vrijdag 27 oktober 2023

Ons begrip van de werkelijkheid vergroten ~ 27 oktober 2023 ~ Kenneth Schmitt

 Ons begrip van de werkelijkheid vergroten

Door: Kenneth Schmitt – 24 Oktober 2023

Onze werkelijkheid kan alleen gekend worden in de diepte van ons eigen Wezen en voorbij het ego-bewustzijn. In het populaire perspectief van de mensheid heeft het ego geen toegang tot onze oneindige essentie. Om de ware reikwijdte van ons potentiële bewustzijn te kennen, moeten we ons geloof in ouder worden, lijden en dood oplossen. We moeten de sprong in bewustzijn maken naar het kennen van onze tijdloze aanwezigheid van niet-gelokaliseerd bewustzijn. Wanneer onze aandacht volledig op onze fysieke aanwezigheid is gericht, zijn we ons niet bewust van onze essentie buiten het lichaam. Dit bewustzijn wordt beperkt door onze overtuigingen over onszelf, onze ware aard en onze capaciteiten.

Ons ego gelooft niet dat we een onfeilbare intuïtie en een eeuwig bewustzijn hebben. Wanneer we ons beperken tot ego-bewustzijn in de empirische wereld van goed en kwaad, is de uitdaging om een hint te vinden van iets groters en een manier om ons bewustzijn te openen voorbij onze overtuigingen. Om een volledige menselijke ervaring te hebben, hebben we onze overtuigingen zo sterk moeten maken dat we ze niet konden overstijgen, totdat we klaar zijn om terug te keren naar onze uitgebreide zelfrealisatie. Wanneer we een sterke aantrekkingskracht voelen om meer te weten te komen over wie we werkelijk zijn, kunnen we ons bewustzijn openen voor het intuïtieve weten in het hart van ons Wezen.

Zelfrealisatie komt wanneer we al onze verlangens en behoeften loslaten, en we onszelf toestaan te beseffen dat we oneindig krachtige scheppers zijn. Dit is ons potentieel, en het wordt onze ervaring als we beseffen wat het is en hoe het voelt. Het betekent dat we ons volledig onderdompelen in een nieuwe manier van leven. Het is een nieuwe rol in ons bewustzijnsspel. We worden de opzettelijke regisseurs van onze menselijke ervaringen door de manier waarop we onze aandacht en realisatiekracht gebruiken.

Als we onze energiesignatuur zouden kunnen lezen, zouden we begrijpen hoe we de kwaliteiten aantrekken van ervaringen die we doen. Het hangt af van onze polariteit en de interactie van positieve en negatieve gevoelens en gedachten. Als we niet helemaal positief zijn, twijfelen we aan onszelf. Deze belemmeren ons vermogen om te creëren wat we willen. Om ons bewust te worden van onze intuïtie en erop te kunnen vertrouwen, kunnen we onszelf voorbij het denken bewegen en alleen maar een aanwezigheid van bewustzijn zijn.

Terwijl we ons bewustzijn aanpassen aan het alleen maar aanwezig zijn, kunnen we onze aandacht richten op de uitstraling van ons hart. Dit is het aspect van onszelf dat leeft om ons leven te verbeteren, ongeacht wat we ermee doen. Wanneer we ons afstemmen op ons hartbewustzijn, resoneren we met het bewustzijn dat alles creëert. Hoewel het alles is, en het niets is, kan het van binnenuit gekend worden. De kwaliteit ervan is in alle opzichten levensverbetering, en het is de energie die we in dankbaarheid kunnen realiseren als onvoorwaardelijke liefde en vreugde, en als de basis van al het leven. Het manifesteert zich in elk aspect van het leven, en het stelt ons in staat te leven in de energetische dimensie waarmee we ons verkiezen te identificeren.

Kenneth Schmitt

Bron

Vertaling: wakkeremensen.org