zaterdag 28 oktober 2023

Channeling met Maria-Magdalena – Seksualiteit en partnerliefde ~ 28 oktober 2023 ~ Pamela Kribbe

Seksualiteit en partnerliefde

Door: Pamela Kribbe / oktober 2023

Lieve mensen,

ik ben Maria Magdalena en spreek tot jullie vanuit blijdschap en vreugde.

Ik ben trots op jullie! Op wie je bent, op wie je bent geworden. Oude zielen zijn jullie: al vaak op aarde geweest, waar je vele angsten hebt doorstaan. Lange tijd is de aarde in de greep geweest van een bewustzijn met lage vibratie. Met een laag vibrerend bewustzijn bedoel ik een bewustzijn waarin alles draait om fysieke overleving, om strijd en macht. Dat heeft veel angst gegenereerd: angst om jezelf te mogen uiten, angst om je ware emoties te tonen, angst om je licht te laten zien. Daardoor is er in jullie allen de reflex ontstaan om je te verbergen en klein te houden, uit angst voor gevaar, voor een dreigende situatie. Die dreiging is er in andere tijden ook echt geweest, en op sommige plekken is die er nog steeds.

Bij je geboorte kom je hier dus aan met een rugzak. Mijn respect en de vreugde die ik voor jullie voel, komen voort uit de moed en het doorzettingsvermogen die ik in jullie allen aanwezig zie. In jullie zie ik een sterke toewijding aan een nieuw bewustzijn; ook zie ik de keuze om echt naar binnen te gaan en daarbij je pijn en je negatieve overtuigingen onder ogen te zien. Deze moed en dit doorzettingsvermogen zullen je thuis brengen. Ook al lijkt de weg soms eindeloos lang en lijken er steeds nieuwe obstakels op te doemen, de weg is eindig, en je kómt thuis, vooral in jezelf, in je hart en je buik.

De buik is de basis van het leven op aarde. In je hart draag je hogere energieën met je mee, ziele herinneringen. Zo vorm je een verbinding met dimensies voorbij het aardse. Jullie kennen allemaal momenten, waarop je contact voelt met je ziel: je hoort een influistering, ervaart een direct weten. Dat is de manier waarop de ziel tot jou spreekt. Velen van jullie zijn erg gevoelig, pikken energieën en stemmingen op van anderen, en reageren sterk op prikkels van buitenaf. Je hart is een gevoelig orgaan; zeker in degenen die zich innerlijk ontwikkelen en wier bewustzijn op een hoger niveau gaat trillen. Daarom is het gebied van de buik zo belangrijk. Daar ben je geaard, daar maak je verbinding met de aarde, met je lichaam en ook met de instincten, de verlangens, de emoties en de passies; die leven daar allemaal in het gebied van de buik. Pas wanneer hart en buik verbonden raken, kun je die hogere trilling die je met je meedraagt echt gaan gronden, echt handen en voeten geven op aarde; daar heersen in het leven van alledag nog veel strijd en angst.

Ik vraag je nu om samen met mij contact te maken met het gebied van de buik.

Adem er zachtjes naar toe … zonder dwang of druk … en laat je aandacht er langzaam inzakken. Neem er de tijd voor. Voel hoe het daar van binnen aanvoelt. Het is als een donkere ruimte, waar jij met je aandacht licht naar toe blaast. Via je adem ga je je buik steeds dieper bewonen. Ga nu nog dieper met je aandacht, en zak in het wortelchakra, een energiecentrum ter hoogte van je stuitbeentje. Daar verbind je je met Moeder Aarde, met deze planeet, waaruit jouw lichaam is voortgekomen. Voel hoe een stroom uit de aarde jou als bezield wezen begroet. De aarde is zelf een levend bewustzijn, voelt jou en neemt jou waar. Vertrouw je toe aan haar kracht, en aan haar ritme en wijsheid. Je bent in een lichaam. Je bewoont een lichaam: jouw lichaam. Verwelkom jezelf helemaal als het lichamelijke wezen dat je bent. Voel de kwetsbaarheid ervan, maar ook de grote kracht; voel de krachten van de aarde. De aarde is een natuurlijk wezen. Dat zie je overal om je heen: in de seizoenen, in de ritmes van dag en nacht, in het komen en gaan van leven, in de continue vernieuwing van alle processen. En het leven in jouw buik – dat o zo menselijke leven van je emoties, verwachtingen en verlangens – heeft ook een natuurlijk ritme. Maar dat zijn jullie gaan veronachtzamen. Voor een deel komt dat doordat je in deze samenleving nog steeds wordt getraind om in je hoofd te leven. Het wordt al beter, maar op dat punt is er een zware erfenis die mensen ertoe doet neigen om vooral in hun hoofd te gaan zitten, over het leven na te denken, te piekeren en te plannen. Dan sta je ver af van de natuurlijke ritmes van je buik. Maar je kunt dan wél vanuit je fijngevoeligheid contact hebben met je hart, waardoor je lijdt onder dat gebrek aan contact met je buik. Er is dan weliswaar een opening in je bewustzijn en in je hart, maar het voelt wankel, omdat het je nog ontbreekt aan stevigheid; die kun je alleen krijgen via je aardse wortels. Dit is wat er met veel lichtwerkers aan de hand is.

