zaterdag 28 oktober 2023

Volle Maan en Maaneclips (gedeeltelijke verduistering) Fran Tielemans


Vanavond om 22u24 is er Volle Maan en Maaneclips (gedeeltelijke verduistering, bij helder weer zichtbaar vanaf 20u). Dit vormt het sluitstuk van een grote shift
die zich voordeed sinds de vorige Volle maan eind september.

Vooral de afgelopen twee weken kan je allerlei dingen hebben gevoeld/gemerkt die kenmerkend zijn voor een grote verschuiving, zoals meer honger dan gewoonlijk, trek in zout, zoet, vet, onrustig hart, problemen aan sinus/neus, vele en vreemde dromen, een rollercoaster aan emoties en mentale onrust.

Voor zij die veel Licht/bewustzijn dragen kon het een hele uitdaging zijn om zich staande te houden, en was het nodig om alle tools te gebruiken om elke dag opnieuw balans te scheppen.

Tijdens een eclipsperiode worden lastige stukken uitvergroot, zodat je ze zeker kan zien en je niet anders kan dan ze aan te pakken. Je kan dan ook veel tegenwerking merken , vaak heel subtiel, en als je dat merkt kan je alleen maar nog krachtiger en nog meer vastbesloten je weg gaan van Licht (een weg van eerlijke zelfreflectie, werken aan de eigen schaduwkanten, het licht maken in jezelf en je eigen leven, en doen wat je kan om anderen te helpen het lichter te maken in zichzelf en om hen heen).

Want diep in je hart weet je dat alléén liefde blijft, al de rest - glimmer van het ego en al wat zijn wortels heeft daarin - zal doorheen de tijd verpulveren tot stof - en dat diepe weten schenkt rust. Deze Volle Maan is voor jou een goed moment om jezelf te baden in liefde, in zelfzorg, in hoop, in luchtige heldere energie, in frisse nieuwe ideeën, in verbindingen met zij die ook in staat zijn voorbij de glimmer te kijken (zij die waarlijk met open hart en open mind in de wereld staan).

Het is een goed moment om jezelf bewust op te tillen, boven alle sluiers en strijdgewoel van meningen en standpunten en gelijk en ongelijk, voor en tegen. Om jezelf te verstillen, en terug te keren naar de essentie van wie jij Bént. En om even te checken of al wat je zegt en doet daarop is afgelijnd.