vrijdag 15 februari 2019

Lorie Lad - video 040219 - vertaling in NL


Lorie Ladd - Releasing the Past & Subtle Bodies
video 4 februari 2019
vertaling in NL
door ♥Iris♥

Dit is een vertaling van een lange video, maar Lorie legt het zeer helder uit en omdat niet iedereen het Engels even goed pakt, al helemaal niet als het vlug gaat zoals in een video, heb ik de video vertaald. Daarbij merk ik op dat ze nogal eens een zin niet afmaakt of van de hak op de tak springt (zoals ze later zelf ook aangeeft). Ik heb hier en daar puntjes neergezet en soms heb ik ook hier en daar een stukje weggelaten als het aan de inhoud geen afbreuk deed, om het leesbaarder te maken.

Ik wil graag uitleggen waarom we verfijnde lichamen hebben, wat ze zijn en hoe ze op dit moment een belangrijke rol spelen in ons ascensie proces en dat wat we nu doormaken. 
Ik begin met te zeggen dat voordat er een 3edimensie was, er een 5edimensionele aarde was en er 5edimensionele mensen op de aarde waren. Toen de fysieke vorm/de mens werd ontworpen was het ontworpen om in een 5edimensioneel veld te leven of deel te nemen. En dus creëerden deze prachtige lichtwezens de fysieke vorm en toen ze dat deden creëerden ze ook het energetische grid binnenin de fysieke vorm om het licht te kunnen dragen en om alle bewustzijn of ervaringen die de mens in een 5edimensionele vibratie zou voelen en door zich heen zou laten gaan te filteren, aangezien ze naar een dichtere dimensie gingen, namelijk de 5edimensie.
En dus ontwierpen ze de verfijnde lichamen: het fysieke lichaam, het mentale lichaam, het emotionele lichaam en het etherische lichaam. Het zijn niet echt lichamen, behalve dan het fysieke lichaam dat wel een lichaam is. Maar de andere drie zijn velden. Stel je het voor als een energieveld. Het etherische lichaam is eigenlijk gewoon een bewustzijnsveld die een specifieke frequentie en trilling heeft. Het emotionele lichaam is ontworpen om specifieke frequenties, trilling en bewustzijn te dragen. En het mentale lichaam is ontworpen om specifiek bewustzijn, frequenties en trilling te dragen en filteren. Onthoudt en weet dat alles bewustzijn is, wat betekent dat alles energie is. 

Als het lichtwezen in de fysieke vorm komt, komt het binnen in het lichtwezen/het deel van jou dat het lichtwezen is, gaat naar het etherische lichaam en vestigt zich in dat veld binnen de fysieke vorm.  Vervolgens begeeft de 5edimensionele mens zich in zijn wereld om ervaringen te hebben: interacties met dingen, plaatsen, mensen, wat dan ook, met andere mensen in een 5edimensionele wereld. Deze interacties zijn een onderlinge uitwisseling en de manier waarop de 5edimensionele mens deze ervaring begrijpt of verwerkt is door middel van filtering van de energie uitwisseling tussen hen en wat ze dan ook maar ervaren…een mens, de oceaan, steen, een kristal, wat dan ook. Er is een uitwisseling. En zo neemt de mens, de 5edimensionele mens, deze ervaring op via zijn bewustzijn, wat energie is, en het gaat door een filter systeem. 

Het komt binnen in hun 4 verfijnde lichamen. En het wordt verwerkt via het fysieke, het mentale en het emotionele veld. Dat wil zeggen dat de ervaring de energetische uitwisseling creëert, het creëert de ervaring als energie, en beweegt zich door de 3 verfijnde lichamen om te worden ervaren zodat de mens hun realiteit kan ervaren. Snap je?
Bijvoorbeeld als een 5edimensionele mens een ervaring heeft met een kristal, laten we zeggen een gigantisch kristal van 1,50 m. De mens gaat naar het kristal toe en laten we zeggen dat de mens het kristal aanraakt, dat hij bij het kristal neerknielt en het aanraakt, oké? Dan vindt er een energetische uitwisseling plaats tussen de fysieke mens en het kristal.
Die energetische energie uitwisseling is een bewustzijn die het menselijke lichaam binnenkomt. Het menselijke lichaam of het voertuig begint dan dit bewustzijn, deze energieën te filteren. En dus voelt het fysieke lichaam, het voelt fysieke sensaties zoals bijvoorbeeld energetische pulsen, misschien gaat het fysiek trillen. Misschien begint het fysieke lichaam tintelende sensaties te ervaren, misschien wordt het fysieke lichaam warm. Het emotionele lichaam van die 5edimensionele mens, het emotionele lichaam zou bijvoorbeeld meer liefde of blijdschap kunnen ervaren. En het mentale lichaam zou alles kunnen zijn wat de 5edimensionele mens gaat denken of wat hij bewust wordt bijvoorbeeld “een kristal bevat energie”, “dit kristal is krachtig”, “dit kristal wisselt energie met me uit”, dus alle constructies, gedachten, ideeën over het kristal. Dit is een voorbeeld van hoe het lichaam filtert in een 5edimensionele realiteit/veld.
Dus het fysieke veld, het fysieke lichaam filtert door middel van fysieke sensaties. Het bewustzijn dat binnen komt, de energie, trilling of frequentie beweegt zich door dit kanaal, die de energetische waterval van binnen is, en het fysieke lichaam voelt dit. Het mentale lichaam trekt het bewustzijn naar binnen en filtert de ervaring door gedachten en overtuigingen. Het emotionele veld, het emotionele lichaam filtert het bewustzijn als de energie die binnenkomt via deze uitwisseling van emotionele gevoelens, emoties, gevoelens, liefde, blijdschap, vrede. 
De sleutel om in dit 5edimensionele veld te zijn is dat wanneer de mens dat ervaart, dat bewustzijn in een specifiek veld vibreert - het vibreert, het is een energie die vibreert; het komt binnen en wordt gefilterd door de verfijnde lichamen, verfijnde velden en wordt volledig ervaren en gevoeld.
De 5edimensionele mens is in het lichaam en voelt dat.  Dus de enige manier waarop je deze uitwisseling kunt ervaren is door in je lichaam te zijn.
De 5edimensionele mens is in zijn/haar lichaam omdat ze de uitwisseling met het kristal ervaren en voelen. Ze voelen dingen via hun gedachte proces, ze voelen dingen via hun emotionele ervaring en ze voelen via hun fysieke ervaring.
En dit bewustzijn en deze energieën bewegen zich door hun hele veld. In alle 3 de velden waar de energie doorheen komt, wordt de energie gevoeld en beweegt het zich erdoor heen. 
Omdat je in een 5edimensioneel veld erg aanwezig bent, ben je alleen in het nu moment. Wat er dan ook is in het nu moment, je ervaart het helemaal totdat er een ander nu moment komt. Dat is wat het betekent om in het nu te zijn…wanneer je in de ervaring bent, het helemaal voelt en de ervaring hebt doorleefd, wat betekent dat het bewustzijn door alle verfijnde lichamen is gegaan. Nogmaals, de verfijnde lichamen zijn ontworpen om bewustzijn in een 5edimensioneel veld te filteren. Alles is energie. Alles is bewustzijn. We zijn energetische wezens die energie en bewustzijn om ons heen ervaren/waarnemen. Omdat we dat niet kunnen zien, betekent dat nog niet dat het er niet is. Zo ervaren we onze wereld.

