dinsdag 30 mei 2023

ZUIVERHEID…Yvonne Bakker


ZUIVERHEID…
De tijd is gekomen om anderen, je familie, vrienden, partner, kinderen of wie dan ook hun eigen weg in hun eigen tempo te laten volgen. Laat los dat je ze niet wakker kunt maken, voel je ook niet schuldig dat ze niet wakker kunnen worden gemaakt, dat je niet hebt kunnen laten zien dat er ook een andere manier van leven en denken is.

Je kent de zielskeuze van de ander niet. Waar zou je ook, je hebt al de grootste moeite met die van jezelf. Niets verlangt van je dat je moet proberen of zelfs genoodzaakt bent om de ander te redden, ook al weet je dat de ziel prachtig en krachtig is.

Laat ieder zijn wat ze verkiezen te zijn
Door de ziel van de ander te willen redden, betreed je heel subtiel de helse driehoek van slachtoffer - dader - redder. Hierin word jij het slachtoffer van een verantwoordelijkheid die alleen jij jezelf oplegt, de dader in het redder zijn. En je voorkomt dat de ander de keuze van zijn ziel leeft.

Laat elke controle over de ziel van anderen los, of het nu je kinderen zijn, je ouders, of wie dan ook in je omgeving. Elke ziel MOET volgens goddelijke ordening een proces volgen, een gekozen pad van evolutie, ook als dit pad niet overeenkomt met jouw verlangens voor hen. Laat ze leven en leven schenken aan wat voor hen als ziel nodig is. Laat elke controle los.

Accepteer de keuze van elke ziel. Laat de ander zijn ervaring leven en de kans hebben ervan te leren. Je laat de ander zijn ervaring niet door hem te willen leiden om het pad van het licht op te gaan.

Bevrijd jezelf NU van elke verplichting tot opoffering, onderwerping van en aan anderen, ga alleen vooruit als dat nodig is. Wees in de acceptatie van je eigen uniciteit.

Het is tijd om elke verplichting op te ruimen die je ouders, je kinderen, de samenleving, je hebben opgelegd en die nog steeds deel uitmaken van je leven. Je hoeft niet samen te leven met mensen die giftig voor je zijn. Er is geen verplichting om je leven op te offeren om dat van anderen te redden. Het is niet jouw verantwoordelijkheid.

Voel je niet verplicht om altijd klaar te staan, overal ja op te zeggen, af te spreken maar geen tijd voor jezelf te nemen. Jij bent de creator van elke situatie, besef dit.

Het is tijd om je verslaving aan zelf opgelegde verplichtingen los te laten, alle contracten los te laten, alle beloften die gemaakt zijn uit onwetendheid en onbewustheid.
Laat jouw ziel en de ziel van anderen ervaren wat elkeen dient te ervaren.

In liefdevolle verbondenheid - Yvonne