Hoe komt het dat het zo moeilijk is om het gebied van de buik terug te halen? Om daar thuis te zijn, daarmee samen te werken? Terwijl ik hierover spreek, vraag ik je om met je aandacht heel liefdevol en zacht in de holte van je buik te blijven. Want daar leeft je innerlijk kind. Daar leeft je verlangen naar intimiteit, naar contact, naar vriendschap en liefde. Daar ook ben je beschadigd geweest, is je vertrouwen beschaamd of heb je angst jezelf te laten zien. Betreed dit gebied met tederheid, want daar ligt de grootste schat die je maar kunt vinden. Pas wanneer je thuis bent in je buik en bij de emoties en gevoelens die daar leven, kan je zielelicht echt indalen tot op het diepste niveau. Pas dan kun je vrij zijn zonder angst, kun je stralen, echt leven.

Kijk nu eens naar je innerlijk kind dat daar woont. Er is daar een meisje of een jongen … die houdt zich een beetje verborgen, want hij of zij heeft geleerd zichzelf klein te houden; er is immers van alles wat niet mag. Nodig dit kind nu uit om samen met jou te komen spelen. Behandel het met eerbied, en vraag het naar buiten te komen, het licht in. Begroet het kind in jou, heet het welkom en vraag het wat het van jou nodig heeft. Vraag het: hoe kan ik jou steunen in je dagelijks leven? Hoe kan ik jou kracht en moed geven?

Nu wil ik iets zeggen over het thema ‘mannelijke en vrouwelijke energie en relaties’ Dit thema sluit heel nauw aan en hoort thuis bij het gebied van de buik.

Seksualiteit en partnerliefde roepen diepe emoties op, uitersten van licht en donker. Aan het ene uiterste bevinden zich de vreugde en de extase van samenzijn met een gelijkgestemde, met een partner van wie je houdt en door wie je je gezien en herkend voelt. Vaak zijn er in het begin van een relatie die momenten van extase en vreugde die jullie ‘verliefdheid’ noemen. Die vormt een uitnodiging tot het ontdekken en leren kennen van elkaar. Iedereen wordt diep geraakt door dit verlangen naar liefde, door verliefdheid en door seksualiteit.

De diepste betekenis van een seksuele relatie is dat je elkaar op alle niveaus ontmoet: hoofd, hart en buik worden aangesproken. Dit opent je ziel voor elkaar en geeft een enorme impuls tot innerlijke groei en zelfverwerkelijking. Een liefdesontmoeting noem ik dan ook ‘heilig’. Dat geldt ook voor de seksualiteit die in zo’n liefdevolle ontmoeting is opgenomen. Rondom seksualiteit zijn veel taboes ontstaan. De zogenaamde donkere krachten in een mens – passie, lust, hartstocht – werden lange tijd veroordeeld. Daardoor was het niet meer vanzelfsprekend op die krachten te vertrouwen. Wat daardoor verloren ging, was om van nature een verbinding te willen aangaan met het hart en het hoofd. Zo ontstond er een splitsing tussen wat jullie hogere gevoelens en lagere lusten of begeertes noemen. Deze uiterst kunstmatige splitsing kan mensen tot wanhoop drijven, want je kunt niet leven zonder buik. Je hebt om te gaan met begeertes en verlangens die soms grenzen overschrijden, en je weet niet hoe ermee om te gaan. Dit is jullie niet geleerd. Ook niet door spirituele tradities, want die staan niet positief tegenover deze krachten, deze natuurkrachten van passie en hartstocht. Maar ik wél! Je kunt alleen een brug slaan tussen hart en buik, tussen hemel en aarde, als je de diepste krachten die zich vanuit je lichaam aandienen, vertrouwt.