In een 5edimensionele wereld zijn we in het huidige moment. Dus alles wordt volledig ervaren, alles beweegt zich volledig door ons heen en wordt  verwerkt totdat de volgende ervaring zich aandient, misschien met een mens. Die ervaring creëert de energieën, het bewustzijn, het wordt gevoeld en ervaren en niets blijft binnen ons. Niets verdicht het lichtlichaam. Niets verricht het lichwezen. Niets verdicht hun connectie, niets  hoeft er geheeld te worden, niets hoeft te worden verwerkt, niets hoeft energetisch te worden verwijderd vanuit de noodzaak om te helen in die staat, in die hogere staat van bewustzijn.
Omdat door in het huidige moment te zijn geef je dat moment de kans om helemaal door je heen te gaan. Wat voor bewustzijn dan ook, wat het ook maar creëert, je verwerkt het helemaal en voelt wanner het klaar is als 5edimensionele mens.

Echter, toen we afdaalden naar de 3edimensie, behielden we de verfijnde lichamen in de 3edimensie. Maar in een 3edimensioneel veld, een 3edimensioneel bewustzijn zoals ik al eerder heb gezegd in heel veel van mijn video’s, is de energie vertraagd, dus het draait veel minder snel. Hoe hoger de dimensie hoe sneller de lichtenergie draait.
Dus als je in een 5edimensie bent draait de energie sneller dan in een 3edimensie. Hoe trager bewustzijn ronddraait, hoe meer je moet ervaren in dat bewustzijn. Het wordt als het ware uitgerekt. Dus in een 3edimensie staan we onszelf toe veel meer bewustzijn of energie te ervaren via elke uitwisseling die we hebben. En dus zijn de verfijnde lichamen heel erg belangrijke delen en onderdelen van onze filtersystemen wanneer we ons bewegen en ervaringen hebben in de 3edimensie,
Maar ze moeten overuren draaien! In de 5edimensionele frequentie van het leven wordt het alles helemaal doorleefd en klaar, naar het volgende. In een 3d dimensionele realiteit, moeten de filter systemen in ons – de velden binnen in ons die ervoor gemaakt zijn om energie te filteren – heel veel overuren draaien om alle verschillende variaties van ervaringen, bewustzijn en energieën die een mens kan hebben te verwerken. 

Ik zal jullie vertellen waarom.

Eerst moet ik nog iets anders vertellen. Ik weet niet of ik of ik hier al over heb gesproken maar de reden dat we verfijnde lichamen hebben, mensen….laten we het nog even over de 3edimensie hebben.
De reden dat we verfijnde lichamen hebben is om in staat te zijn energie te filteren. We moeten in staat zijn en energetisch veld te begrijpen die trilt in een zeer laat bewustzijn. Nu zul je denken… nou ik leef gewoon mijn leven en ik ervaar mensen, plaatsen, dingen, gebeurtenissen, trauma’s, pijn, al die dingen. Ik ervaar dat gewoon, daar is niets magisch aan, er is geen groter plaatje/ontwerp.
Nou, dat komt doordat jullie in deze matrix zitten, jullie vergeten dat alles bewustzijn is en dat het allemaal energie is, en dat jullie in een fysieke vorm zijn.
Dus jullie moeten in staat zijn om het bewustzijn dat jullie ervaren te filteren en manipuleren. Elk moment in jullie leven, een uitwisseling van energie…het maakt niet uit wat het is, wie het is, waar het is, het maakt niet uit of het een uitwisseling van energie is die een ervaring creëert. Het menselijke voertuig heeft een manier nodig om zich dingen voor te stellen  – zoals bij een landkaart…dus je hebt deze uitwisseling, de energie wordt gevoeld en komt bij je binnen, en nu moet het systeem weten wat dit voor energie is, wat is dit voor energie? 
Herinner je dat wanneer je in een hele hoge frequentie bent - laten we zeggen je kwam van de 12eof 13edimensionele frequentie – waar de ervaring niet hetzelfde zal zijn als hier beneden in de 3edimensie. Je zult niet in staat zijn terug te spiegelen naar de 12edimensie met bijvoorbeeld “Oh dit is hoe energie ervaart en dit is nu hoe het is om energie te ervaren, op die manier wordt de energie die binnenkomt gefilterd.”

En trouwens, dit is zo’n dichte energetische uitwisseling dat het een behoorlijk filter systeem binnenin ons nodig heeft om de dichte energieën en het dichte bewustzijn te filteren die binnenkomen. Zelfs in een 5edimensie is het veel dichter (dan de 12eof 13e). Liefde in een 5edimensie trilt langzamer dan Liefde in een 12edimensie. 
Het gevoel en de ervaring van Liefde in een 12edimensionele frequentie voelt heel anders dan de Liefde en de frequentie van Liefde in een 5edimensie.  
Omdat die frequentie, die frequentie van Liefde, langzamer ronddraait. Het gevoel van Liefde in een 3edimensioneel veld zal voelen als een Liefde die langzamer ronddraait, dus het zal een andere trilling hebben, het zal een andere ervaring geven als het je veld binnen komt en gefilterd wordt. 
Wanneer een 12edimensionele mens een 5edimensionele ervaring van Liefde heeft, trilt die frequentie in het veld waar het zich in bevindt, en dat is 5D. Het zal gefilterd worden als 5D en het zal anders gevoeld worden omdat het in een ander bewustzijn trilt, op een andere frequentie. Liefde ervaren in de ene dimensie of in de andere dimensie is niet dezelfde ervaring, het voelt anders omdat het anders trilt. Het is heel simpel. Het is natuurkunde. Energie draait rond op een specifieke snelheid en wordt ervaren vanuit die snelheid, waar op het ronddraait. Wanneer je in een ander dimensioneel veld bent geweest die sneller ronddraait, zal alles in dat veld sneller ronddraaien, wat anders gevoeld zal worden. 

