zondag 28 mei 2023

Je bent aangekomen ~ 28 mei 2023 ~ Aurora Ray


 

Je bent aangekomen

Door: Aurora Ray – 25 mei 2023

Ik ben er zeker van dat het idee dat we iets zouden moeten worden totaal verkeerd is. Het idee zelf is het probleem. Het verlangen om anders te zijn dan je bent is de oorzaak van lijden. En als je graag iets anders wilt zijn, dan moet je in de toekomst kijken, wat nooit gaat gebeuren.

Besef dat je aangekomen bent! Dat is de eerste stap. Je bent hier gekomen en in dit lichaam, deze mind, dit bewustzijn afgedaald; dit was je aankomst.

Je had nergens anders kunnen aankomen dan hier; je hebt deze plek gekozen omdat het een heel bijzondere kans biedt om te ontwaken. Het heeft zijn eigen uitdagingen, maar wanneer uitdagingen zich voordoen voor iemand die heeft beseft wat zijn ware aard is, creëren ze geen problemen voor hem; ze  maken hem slechts meer alert en meer bewust. Ze helpen hem groeien in zijn innerlijke besef door zichzelf te zien en de behoefte te herkennen om oplettender te zijn.

Ik zeg niet dat God iemand een slecht mens maakte. We zijn in de kern allemaal goed, maar we zijn allemaal het verkeerde pad opgegaan. De werkelijke jij is puur bewustzijn; het is wat je bent voordat je mind andere dingen begint te creëren. Het is wie je bent voordat de wereld, de samenleving en je ouders beginnen je te vormen in wat zij willen dat je bent.

Proberen iets anders te worden is nutteloos omdat je diep van binnen alles al bent. Het doet er niet toe hoeveel macht je verzamelt, hoeveel vaardigheden je verwerft of hoeveel geld je verdient, het zal geen verschil maken omdat er al een grotere macht in iedere cel van je wezen is: God. Hoe meer we deze waarheid vergeten en proberen iets anders te worden in plaats van te zijn wie we werkelijk zijn, hoe meer pijn we onszelf en de wereld om ons heen bezorgen.

Wat de dingen nog erger maakt is wanneer mensen proberen hun goddelijkheid tot uitdrukking te brengen met behulp van de verkeerde kanalen. Als iemand een artiest is van nature maar besluit dat hij of zij alleen creatief kan zijn in een fabrieksomgeving met een groot team van gelijkgestemde mensen en veel geld, dan zal hij of zij nooit de goddelijke energie op een natuurlijke manier door hem of haar heen laten komen. Zelfs als die persoon uiteindelijk miljoenen zou kunnen maken door iets te doen, is hij of zij absoluut niet natuurlijk.

Ik heb het gezegd, en ik zal het nog een keer zeggen, je bent perfect. Er is geen enkele imperfectie in je. Je bent perfect, maar de wereld heeft je anders behandeld. Je hebt de wereld geaccepteerd als je leraar en zo heeft de wereld je geleerd dat je imperfect bent. Je hebt de wereld geaccepteerd als je rechter en dus heeft de wereld je geoordeeld en je onvoldoende bevonden.

Proberen om perfect te zijn zal je alleen maar frustreren omdat er in deze wereld niet zoiets bestaat als een perfect mens. Wanneer ik het heb over perfectie, heb ik het niet over de uiterlijke perfectie die de wereld heeft geprobeerd je te geven, maar over een diepe innerlijke perfectie waar alleen jij je bewust van kan zijn.

De uiterlijke perfectie waar de wereld het over heeft is op veel manieren als een verroeste ijzeren pot: hij ziet er van buiten goed uit, maar wanneer je hem oppakt en probeert te gebruiken, breekt hij in stukken omdat hij niet heel, niet perfect is.

De echte perfectie waarover ik het heb is als een gouden ring: hij kan oud zijn en er versleten uitzien (hij kan er zelfs niet bruikbaar uitzien) maar als je hem van dichtbij bekijkt en hem opwrijft, zal zijn licht zich naar alle kanten verspreiden als een zonnestraal en zijn goud zal glanzender stralen.

Ik heb veel mensen gezien die zich ellendig voelen. Ze lijden in stilte. Ze weten de oorzaak ervan niet. Ze hebben hun ellende zelf voortgebracht. De buitenwereld is niet verantwoordelijk voor hun lijden; dat zijn ze zelf. Ze hebben een gemoedstoestand gecreëerd en ze weten niet hoe ze daar uit moeten komen.

Verlichting is het vermogen om volledig bewust te zijn van je mind, lichaam en spirit, en zonder enige weerstand in het nu te leven. Verlichting is onze natuurlijke staat van zijn; we werden verlicht geboren, maar in de loop der tijd hebben we ons meer bezig gehouden met doen dan met zijn en we hebben voeling verloren met onze natuurlijk staat van verlichting. We moeten ons herinneren wie we werkelijk zijn om ons weer te verbinden met onze natuurlijke staat van verlichting.

Wanneer je dit begrijpt, zal je de hele wereld dankbaar zijn. Je kunt arm zijn, maar je zult een keizer zijn in jezelf. Je mag dan geen paleis hebben, maar je ziel zal een paleis zijn. Je mag dan geen Picasso aan je muur hebben hangen, maar je ziel zal een Picasso schildering zijn; ze zal vol muziek, poëzie en dans zijn. Alles wat je nodig hebt voor geluk, zit al in je.

En echt, als je dit begrijpt, valt er niets meer te zoeken. Als je jezelf kunt kennen als een meesterstuk van God, is er slechts viering en dankbaarheid voor het leven zelf.

Deze woorden van Eckhart Tolle, auteur van “De kracht van het nu”, beschrijft het kernconcept van het boek.

Tolle’s doel is om lezers te leren hoe ze in het nu kunnen leven. Hij legt uit dat de meeste mensen ongelukkig zijn omdat ze niet leven in het nu; in plaats daarvan maken ze zich altijd zorgen over de toekomst of hebben spijt over dingen uit het verleden.

In zijn boek vertelt Tolle zijn geschiedenis en beschrijft hoe hij tot deze manier van denken kwam. Naast zijn autobiografische informatie, biedt hij praktische oefeningen die lezers kunnen gebruiken om hun mind te trainen in het nu te blijven.

Tolle’s boodschap kan moeilijk zijn om te horen, maar het is belangrijk voor iedereen die zich ongelukkig of onvervuld voelt. Als je problemen hebt om op een goede manier samen te werken met anderen op je werk of thuis, of als je worstelt met angsten of depressies, Tolle’s benadering kan het waard zijn om te proberen.

Wij houden zielsveel van jullie.
Wij zijn hier bij jullie.
Wij zijn je familie van licht.

A’HO
Aurora Ray
Ambassadeur van de Galactische Federatie

Vertaling: Petronella / voor wakkeremensen.org