Nu wil ik terugkomen op het begin van een relatie. Daarin dient zich vaak een oerkracht aan die jou kan meeslepen. Verliefdheid is niet iets wat je kunt controleren. Het overkomt je min of meer, je wordt er door meegenomen. Er is dan en grote aantrekkingskracht tot een ander. Die dwingt je als het ware om allerlei veiligheidsmaatregelen en barrières die je had opgebouwd, los te laten en je open te stellen, je kwetsbaar te maken in je relatie tot een ander. Als die ander hetzelfde beleeft en dit ook zo voelt, kan dit het begin zijn van een prachtige en hartstochtelijke ontmoeting. Maar langzamerhand zal die fase van verliefdheid overgaan in iets anders, in een liefde die ook de pijn en de donkere delen in de ander wil aanzien en ermee om wil gaan. Deze fase is voor veel mensen moeilijk Waar het om gaat, als je wordt meegevoerd in die stroom van aantrekkingskracht, verliefdheid en liefde, is om dit een ingang te laten zijn tot alle niveaus die je met een ander kunnen verbinden. Vroeg of laat zullen er aspecten in je partner opdoemen die je tegenstaan, die je verdrietig of boos maken. Die ander ís niet jouw redder, ís niet degene die jou heel gaat maken of verlossen. Als je binnen een ontluikende en zich ontwikkelende relatie tot dit inzicht komt, dwingt het je ertoe je eigen duisternis aan te kijken, en je eigen onbewuste verlangen naar totale liefde en de neiging dat van een ander te willen krijgen, onder ogen te zien.

Zo zie je dat een oerkracht, een natuurkracht als verliefdheid, je eerst in een toestand van extase brengt, om je daarna als het ware te dwingen om de diepte in te gaan, van het licht de duisternis in. Met ‘duisternis’ bedoel ik hier niet iets verkeerds of iets slechts, maar wijs ik op de delen in jezelf en in de ander die nog niet in het licht hebben mogen verschijnen. Als je vertrouwt op de krachten van je buik, van je verlangens en hartstochten, en je voegt daar een bewustzijn aan toe dat waarneemt, alert is en niet oordeelt, dan begint de echte transformatie die een liefdesrelatie kan brengen. Je brengt dan extase en bewustzijn samen. Dan ga je een dans aan met elkaar die diepte heeft én die dieptepunten kent. Er is dan wél echtheid tussen twee mensen, een gegronde, reële liefde

Word je nu nogmaals bewust van je buik, van je verlangen naar liefde, naar echte menselijke liefde. zowel in een relatie als in een vriendschap. Altijd wanneer je op intieme voet met een ander verkeert, is er een dynamiek van aantrekking, maar ook de noodzaak om bewust stil te staan bij wat de ander in jou aanraakt. Vertrouw op dit proces! Raak niet teleurgesteld of gedesillusioneerd door de pijn die een diepe relatie soms teweegbrengt. Het gaat om jou, en daarom hoe jij hiervan leert en groeit. Stel je open voor de liefde vanuit het niveau van je buik. Durf te leven en open te staan voor echt contact met de ander. En als je al langer in een relatie staat – je bent gewend aan elkaar, je leeft al lang samen en kent elkaar heel goed – stel je dan opnieuw open; voel weer de verwondering en de aantrekkingskracht die jullie samenbracht. Neem niet als vanzelfsprekend aan dat je de ander goed kent. Er zijn altijd nieuwe en onbekende gebieden in iemand anders bewustzijn.

Wanneer je zo voelt, verlangt en je van alles bewust wordt op het niveau van je buik, dan kan je zielelicht indalen. Het liefdevolle bewustzijn in je hart gaat dan samenwerken met je aardse passies, met je verlangens, maar ook met je pijn, je twijfel en je angst. Dan vindt de echte alchemie van het bewustzijn plaats: daar, in de verbinding tussen hart en buik.

Ik dank jullie voor je aandacht.

Stel je nu voor een moment open voor de grote liefdeskracht die hier aanwezig is van jullie gidsen,

voor de liefde in je eigen ziel. Neem al het licht dat hier verzameld is in je op. Het is er voor jou, en het is ook van jou.

Dankjewel!

© Pamela Kribbe
https://pamela-kribbe.net/

Tekstredactie: Ben van den Broek