Nu weer even terug naar waar we zijn in de 3edimensie. Dit is wat er met ons gebeurt, oké…
We komen in het lichaam als een baby, volledig uitgelijnd, volledig verbonden, onze systemen staan aan, onze filter systemen staan in de startblokken en vanaf dag 1 beginnen we ervaringen te hebben met de wereld om ons heen. 
Of het met onze ouders is, met dieren, met voedsel of met de borst waar je melk uit probeert te krijgen, of met waar je slaapt ’s nachts, met de dekens waar je onder ligt, wat dan ook…je begint ervaringen te hebben, die gewoon energetische uitwisselingen zijn. 
En omdat het een 3edimensioneel veld is, is er veel meer te ervaren, er is veel meer pijn, er zijn meer angsten, er is meer trauma, er is meer spanning en stress. Al die dingen die niet worden gevoeld in 5D worden gevoeld in een 3edimensionele wereld. Dus wat gebeurt er.
Laten we zeggen dat je 5 jaar oud bent…oké, ik geef gewoon een voorbeeld…5 jaar oud en je hebt een ervaring met de hond. De ervaring die je hebt is dat de hond blaft en je bijt. En je bent vijf jaar oud. Dus hier komt de ervaring, het is een energetische ervaring tussen jou en de hond. En dat creëert een bewustzijn, wat energie is. En die energie komt bij je binnen en moet worden gefilterd. Dit gebeurt allemaal in het nu moment. Het is geen langzaam proces. Het gebeurt gewoon. De ervaring doet zich voor, energie wordt gevoeld, bewustzijn wordt gevoeld, boem! het komt binnen en je begrijpt deze ervaring via het bewustzijn dat door je heen komt. Welnu, wanneer deze energetische uitwisseling plaatsvindt, de energie en het bewustzijn creërend, gaat het je systeem in, het gaat je kanaal in en dan begin je het te ervaren via je fysieke, mentale en emotionele filters. 
De filters zijn ontworpen om dit bewustzijn door zich heen te laten gaan en het weer terug te sturen naar jou zodat je wordt verteld wat er net gebeurde. In je fysieke lichaam zul je pijn ervaren waar je bent gebeten.  Je fysieke vorm zal pijn doen. Je bent in je lichaam, daarom voel je het,  je voelt de pijn. 
Emotioneel zul je bang zijn, angstig, boos, verdrietig, zenuwachtig, bezorgd…wie weet wat allemaal.
De emoties zullen worden gevoeld via het bewustzijn van deze energetische uitwisseling. 
En mentaal  zul je zeggen: “ honden zijn onveilig, honden zijn niet aardig, honden zijn niet leuk, honden bijten mensen”. Dit is een energetische uitwisseling, dit is wat er bewust …nee, niet bewust gebeurde.  Dit gebeurde energetisch, oké? En wat kwam er energetisch door toen dit bewustzijn binnen kwam en werd gefilterd door het mentale lichaam en het lichaam zei: oh dit bewustzijn is “honden zijn niet veilig, honden bijten, honden houden niet van mensen”, oké, dat is wat ik via deze interactie heb ervaren. Wanneer we wakkere en verlichte mensen in een 3edimensie zijn zouden we de ervaring ‘zien’ en zeggen “wow, deze ervaring heeft me toegestaan te voelen, zien en ervaren dat honden onveilig zijn, honden mensen bijten bla bla bla… En ik heb verdriet en pijn en angst voor dieren ervaren, ik heb bezorgdheid ervaren en wat dan ook maar, oké? Maar hier is wat er gebeurt…we zijn ons daar niet van bewust. 
En dus komt dit bewustzijn binnen. We zijn niet echt aanwezig. Dus wat gebeurt er, je hebt deze ervaring als kind en je flipt en staat niet toe, het is heel onbewust maar we staan niet toe dat zo’n bewustzijn helemaal door ons filter systeem gaat.  Dus wat er gebeurt is dat we deze ervaring hebben en afhankelijk van hoe traumatisch het is, komt het bewustzijn binnen in het mentale, emotionele en zelfs het fysieke lichaam binnen…omdat het een fysieke pijn is zal het op een gegeven moment over gaan, het wordt opgehelderd en gefilterd worden. Maar het bewustzijn dat wordt gevoeld in het emotionele en mentale…dit kind wat 5 jaar oud was, blijft niet in de ervaring om het bewustzijn toe te staan om helemaal door het systeem te bewegen en gefilterd te worden, het helemaal te ervaren. Het kan een dag duren, 5 dagen, 10 dagen, 2 weken…wie weet hoeveel tijd om dit te verwerken door het kind. Als het kind in de ervaring blijft om het helemaal toe te staan door zich heen te bewegen en gefilterd te worden. Als het kind in die ruimte kan blijven, het toestaat door zich heen te bewegen…
we zijn in een 3edimensie waar tijd langer duurt, het is uitgerekt dus wat voor een 5edimensionele mens 2 seconden duurt om te verwerken, zal voor een 3edimensionele mens een paar weken duren.
Nu onze trilling verhoogt, zoals we in ons nu moment 2019 kunnen zien, de dingen gebeuren zo snel dat we alles heel snel verwerken. Maar laten we zeggen, 30 of 40 jaar geleden, als kind, kon je dat niet.
Tijd ging langzamer en dus om zo’n ervaring te verwerken…
verwerken betekent dat je het volledig doorvoelt,  zodat het he oplost en geen deel meer uitmaakt  van jou. Hoe weet je dat? Je reageert niet meer op de hond zoals toen, het is neutraal, gewoon een hond. 
Dus je bent met de emotie, je bent met de mentale dingen die omhoog kwamen (honden zijn niet veilig, ik houd niet van honden, honden bijten mensen, ik ben bang voor honden), al die dingen zullen worden gefilterd naar aanleiding van die ene ervaring.  Je staat het toe helemaal door je heen te gaan, je waardeert het, verheldert het, filtert het helemaal totdat je het niet meer voelt. Je kijkt naar de hond en voelt dat niet meer. Je voelt geen angst meer voor de hond. 

We hebben zoveel van dit soort ervaringen, niet alleen die met de hond, maar elke dag is er weer ervaring na ervaring na ervaring. Het kan een grote uitdaging worden om met elk van die ervaringen aanwezig te zijn en ze toe te staan volledig te filteren. En, als het een traumatische ervaring is, zul je niet in je lichaam zijn om het te filteren. 

Bijvoorbeeld, laten we zeggen dat je ergens in de twintig bent en dat je voor het eerst verliefd wordt.  Je ontmoet de persoon en je bent in de eerste dagen waarin je met elkaar uitwisselt en nogmaals…dit is de uitwisseling, dit is de interactie die het bewustzijn creëert die door het lichaam gefilterd word, oké?
Dus laten we het hebben over de allereerste dag dat je de persoon ontmoet. Boem, er is een energetische uitwisseling, bewustzijn komt binnen, je voelt het in je lichaam, je hebt vlinders in je buik, je bent een beetje zenuwachtig, misschien zweet je, misschien kom je wat meer in je lichaam, je hart slaat sneller. Dat soort fysieke ervaringen van energie komen binnen.
Emotioneel: je bent duizelig, je bent gelukkig, er is veel blijdschap, er is veel kalmte, misschien ook vrede, misschien zenuwachtigheid. Dat bewustzijn dat je gewaar wordt via deze energie uitwisseling komt door je heen en wordt gefilterd. 
Mentaal denk je O jee ik vind die persoon echt heel leuk, o jee deze persoon is mijn type. Dit zijn de gedachte processen. 

Dus dit is de eerste keer dat je dit voelt en omdat het een blije ervaring is, zul je het helemaal doorvoelen.
Je bent aanwezig met de persoon, je voelt al deze ervaringen en bewustzijn door je heen gaan, je verwerkt het volledig, je gaat niet NIET aanwezig zijn, toch?

