maandag 30 oktober 2023

Intuïtieve astrologievoorspelling november 2023 Door Tanaaz


Intuïtieve astrologievoorspelling november 2023
Door Tanaaz
We beginnen november met de staarten van de Stier Maansverduistering van 28 oktober. De energieën van deze krachtige Eclips zullen dat zijnblijft de hele maand november actief, maar zal beginnen te vervagen als we op 13 november een nieuwe maancyclus beginnen met de Nieuwe Maan van Schorpioen.
Eclipsen zijn altijd een zeer transformerende tijd, dus er bestaat geen twijfel over dat u in de eerste paar weken van november door verandering en onrust heen zult gaan. Je leven ziet er misschien anders uit dan een maand of zelfs een week geleden, dus wees geduldig met jezelf en ga voorzichtig om met het proces.
Eclipsen brengen ons altijd waar we moeten zijn, ook al voelt dat in eerste instantie misschien niet zo. Deze Stier Maansverduistering was ook de laatste in een cyclus waar we sinds november 2021 mee werken, dus dit is een grote energiecyclus die ten einde is gekomen. Geef jezelf de tijd en ruimte om alles wat zich heeft ontvouwen te verwerken.
Terwijl we de maand doorlopen, is Mars, de vurige planeet, erg actief. Wanneer Mars actief is, hebben de dingen de neiging verhit en gepassioneerd te worden. We kunnen ons wat meer opgeladen voelen dan normaal, wat geweldig is om dingen voor elkaar te krijgen, ons gemotiveerd te voelen en het vertrouwen te vinden dat nodig is om een ​​aantal sprongen in het diepe te maken.
Mars-energie kan echter ook als brandstof voor de vlammen fungeren. Dus als er zich in je leven een verhitte situatie voordoet, kan de aanwezigheid van Mars de zaken in een stroomversnelling brengen. Het goede nieuws met Mars is dat dingen vaak snel verhit raken, maar ook snel afkoelen. Dus als de spanningen oplopen, is de kans groot dat een oplossing en gemak snel zullen volgen.
In de mythologie werd Mars vaak afgebeeld terwijl hij met paard en wagen door de stad reed, op weg naar oorlog. Er schuilt hier echter een diepere betekenis die het onderzoeken waard is. De twee paarden die de strijdwagen van Mars zouden leiden, werden Phobos en Deimos genoemd, wat angst en paniek betekent. Als de God van de Oorlog stond Mars erom bekend dat hij zijn vijanden angst en paniek bezorgde, maar als we dieper naar deze symboliek kijken, kunnen we zien dat als Mars de angst en paniek niet onder controle zou krijgen, ze hem zouden berijden en de leiding zouden nemen. In plaats daarvan moet Mars opstaan ​​en de leiding nemen over “angst en paniek” om zijn wagen te sturen zoals hij wil. En dit is voor ons hetzelfde.
Angst maakt deel uit van ons hele leven, en soms zelfs van paniek. We kunnen het de loop van ons leven laten bepalen als we het toestaan, of we kunnen het erkennen, het erkennen en het vervolgens gebruiken als brandstof om onze eigen strijdwagens te besturen.
Laten we nu eens kijken naar enkele van de belangrijkste astrologische transits voor de maand november –
3 november – Zon tegenover Jupiter
De Schorpioenzon beweegt zich recht tegenover Jupiter in Stier en creëert een brug van hoogfrequente, overvloedige energie. Hoewel de Eclipse-energieën nog steeds sterk zullen zijn, is dit een goed moment om dankbaarheid te oefenen en alle overvloed in je leven te eren. Jupiter is de planeet van expansie, dus het is een goed moment om je te concentreren op wat je in je leven wilt uitbreiden. Soms kan Jupiter ook een situatie waarmee we te maken hebben uitbreiden, waardoor we meer van de waarheid kunnen zien en hopelijk een gedetailleerder pad naar een oplossing.
4 november – Saturnus Direct
Saturnus staat direct in Vissen, nadat hij sinds juni retrograde is. Saturnus staat bekend als onze Meesterleraar, dus het kan zijn dat we een of andere les aan het afronden zijn, of een nieuw gevoel van helderheid vinden over iets dat voor ons aan de hand is. Het direct stationeren van Saturnus kan ook golven van beloningen in ons leven brengen, een beetje zoals de gouden ster die we ontvangen als we een taak met succes hebben voltooid. Kijk uit naar jouw gouden ster de komende dagen!
6 november – Venus Driehoek Pluto
Venus en Pluto hebben het hele jaar door aan en uit gedanst! Als u terugkijkt op het afgelopen jaar, hoe zijn uw relaties dan veranderd? Voelt u zich krachtiger in hen, of leert u nog steeds hoe u uw macht kunt claimen in samenwerking met anderen? Pluto is de planeet van kracht en Venus is de planeet van relaties, dus dit duo heeft ons zeker geholpen met deze reis. Let rond deze tijd op of er sprake is van machtsspelletjes in uw relaties. Als dat zo is, probeer je dan te concentreren op de manier waarop je wordt begeleid om te groeien. Als extra pluspunt biedt Venus Trine Pluto een groot potentieel voor een krachtige match!
