maandag 30 oktober 2023

Zelfliefde ~ 30 oktober 2023 ~ Nicky Hamid

Zelfliefde

Door: Nicky Hamid – 29 oktober 2023

Ik hoor en zie op dit moment zovelen die op de een of andere manier “gedwongen” worden of zachtjes worden aangespoord om zichzelf, hun Waarheid en Weten op de eerste plaats te zetten voor al het andere.

Dit brengt allerlei angsten en twijfels, vragen en beslissingen naar boven.

Als mens hebben we allemaal veel ervaring met veroordelingen, waarschuwingen en straffen omdat we “egoïstisch” zijn. Zozeer zelfs dat de spirituele idealen doordrenkt zijn van zelfontbering, afwijzing, opoffering en martelaarschap.

Zelfs goedbedoelende en liefhebbende ouders moedigen prestaties en succes aan, terwijl ze openbare uitingen van zelfverheerlijking ontmoedigen.

En dus hebben we in deze tijden allemaal te maken met schuldgevoelens en angsten uit het verleden om eerst voor onszelf te kiezen.

Dit zijn tijden waarin deze kwesties van zelfsturing versus publieke goedkeuring moeten worden opgelost. En wat is een betere manier dan voor langere perioden “privé te gaan” om echt te voelen hoe het is om jezelf te vullen met je eigen JAY van horen, zien, doen en Zijn.

Ik bekijk het op deze manier.

Het is natuurlijk om onze vreugde en ons licht te willen delen. Daarvoor zijn we gekomen. Maar als je dit doet omdat je de pijn en het lijden daarbuiten voelt en je verplicht voelt om te helpen, en deze gevoelens vastzitten aan overtuigingen uit het verleden, dan ervaar je uiteindelijk een val en moet je jezelf weer oprapen.

Dus ik zeg “Vul je eigen beker. Vul hem tot je geen ruimte meer hebt. Het loopt over. Dan, wanneer je deelt, zal er geen verlies zijn, geen gevoel van vallen in de “hoe zit het met mij” gevoelens van bedreiging die op dit moment zo velen overvallen.

Dus deze tijden gaan over leren om je eigen beker toe te laten en te vullen met een dagelijks leven van meer Vreugde, meer glimlachen, meer lachen, meer alleen kunnen zitten in het voelen van verdriet maar met tranen van waardering. De dingen doen waardoor je je goed voelt, waardoor je je levendiger voelt, waardoor je je meer aanwezig voelt. Dit tot een dynamiek in je leven maken.

Kies er altijd eerst voor om JEZELF EERST af te stemmen en te vullen.

Dan kan geen enkele hoek van de Schepping worden overgeslagen.

Vul je beker dierbare zielen.

Ik hou zo van jullie

**************************

Laat je oog enkel (Single ?) zijn en je hele lichaam zal gevuld zijn met LICHT.

Nicky Hamid

Vertaling: wakkeremensen.org