Hoe vaak heb je momenten beleefd met individuen waar je heel veel van houdt, waarin de tijd als het ware stopt? Vooral wanneer je voor het eerst met iemand samen bent, als je met iemand verkering hebt. Je  zult merken dat als je met je partner bent, tijd niet bestaat. Het komt omdat je zo aanwezig bent in de ervaring, in de energetische uitwisseling en je helemaal in je lichaam bent. En je houdt geen bewustzijn vast. Je laat het gewoon stromen, je voelt het helemaal.

Welnu, spoel nu 3 jaar vooruit en de liefdesrelatie eindigt. Je hart is gebroken. Er is een uitwisseling die op een moment tussen jou en de andere persoon plaatsvindt. En wanneer die uitwisseling plaatsvindt komt er een energetisch bewustzijn het systeem binnen. Laten we zeggen, de laatste ruzie, het laatste gesprek, de laatste dag, het uit elkaar gaan, wat het ook is, komt binnen. En het is heel erg ongemakkelijk, deze energie is heel erg ongemakkelijk, het tegenovergestelde van de eerste dag dat je deze persoon ontmoette. En natuurlijk moet dit bewustzijn, wat gewoon bewustzijn is, door het systeem gefilterd worden. 
Dus lichamelijk voel je je misselijk, misschien verdoofd, je hebt geen honger, misschien voel je je of je doodgaat, wie weet wat er door je heen gaat. Maar je begint een aantal fysieke symptomen te voelen als je aanwezig bent en in je lichaam. Nu zijn er vele mensen die dissociëren zodra ze iets voelen binnenkomen. Dat is een probleem, daar praten we zo over. Wanneer we meteen afstand nemen (dissociëren) van de ervaring, verdichten we onze energiesystemen, verdichten we onze energie centra, zo verdichten we de energie binnen in ons. Zo dimmen we ons licht. Je ervaart dus dit moment van uit elkaar gaan, wat je fysiek voelt als je in je lichaam bent.  Mentaal denk je dat het niet veilig is om lief te hebben, om iemand lief te hebben, niemand houdt van me, niemand zal ooit van me houden, liefhebben doet pijn, wat er dan ook maar bewust door het mentale verfijnde lichaam stroomt. De dingen waar je aan denkt, de overtuigingen die je begint te hebben over het leven en liefde en partners. 
En dan is er het emotionele filter: hartzeer, pijn, verdriet, bedroefdheid, verlies, de angst om alleen te zijn, isolatie, wat het ook is dat je emotioneel ervaart. Je bent in je lichaam en je voelt het. Je begint het te voelen en zegt..o nee, dit voel ik niet! (dit is onbewust) maar je begint in te pluggen op wat deze ervaring met je doet, hoe het je laat voelen en je wil dat niet voelen. 

Dus ontsnap je, onbewust, je springt je lichaam uit en je zegt…hmmm sorry, dat voel ik niet. Niet leuk, plezierig, ik weet niet hoe lang het gaat duren, ik ben weg. Als je eruit springt, afhankelijk van in hoeverre je dissocieert van de ervaring, dan stop de bewustzijnsenergie die door je heen aan het gaan was.
Even een zijsprong: hoe stroomt energie door je heen? Door het gewaar te zijn, door het te ervaren, het te voelen. Dus je laat energie en bewustzijn door je heen stromen, door het te voelen en te zien en het te aanvaarden. Je aanvaardt de gedachten, je aanvaardt en voelt de gevoelens en je aanvaardt en voelt de fysieke sensaties. Tot ze er niet meer zijn.
Maar als je dissocieert, geef je er geen aandacht meer aan, je wil ze niet voelen, je wil de gedachten niet horen, je wilt er niets van. En dus wat er gebeurd is dat dat bewustzijn nergens naar toe gaat. En wat gebeurt er dan, als je meer van dit soort ervaringen hebt, niet alleen relaties, maar ook ervaringen van alledag? Misschien ervaar je deze ervaring, misschien ervaar je er 75% van, wat betekent dat je in je lichaam bent en je 75% van dat bewustzijn door je heen laat stromen. En 25%....je maakt niet het hele proces af. En dan komen er weer ervaringen bij. En zo, heel langzaam, gedurende je leven, creëer je en houd je vast aan dicht bewustzijn, in elk van de verfijnde lichamen, die er nooit volledig doorheen gefilterd is. 

Nu is er nog iets wat er gebeurt, wat we trouwens nu aan het ophelderen zijn, in het nu moment via ascensie.
Het bewustzijn draait rond in een bepaalde trilling. Wanneer hogere lichtfrequenties binnen komen in onze fysieke vorm, wat denk je dan dat doet? Ten eerste draait het op een veel hogere frequentie rond. Wanneer hogere lichtfrequenties ronddraaien en binnenkomen in een bewustzijn en energie wat langzamer is, gaat het dat bewustzijn doen ontwaken, het gaat het filteren, duwen, bewegen, activeren, het zorgt er voor dat je het gaat voelen, het laat je het weer zien en denken.
Daarom kan het gebeuren dat je denkt…waarom denk ik dit soort dingen waar ik nooit eerder aan dacht, waarom voel ik deze dingen die ik nooit eerder voelde, niet eerder…lang geleden. Omdat je bewustzijn of energie in de verfijnde lichamen hebt opgeslagen die nog volledig gefilterd moet worden.