8 november – Venus komt Weegschaal binnen
Venus treedt haar heersende teken Weegschaal binnen. Dit is een prachtige, zachte energie om mee te werken, en zal helpen om eventuele spanningen die de Eclipse op je pad heeft gebracht te verlichten. In Weegschaal zet Venus ons aan het denken over en het waarderen van de schoonheid van alles om ons heen. We voelen ons misschien geïnspireerd om meer schoonheid in ons leven te brengen door onze ruimte opnieuw in te richten, onze garderobe te vernieuwen, onze schoonheidsroutine te veranderen of zelfs de tijd te nemen om de schoonheid van Moeder Natuur te waarderen. Als teken van de diplomaat voelen we ons misschien ook meer medelevend en begripvol voor de mensen om ons heen, en staan ​​we meer open voor het vinden van een middenweg.
10 november – Mercurius komt Boogschutter binnen
Mercurius, de planeet van communicatie, komt de vurige en avontuurlijke Boogschutter binnen. We voelen ons misschien zelfverzekerder als het gaat om het uiten van onszelf en het opkomen voor wat we willen. Boogschutter is de zoeker, dus we voelen ons misschien aangetrokken om onze geest te verruimen, iets nieuws te leren en de manier te veranderen waarop we over dingen hebben nagedacht. Het kan zijn dat we ons ruimdenkender voelen, of meer willen weten over iets waarvan we dachten dat we het al wisten. Het is onder deze energie een goede herinnering dat we altijd leren!
11 november - 11/11
Magische 11/11! Op de 11e dag van de 11e maand wordt het nummer 1111 geactiveerd. 1111 kan voor verschillende mensen verschillende dingen betekenen. Sommige mensen associëren het met een dierbare of met een bijzondere herinnering. Als u 11:11 vaak ziet, is dit over het algemeen een teken dat u op de goede weg bent. Het zien van 11:11 kan ook een vriendelijke groet zijn van je beschermengelen of spirituele gidsen. Het is een magisch getal dat ook kan duiden op manifestatie, en dat datgene waar je om vraagt ​​op je afkomt. Je kunt de energie van deze dag gebruiken voor manifestatie en dankbaarheidswerk, of om te eren wat dit getallenpatroon speciaal voor jou maakt!
13 november – Zon tegenover Uranus
De zon staat tegenover de planeet van ontwaken en verrassing, Uranus. Deze energetische brug tussen de zon en Uranus kan out-of-the-box ideeën, innovatief denken en nieuwe manieren om dingen te doen stimuleren. Het kan een zeer inspirerende energie zijn die ons kan helpen oplossingen te vinden en deuren te openen die voorheen gesloten waren. De energie van Uranus kan soms ook behoorlijk grillig zijn, dus we kunnen ook wat onstabiele of verspreide energie ervaren. Het kan zijn dat we ons een beetje in de war voelen, of dat we graag wat veranderingen willen aanbrengen. Deze energie zal binnen een paar dagen voorbijgaan, maar Uranus schudt altijd dingen om ons bewust te maken van nieuwe mogelijkheden.
13/14 november – Schorpioen Nieuwe Maan
De Nieuwe Maan van Schorpioen is intens, waarbij de energie van Mars sterk in het spel is! Nieuwe Manen zijn een tijd van introspectie en reflectie. Energie wordt naar binnen getrokken en we hebben de neiging ons meer in harmonie te voelen met onze innerlijke wereld. Dit is de reden waarom nieuwe manen een goed moment in de maand zijn om bij jezelf na te gaan hoe je je voelt. Nu de vurige Mars actief is onder deze Nieuwe Maan, kunnen we ons rusteloos, opgewonden of prikkelbaar voelen. Dingen kunnen het gevoel hebben dat we er geen controle over hebben, en dit kan een uitdaging zijn om rekening mee te houden. Als we teruggaan naar de mythe van Mars: dit is een goed moment om te onthouden dat we óf op onze angsten kunnen rijden, óf zij op ons! Deze Nieuwe Maan zal ook helpen om enkele van de Eclips-energieën die we hebben ervaren op te ruimen. Eclipsen zijn zeer transformerend, dus we zouden op dit moment moeten ontdekken dat de energie van transformatie begint te bezinken, en dat we ons meer geaard kunnen gaan voelen.
18 november – Zonconjunct Mars
Mars is weer actief nu hij in zijn jaarlijkse uitlijning met de zon komt. Mars en de zon kunnen samen een vurige, gepassioneerde en motiverende dynamiek zijn. Als je het gevoel hebt dat je wel een boost kunt gebruiken, kan deze combinatie van energie geweldig zijn om de boel op te laden! Soms kan een golf van energie echter ook tot een burn-out leiden! Afhankelijk van waar we ons in ons leven bevinden, kan deze combinatie van Zon en Mars energiek of volledig uitputtend aanvoelen. Mars-energie is over het algemeen van korte duur, dus luister naar je lichaam en weet dat het voorbij zal gaan. De zon en Mars zullen samenkomen in Schorpioen, dus dit kan ons ook motiveren om diep te graven en de laatste lagen bloot te leggen die ons vast houden of op een plaats van onauthenticiteit houden.
