natuurrampen zijn NOOIT een straf van God zoals sommigen geloven. Het concept van straf bestaat niet en heeft nooit bestaan in het Goddelijk Bewustzijn. Zou God Zichzelf straffen?

Stel je een oneindige bal van Licht voor met miljoenen slingers die eruit stromen. Zie de stralen even helder zijn als de bal, omdat zij verlengstukken zijn van de bal, zoals zonnestralen. Zie nu hoe de streamers doffer en minder helder worden naarmate zij verder van de bal af bewegen en uiteindelijk langzamer en dichter worden en minder van hun oorspronkelijke uitstraling manifesteren.

Dit is het verhaal van de mensheid, van wat er gebeurde toen uitdrukkingen van zuiver Licht vergaten wie en wat zij waren en gevangen raakten in de dichte, laag resonerende en valse energie die zij tegenkwamen. Elke straler blijft echter voor altijd een straler van Licht en na vele levens van spelletjes van afscheiding spelen, doen alsof hij slecht of goed is, en alles ervaren wat afscheiding kan bieden, begint de straler naar meer te zoeken en herinnert hij zich zijn Licht.

Goddelijk Bewustzijn stroomt altijd en drukt Zichzelf uit, maar kan niet worden begrepen door de beperkte geconditioneerde menselijke geest, dus probeer dat niet te doen, ook al geloven en prediken sommigen dat zij dat hebben gedaan.

God kan worden begrepen omdat God Zich voortdurend manifesteert en openbaart aan Zichzelf, maar een verstand of bewustzijn dat al volledig gevuld is met concepten van dualiteit, afscheiding en twee machten kan de stille kleine stem van God niet horen.

Het doel van meditatie is het rustig centreren en zich voorbereiden op het ontvangen en horen van ZELF die Zichzelf in stilte openbaart.

Wij zijn de Arcturiaanse Groep

Kanaal: Marilyn Raffeale

Donaties zijn welkom

Vertaling: wakkeremensen.org