Nog iets wat gebeurt is – laten we het eindigen van de relatie er weer bij pakken…omdat we de pijn niet volledig hebben gevoeld, zou het volgende kunnen gebeuren als we en ander persoon ontmoeten, een andere persoon.
We hebben de eerste ontmoeting, we beginnen dezelfde soort gevoelens te ervaren als we hadden tijdens de eerste ontmoeting met onze eerste liefde.
We voelen uitzinnigheid, het gekietel, we zullen denken oh ik vind deze jongen echt heel leuk …hetzelfde bewustzijn, niet helemaal hetzelfde want de energie van deze persoon is anders, maar het zelfde soort van energetische vibraties. Ze stromen meteen door je lichaam. En je begint dezelfde soort ervaringen te hebben, in de mentale, emotionele en fysieke velden van het lichaam. En dit is wat er gebeurt. Je wordt getriggerd. Wat is een trigger. Een trigger is wanneer een dicht bewustzijn wat nooit helemaal is gefilterd wordt geactiveerd. Dat betekent, dat je al die gevoelens begint te ervaren en die stromen door bijvoorbeeld je emotionele lichaam, en je voelt het omdat je die persoon leuk vindt. Dat bewustzijn gaat je eraan  herinneren, dat energetisch bewustzijn botst letterlijk met of herinnert je aan/verbind je met het bewustzijn van het eindigen van de eerdere relatie die je hebt gevoeld. Toen je dit (de nieuwe relatie) voelde, voelde je dat (de oude relatie). Noot: ze laat dit zien op de video door ‘dit’ in de ene hand te houden en ‘dat’ in de andere. ‘Dat’ is er nog, het is niet opgehelderd.
Als je het eindigen van de eerdere relatie volledig had opgehelderd door het helemaal te doorvoelen, zou, zodra het bewustzijn dat binnen kwam in het emotionele veld, de pijn van het eindigen van de eerdere relatie er niet zijn.
Er kan niet van me gehouden worden, of de pijn (we zijn in het emotionele lichaam dus het is pijn), hartzeer, de pijn van het hartzeer, dat is allemaal emotioneel bewustzijn. O jee, ik vind deze jongen heel erg leuk, hier komt het, hier komt het….en wat dit doet is doordat deze ervaring door het emotionele lichaam stroomt, de herinnering bovenkomt en je inplugt op het bewustzijn van ooit geleden. Dus dat is een trigger. Hey, je hebt dit al eens eerder gevoeld en toen je dat voelde, voelde je dat ook, omdat het er nog steeds is, weet je nog?
Je voelde het, weet je nog? het was in je werkelijkheid, weet je nog? Weet je nog dat dit opnieuw kon gebeuren? Weet je nog dat het nergens heen ging? Vergeet dit niet! Dat is een trigger. Je bent getriggerd om ernaar te kijken omdat het nooit compleet gefilterd is. En dus, denkt de mens dan…oh en trouwens dan komen de mentale energieën binnen via gedachtes als “ik vind die jongen leuk”, de emotionele energie is het gevoel van leuk vinden, je hartslag, je voelt een soort van opwinding, er is blijdschap, er is plezier, dat zijn de emotionele gevoelens. Het mentale is “ik vind die jongen leuk” en vervolgens wordt dit bewustzijn in een mentaal veld opgevangen wat nooit “je verdient het niet om van gehouden te worden”, “er kan niet van je gehouden worden”, “als je lief hebt kun je pijn gedaan worden”, heeft verwerkt, omdat het nooit helemaal werd gefilterd. En dus begin je deze volgende relatie met deze onderliggende overtuigingen en emoties, die je bezwaren, zoals schaduwen.
Die zijn als “vergeet het niet”, “vergeet het niet, het is hier”, “vergeet niet wat er gebeurd is, vergeet het niet!” Het is een bewustzijn, het zegt het niet echt, het is een bewustzijn dat je nu begint te voelen. 
Het is een van die dingen die ik nooit eerder voelde, waarom voel ik opeens het hartzeer van een partner van 3 jaar geleden? 
Omdat je nu in een zelfde bewustzijn stapt. En dat bewustzijn wat binnenkomt plugt in op hetzelfde bewustzijn wat je niet volledig hebt gefilterd. Dus met deze andere persoon/partner ga je een rol uitspelen met deze schermen omhoog geklapt. Zodat je zeker weet dat wat er in het verleden gebeurde niet weer met je gebeurt, als gevolg van dat je die energetische ervaring in het verleden niet hebt opgeruimd. 
Het is niet totdat we de hele ervaring hebben opgeruimd en hebben gefilterd, dat we niet langer vasthouden aan het verleden. En wat is zo mooi van het ascensie proces, is dat het ons in staat stelt om het verleden los te laten. Het stelt ons in staat om al die dingen omhoog te laten komen in de verfijnde lichamen. We hoeven er niets mee te doen, anders dan ze toe te staan om door ons heen te stromen, dat is het. We hoeven niet naar dit bewustzijn te kijken, wat zegt…ehm laten we zeggen de mentale stukken zoals “ik verdien het niet om van gehouden te worden”, of “als ik van iemand houdt loop ik pijn op”, “ik word pijn gedaan als ik van iemand houd”. 
Nou dat is geweldig, dat bewustzijn wat het mentale lichaam binnen komt is er voor een reden, omdat je ergens of vaker een energetische uitwisseling had, een uitwisseling of ervaring met een ander mens waar je dat bewustzijn hebt gevoeld.
En in plaats van het toe te staan helemaal door je heen te stromen door in het fysieke lichaam te blijven en ermee te zijn, het toe te staan gefilterd te worden, sprong je eruit want waarom zou je die ervaring willen hebben, waarom zou je dat willen denken, waarom zou je dat willen?
De mens wil dat niet. Je weet niet hoe lang het gaat duren en je blijft er niet bij tot het helemaal opgeruimd is. Dus nu, in het ascensieproces, komen al die oude gedachten, gevoelens, emoties, ervaringen omhoog in de verfijnde lichamen en je hoeft nergens aan te hechten.
Je hoeft niet in het verleden te duiken en te ontdekken welk verhaal er aan vast zit. Het doet er niet toe. Je kunt teruggaan en al die ervaringen met verschillende partners terugvinden, hun namen opschrijven, het allemaal verwerken, erover denken, voelen en horen. Het is een verspilling van tijd. Het enige wat je moet doen is je verbinden met het bewustzijn wat omhoogkomt, de energie die omhoogkomt zoals “Oh, als ik van iemand houdt, kan ik pijn worden gedaan”…oké goed zo! Je weet al, omdat je je meer bewust wordt van het bewustzijn en energie dat het vanuit ervaringen in het verleden komt en dat het slechts een energie is. Dus wat je doet is, wat je toen al had moeten doen, dat wat alle 5edimensionele mensen doen en dat is het helemaal doorvoelen tot dat het verdwenen is. 
Dus als het een gedachte is, als het een overtuiging is…in plaats van weggaan van de overtuiging of de overtuiging proberen te veranderen, ga je er juist naar toe. Er zijn zoveel mensen die zeggen dat je wat je denkt of waar je van overtuigd bent gewoon moet veranderen. Daar bewijs je het ascensie proces geen dienst mee! Je wilt niets veranderen. Als er een gedachte omhoogkomt is dat omdat het nooit helemaal volledig gefilterd is. En als je het probeert te veranderen dan probeer je die energie in bewustzijn te manipuleren. Het wil niet gemanipuleerd worden. Die gedachte is bewust zijn en die hoeft niet gemanipuleerd te worden.
Wat wil het wel?
HET WIL GEZIEN WORDEN
HET WIL GEHOORD WORDEN
HET WIL ERKEND WORDEN
En enkel door dat te doen, zal het worden gefilterd door de verfijnde lichamen.

Vergeet niet, dat de manier waarop deze wezens de menselijke vorm hebben ontworpen is dat gewaar wordt wat voor bewustzijn van energie er ook verschijnt en je gewaar het je net zo lang gewaar wordt  tot het er niet meer is. Tot je er niet meer aan denkt. Voor sommigen kan het erg lang duren en voor anderen kan het 2 seconden, 2 uren, 2 dagen, 2 maanden duren. Maar als je er van weggaat, als je je omdraait en zegt…ik wil daar niet naartoe, of ik ga het veranderen…ben ermee mensen!
Als er een emotie omhoog komt die je niet wilt ervaren, ervaar het dan niet maar het zal blijven terugkomen. Je hoeft er niet naar terug om uit te zoeken waar het vandaan kwam, we weten al dat het van iemand, ergens, of meerdere plekken kwam, oké? Maar je verandert het niet! Verander het niet! Ga je zelf niet naar een hogere trilling verplaatsen, het komt omhoog om gezien te worden en gefilterd te worden. Zo werkt het systeem, zo werkt het energetische grid binnen in ons. 