22 november – Boogschutterseizoen begint
De zon beweegt van de waterige Schorpioen naar de vurige Boogschutter. Dit zal aanvoelen als een welkome zet en zal helpen om wat lichtheid en speelsheid terug in ons leven te brengen. Het is op dit punt van de maand dat we een mooie verschuiving in energie zullen voelen. We zullen weggaan van het diepe innerlijke werk en naar een plaats van lichtheid gaan. Misschien voelen we de behoefte om meer spel en vreugde in ons leven te creëren. Misschien voelen we ons zelfs avontuurlijk en verlangen we naar een reis naar een nieuwe bestemming. Boogschutter is de dierenriem van expansie, vooral als het gaat om onze geest en de manier waarop we ervoor kiezen om over dingen na te denken. Blijf tijdens het Boogschutterseizoen openstaan ​​voor nieuwe ideeën en nieuwe concepten; je weet misschien nooit welke nieuwe inspiratie je tegenkomt!
23 november – Zon Vierkant Saturnus
Een uitdagende planetaire combinatie die ons ertoe kan aanzetten om op te treden en verantwoordelijkheid te nemen voor al die zeurderige dingen die we gedaan moeten krijgen. Misschien voelen we de last van onze verantwoordelijkheden op ons drukken. We kunnen deze energie echter omdraaien door het te gebruiken om gemotiveerd te raken om de moeilijke dingen gedaan te krijgen! Maak een lijst, controleer deze twee keer en streep dingen af! Hoewel deze energie hard en soms verstikkend kan aanvoelen, kunnen we onder deze energie grote vooruitgang boeken.
24 november – Mars komt Boogschutter binnen
Mars heeft golven van intense energie gestuurd terwijl hij door het teken Schorpioen reisde. De hele maand hebben we met zijn vurige rode geest gewerkt. Nu Mars Boogschutter binnengaat, zal de energie lichter worden, waardoor we ons wat meer op ons gemak kunnen voelen. Misschien gaan we met grotere helderheid alles zien wat we hebben moeten leren en alle manieren waarop we gedurende de maand zijn gegroeid. Mars zal de rest van 2023 in Boogschutter doorbrengen, dus dit is de laatste beweging voor de rode planeet in 2023.
25 november – Mars Vierkant Saturnus
Meer Mars-energie! Mars in Boogschutter zal Saturnus in Vissen vierkant maken. Dit kan een uitdagende combinatie van energie zijn. Hoewel het op deze dag zijn hoogtepunt bereikt, kunnen we dit plein rond deze datum minstens een week in bedrijf voelen. Mars en Saturnus kunnen een push-pull-dynamiek creëren waarbij Mars wil dat we snel handelen, en Saturnus wil dat we vertragen en methodisch zijn in onze aanpak. Het kan zijn dat we ons in deze periode rusteloos, prikkelbaar of verward voelen over hoe we verder moeten gaan. Het kan zijn dat we met anderen in botsing komen of het gevoel hebben dat ons humeur sneller stijgt dan normaal. Mars Vierkant Saturnus kan ook een teken zijn voor protesten en escalatie van conflicten. Hoewel dit allemaal uitdagende energie is, kun je Mars Square Saturnus gebruiken om vooruitgang te boeken bij moeilijke taken. In de astrologie worden vierkanten vaak beschouwd als de meest uitdagende aspecten, maar het is ook waar we de meeste groei ervaren.
27 november – Volle Maan van Tweelingen
De maand eindigt met een prachtige maar enigszins sombere Gemini Volle Maan. Deze Volle Maan is een allegaartje, omdat er veel energie omheen zwemt. Volle Manen zijn een krachtige tijd in de maand voor eindes, culminaties en afsluitingen. Als er iets is dat we uit ons leven willen loslaten of loslaten, is dit het moment om onze intenties het universum in te sturen. Omdat er rond deze Volle Maan gemengde energie is, kun je deze gebruiken om alle dingen los te laten waardoor je je verward, onzeker of onzeker over jezelf voelt. Dit zou een geweldige Volle Maan zijn om ook je aandacht te richten op datgene waardoor je je zelfverzekerd en zeker voelt. Tweelingen is normaal gesproken een sociaal en spraakzaam teken, maar tijdens deze Volle Maan kunnen we ons meer teruggetrokken voelen dan normaal. Met het einde van het jaar in zicht, vinden we ons leven misschien wat drukker en misschien ook onze mentale toestand. Deze Volle Maan kan ons apenbrein in overdrive brengen als we niet opmerkzaam zijn. Houd uw gedachten onder controle en maak tijd vrij voor oefeningen zoals dagboekschrijven en meditatie.