Trauma, pijn of verdriet, angst, eenzaamheid, schuld, wat dan ook, het komt niet omhoog zodat ik het kan veranderen en naar een hogere frequentie te kunnen verschuiven. “Oh, ik wil geen kwaadheid voelen, dus ga ik mezelf ervan overtuigen om iets anders te voelen”. Oké, geweldig, maar wat dan? Dan komt de boosheid weer terug. Sorry, het zal weer terug komen. Omdat het is gekoppeld aan iets wat je eerder hebt ervaren, wat nooit helemaal gefilterd is. Dus blijft het terugkomen. Totdat je jezelf toestaat om het enkel te voelen en het niet probeert te veranderen. Je bewijst jezelf geen dienst wanneer je spreekt over het veranderen van je gedachtes, het veranderen van je trilling, dat is het ego die de situatie onder controle wil houden. 
En wanneer een ego verschijnt om controle uit te oefenen over een natuurlijk proces van energetische filtering en ascensie zelf, rotzooi je met de natuurlijke wijze waarop de dingen werken en je ego heeft de controle wat betekent dat je je hogere zelf niet in controle laat zijn. Als je probeert dingen te verschuiven, probeer je bepaalde dingen niet te voelen. 

Het is prima als je met bepaalde energieën bent, die zich manifesteren als gedachten, bepaalde energieën die zich manifesteren als emoties, steeds weer. Het betekent dat je vele ervaringen hebt gehad, die veel bewustzijn en energetisch bewustzijn hebben gecreëerd die binnen zijn gekomen en zijn achtergebleven in de verfijnde lichamen. Omdat je het toen niet hebt gedaan, je wilde het niet helemaal toelaten en laten filteren omdat het te ongemakkelijk was. Daarom hebben we al die prachtige verdedigingsmechanismen, om onszelf niet toe te staan te voelen. Veel er van, oké. We hebben allemaal deze ontsnappingsmogelijkheden, al die dingen die we kunnen doen wat heel mooi is, maar we zijn aan het herkennen dat we ze niet meer nodig hebben, we moeten het echt verwerken en door ons laten stromen. We moeten het door onze verfijnde lichamen laten stromen en ze laten doe waar ze voor gemaakt zijn, wat is dat ze alles helemaal filteren. En dat zijn we aan het doen. 

Dus, wat er gebeurt is…
Wat je je begint te realiseren is, nogmaals…dus laten we heel snel terug gaan naar ‘hoe staan we toe om vanaf nu alles wat we ervaren door ons heen te laten filteren?’ Je blijft aanwezig. Dus wat voor ervaring je ook hebt, wat voor uitwisseling je ook hebt, of het nu met een dier, een plant, een boom, een persoon, een auto, een computer is…wat dan ook. Het is een energetische uitwisseling. En je wilt enkel aanwezig zijn in die energetische uitwisseling en het bewustzijn en energie binnen voelen komen. 
Daarom is het zo belangrijk om in het lichaam te zijn en dat is waarom is het zo belangrijk om je energie te begrijpen, je energetische veld. Hoe verwerk je de wereld energetisch, het is allemaal energie. Dus wanneer je in de toekomst een uitwisseling hebt, vanaf vandaag, de dag dat je deze video kijkt….wanneer je een uitwisseling met wat dan ook maar hebt, wat voel je, wat zijn je gedachten, wat zijn je emoties, wat doet je lichaam? Waar ben je, blijf je binnen, of ga je er vandoor?
Ik wil dat niet voelen, wat het dan ook is. Hoe aanwezig kun je zijn met deze ervaring en alles helemaal doorvoelen? Wat betekent…laten we zeggen dat je een ruzie met je baas hebt en dat er tijdens die uitwisseling bewustzijn binnen komt. Misschien is er een gedachte zoals “ik ben stom, dombo…dit is het bewustzijn dat wordt gecreëerd, dit is wat je bewust ervaart, dit is de energetische uitwisseling…boem…het wordt gevoeld en ervaren en het stroomt door het mentale lichaam. Misschien is het een bewustzijn zoals “ik ben dom” of “ik verdien die opslag niet”.
Ik ga niet in op waarom deze ervaring werd gecreëerd, dat is een hele andere video. Die ervaring werd gecreëerd voor een reden. Het wordt gecreëerd door jou en je hogere zelf, ongeacht of je het nu begrijpt of niet. Er is nog iets in jou wat verwerkt moet worden of die bewuste ervaringen moet hebben. Het vertelt je dat je niet slim genoeg bent, dat je niet goed genoeg bent, dat je geen opslag verdient, ongeacht wat oké?...dat is de uitwisseling. 
Vervolgens ervaar je emotioneel misschien boosheid, of schaamte, of verdriet, woede…wat je dan ook emotioneel maar voelt via deze ervaring. En fysiek kun je hitte voelen, je wangen worden rood, je gaat zweten, misschien ga je sneller ademhalen, je hart gaat sneller slaan.
Als je in die ervaring kunt blijven en het gewoon hebt gevoeld, zoveel als je maar kunt, zul je merken dat het komt en gaat. Maar je blijft in de ervaring ervan, gedurende je dag of dagen. En dit stroomt door je heen, wordt gefilterd. En weet je of je het gefilterd hebt ten opzichte van ‘oh, ik heb ervan gedissocieerd?’ De manier om te weten dat het gefilterd is, dat je in de ervaring bent gebleven…het zou misschien kunnen voelen als ‘oh ik blijf hangen in dit of dat’… stop met erin te blijven hangen, eraan te denken…weet je wel? Maar je blijft er niet in hangen, je erváárt het! De mens denkt al snel…je blijft er in hangen, je houdt het te lang vast, je moet het laten gaan. Dat bewijst je totaal geen dienst! Laat het gaan. Want laten gaan betekent dat je van de ervaring dissocieert en dus dat niet alles volledig wordt gefilterd. 
We doen dit heel vaak met kinderen. Stop daarmee, houdt op dat te voelen, het was 3 dagen geleden dat het gebeurde…weet je? En het kind het nog steeds aan het verwerken, het moet erdoorheen stromen.
Trouwens in een 3edimensioneel veld, in een 3edimensioneel bewustzijn stroomt de energie langzamer, dus duurt het wat langer. Een heel ongemakkelijk bewustzijn zoals trauma, misbruik, fysiek misbruik, emotioneel misbruik, geestelijk misbruik, misbruik in het algemeen…dat zijn zeer lage frequenties. Hele lage trilling. Dus hoe ongemakkelijker het is, hoe lager de snelheid is waarin de trilling draait, wat betekent…het duurt langer om het te filteren. Het is gewoon natuurkunde, het is gewoon energie. Een fysiek misbruik, een fysiek geweld tegen jou…die bewustzijnsuitwisseling is langzaam, draait langzaam. De interactie tussen jou en de persoon die je fysiek heeft misbruikt, dat bewustzijn en die energie draait veel langzamer rond dan bewustzijnsenergie in uitwisseling met iemand die je knuffelt, of die de liefde met je bedrijft, of die je zoent. Die energie wordt in een hogere frequentie gevoeld. Het komt binnen, je bent er mee, je voelt het, het stroomt door je heen en je gaat door naar het volgende. Maar bij misbruik gaat dat langzamer, dus heeft het langer nodig om gefilterd te worden.
Niet alleen maar omdat je het niet wilt voelen, want door de manier waarop het ronddraait duur het langer om te worden gefilterd door het verfijnde lichaam die het lastig valt en frustreert.
Ik ben van de  hak op de tak gesprongen hiermee, maar waar het om gaat is dat er een reden is dat we de verfijnde lichamen hebben, net zoals we een hogere zelf hebben, DNA en een zelf. We hebben verfijnde lichamen, ze hebben ze zo voor ons ontworpen dat we onze ervaringen kunnen filteren.
Wanneer we zeer positieve, blije, plezierige, fantastische energetische uitwisseling hebben stroomt het lekker snel door.
Wanneer we trauma hebben of minder leuke ervaringen, wordt het minder snel gefilterd.  Soms wordt niet alles gefilterd omdat we er niet helemaal bij kunnen/willen blijven. We willen weg. En we hebben in zo’n lage trillingsfrequentie geleefd, dat in het huidige moment zijn heel ongemakkelijk was. 
Welnu…niet alleen ontvangen we momenteel bakken met licht, waardoor de energie veel sneller ronddraait, die ons activeert, het verhoogt de energie van het dichte bewustzijn dat we van binnen vasthielden, en duwt het omhoog naar ons bewuste gewaar zijn dus voelen we het, zien we het, ervaren we het, fysiek, emotioneel en mentaal. Alle drie deze lichamen worden aangeraakt, het komt allemaal omhoog. 
Zeker wanneer je een fysieke aandoening hebt - dat gewoon opgeslagen bewustzijn is - dat wordt geactiveerd door het licht dat steeds meer binnen komt. 
Dit bewustzijn komt omhoog, zo nu en dan. Negeer het niet. Doe niet wat je in het verleden deed. Laat het door je heen gaan en gefilterd worden. Probeer jezelf niet in een hogere trillingsfrequentie te brengen “ik moet mijn trilling verhogen”…nee nee nee! Je bent gewoon daar waar je bent. 
Hoe geraak je waar je naar onderweg bent? Je komt uit bij de volgende versie van jezelf door aanwezig te zijn waar je bent. Dus iedereen die je vertelt om je gedachten te verschuiven, te veranderen hoe je je voelt, hoe je denkt. Zeg hen dat ze je met rust laten. Want je moet aanwezig zijn. Bij wat je dan ook maar doorheen gaat. Alles waar je doorheen gaat. En als er iets uit het verleden omhoog komt, weet je dat het niet volledig gefilterd is. Als je je herinnert en vertrouwt dat je er niet in vast zit. Je blijft er niet. Je zult er niet blijven. Het wil door je heen gaan en gefilterd worden. Het is energie. 

Depressie is energie. Depressie is een verzameld bewustzijn van ervaringen.
Stel je voor dat er van alles door je emotionele lichaam heen komt en zo neem je allerlei kleine wolkjes van bewustzijn waar, die al die verschillende emotionele ervaringen zijn die je hebt gehad en die je hebt opgeslagen in je emotionele lichaam. 
Stel je voor dat depressie een soort verzameling is van deze bewustzijnsvormen, die samen een veel groter bewustzijn  of energie vormen, en dat je daarop inplugt. Je voelt het . Af en toe of een hele tijd. Het kan een hele tijd duren om depressie te filteren. Omdat het zo’n groot bewustzijnsveld is. Dus als iets in grootte van bijvoorbeeld een gulden in de vorm van een traumatische ervaring, pijn, angst, woede, wrok, jaloezie, noem maar op, wat er ook maar in je is opgeslagen en niet helemaal is gefilterd… stel je voor dat het de grootte van een gulden heeft toen het omhoog kwam borrelen, door een andere gebeurtenis die het triggert of door het licht wat binnenkomt en het omhoog brengt, begin je het langzaam door je heen te laten gaan en wordt het gefilterd en misschien is het een maand later verdwenen.
Maar in het geval van depressie, heeft het de grootte van een grote zoete aardappel, groter. En stel je dan voor dat er licht binnen komt en op dit collectief  schijnt, op deze depressie. Ervaringen van nu komen binnen en triggeren die depressie en om die depressie te kunnen filteren moet je erin zijn. Je moet het voelen. Let wel dat de enige manier om dingen te filteren is door het gewaar te worden, het bewust te worden.
Mijn hart gaat uit naar iedereen die depressie heeft ervaren of die momenteel in een depressie zit omdat je het niet kunt controleren, maar je moet vertrouwen hebben dat het bewustzijn is wat probeert door je heen te stromen. Hoe meer je dat kunt begrijpen, hoe meer je die andere realiteit begrijpt die door je heen stroomt.

Vooral nu er steeds meer licht binnen komt, meer hogere frequenties, meer lichtcodes, die ons op zoveel manieren activeren. Onthoud dat we een elektrisch grid systeem in ons dragen. Er is een enorm elektrisch systeem binnen in ons dat veel krachtiger is dan onze fysieke lichamen. 
Veel krachtiger. 
En we beginnen ons dat te herinneren. We beginnen het te herinneren…en de verfijnde lichamen zijn velden, ze zijn verfijnde velden, ze zijn energieën die ervaringen van buitenaf vasthouden en filteren. En omdat we in een speelveld van miljoenen verschillende ervaringen hebben geleefd…we hebben er enkele lief gehad en we hebben enkele gehaat, we hebben enkele opgeslagen en we hebben er enkele los gelaten. Wat we nu aan het doen zijn is de verfijnde lichamen volledig opschonen zodat we helder kunnen zijn in het nu moment. We kunnen meer licht vasthouden zoals de 5edimensionele mens dat doet. Onthoud dat we op den duur naar een 5edimensie gaan. God weet hoe lang, maar nog een hele lange tijd. 
Maar op den duur zullen we in een 5edimensioneel veld en een 5edimensioneel  lichaam zijn, een 5edimensionele trilling die heel veel meer licht in zich heeft dan dat nu het geval is. En de enige manier om heel veel meer licht in ons te dragen is door het niet hebben van dicht bewustzijn die ruimte inneemt. Het is niet onze fout, het komt door de velden waar we in leven. In een 3edimensioneel langzamer bewustzijn. Elke ervaring, die niet helemaal gefilterd wordt, zal vast komen te zitten. 

Ik hoop dat niet nuttig was, dat jullie er wat aan hebben. Dat hoop ik echt.
Ik denk dat ik klaar ben. Ik zou nog heel lang door kunnen praten, maar ik denk dat ik klaar ben. Ja ik denk dat ik het hierbij laat. 

Dus weet dat triggers in een hogere staat van bewustzijn (…) triggers zijn gewoon bewustzijn in de verfijnde lichamen, die wanneer we wat ervaren wat lijkt op dat bewustzijn dat nog in ons is, wanneer dat bewustzijn wordt ervaren, komt het binnen en gaat het door een van de verfijnde lichamen heen en zegt…oh de laatste keer dat ik dit had, gebeurde er dit en boem…het triggert het, klikt eraan vast, verbind je ermee en je begint het je te herinneren.
Waarom voel ik dit? Ik heb dit heel lang niet gevoeld. Beschermingsmechanismen…deze doen zich vooral voor wanneer we dissociëren of zeggen “oh ik wil dit niet voelen en ik ga een soort mechanisme/systeem in me creëren, zodat ik me daarvan kan afscheiden, zodat ik het niet hoef te voelen”, dingen die ons uit ons lichaam halen. 

En om door elk nu moment heen te komen dat je hebt, blijf gewoon aanwezig, zo aanwezig als je kunt door het volledig te voelen door in het lichaam te blijven, door de energie om je heen te voelen. Dus van nu af aan ga je de wereld in met hoe aanwezig kun je zijn in je ervaring, in elke ervaring. Hoe aanwezig kun je zijn, hoe goed kun je alles voelen. Een vervelend gesprek, een frustrerende gebeurtenis, een blije uitwisseling, een mooi schouderklopje of een knuffel, een uitwisselingen met een dier, toeteren naar iemand, naar iemand schreeuwen bij het stoplicht, wat je dan ook maar aan menselijke ervaringen gaat hebben. Hoe aanwezig kun je zijn zodat het niet vast komt te zitten in je. Hoe veel kun je voelen, zien, ervaren, horen, weten, alles! Laat het door je heen gaan. Blijf er bij, ben ermee, ontvang het.

Want verschuiven…nog een ding…verschuiven naar een hogere staat van bewustzijn…
Niet door je zelf te overtuigen dat je naar een hoger bewustzijn moet verschuiven. Je kunt je zelf  niet naar een hogere bewustzijnsstaat DENKEN, je kunt jezelf niet naar een hogere dimensie DENKEN, je kunt het niet denken. Je moet erin zijn, je moet het voelen. En de enige manier waarop jullie dat kunnen doen, mijn vrienden, is door in het lichaam te zijn en geloof het of niet…zodra je in het lichaam bent komt eerst al die andere rotzooi omhoog. Dus als je naar de lichtere staten van bewustzijn wilt gaan, waar iedereen het over heeft en wil je in een hoge trilling zijn, een hoge vibe, zul je in staat moeten zijn in je lichaam te blijven. 
Zo kun je het voelen en als je in je lichaam bent zul je ook al dat dichtere bewustzijn voelen wat omhoog komt om opgeschoond te worden. Elk mens op dit aardse schip is nog bezig met het opruimen van bewustzijn, tenzij je een monnik bent die ergens in een grot zit. 
Waar het om gaat is hoe vaak en hoeveel het nog vastzit in de verfijnde lichamen om te worden opgeruimd. Voor sommige mensen is niet zo veel meer over. Ze leven hun dagelijkse leven in een heel hoge staat van trilling, ze zijn er verbonden, ze zijn erg opgeladen. Omdat er niet meer zoveel over is. Ze hebben veel opgeruimd. 
En er zijn velen van ons die nog steeds veel op aan het ruimen zijn. Maar deze mensen hier, die – mijzelf incluis – nog steeds een behoorlijk stuk dicht bewustzijn op aan het ruimen zijn…je kunt niet komen waar die mensen - in een hoge staat van trilling - zijn, enkel door te proberen er heen te gaan. Door je zelf ervan te overtuigen, jezelf ertoe over te halen, door allerlei meditaties en soortgelijke dingen te doen, weet je. Je moet terugkomen in je lichaam en als je dat doet, zul je niet alleen af en toe dat lichte bewustzijn voelen, maar je zult ook het dichte bewustzijn voelen dat opgeruimd wil worden. Je zult het beiden voelen. Welkom bij het ascensie proces.

Je moet in je lichaam komen om het te voelen,, je moet in je lichaam komen om deze trilling te voelen. Dus als iemand tegen je zegt “verander je gedachten, verander je emoties, verander het, denk je zelf hiernaar toe of wat het is waar mensen over praten en wat ze zeggen….helaas. Tenzij je in je lichaam zit en het voelt, ga je nergens heen.
De truc is, wanneer je in je lichaam bent en je allerlei soorten rotzooi begint te voelen. Dat betekent niet dat je niet aan het verschuiven bent. Wat er gebeurt, is dat de mens in zijn lichaam komt en hij begint weer te voelen. Hij komt in die hogere trilling…want je kunt niet in hogere staten van bewustzijn komen zonder in je lichaam te zijn, dat kan niet, het is allemaal energie. En wat is energie. Het is gevoel. Gevoel gevoel gevoel gevoel gevoel! Verwerken van binnen, voelen van binnen…de energie komt binnen, jij komt binnen en voelt de energie. 
Je moet naar binnen om je frequentie te voelen. Je moet je trilling VOELEN. Je moet naar binnen. En wat gebeurt er als we naar binnen gaan? We beginnen dan ook het dichtere bewustzijn te voelen, wat we 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80 jaar genegeerd hebben…en dan gaan we naar binnen en beginnen dat te voelen, terwijl we dachten dat we hogere trilling zouden gaan voelen krijgen we deze dichtere dingen voor onze kiezen en denken we … oh oeps, ik heb iets fout gedaan, ik ben van mijn pad af, ik heb het verknald, ik kom nooit in een hoger bewustzijn.
Ondertussen ben je daar wel! Door in het lichaam te komen en dit bewustzijn te voelen, voel je af en toe die hogere trilling EN je voelt het dichtere bewustzijn….goedzo! Dat is precies wat je wilt doen!
Je wilt deze hogere staten van bewustzijn EN het dichtere bewustzijn voelen…dat betekent dat je in je lichaam bent en dat je naar een hoger niveau, naar hogere staten van bewustzijn verschuift. 
Iedereen die zegt dat je dit bewustzijn wat niet zo leuk is niet zou moeten voelen, terwijl je verschuift, heeft het helemaal mis. 
Je kunt daar niet komen zonder alles opgeruimd te hebben in de verfijnde lichamen. En je doet niets verkeerd door dat allemaal te voelen. Je bent niet terug gegleden, je hebt het niet verknald, je hebt geen 12 stappen terug gezet en nee je hoeft geen extra werk te doen om er te komen. 
Om te komen waar je was toen je in die hoge trilling was…verschuiven betekent dat je heen en weer gaat omdat als je in je lichaam zit je niet enkel verschuift en daar blijft. Je verschuift naar een hogere trillingssnelheid of veld op het zelfde moment dat je aan het opruimen bent. Dus je gaat heen en weer. Heen en weer.  De ene dag voel je een hogere trilling en de andere dag de filtering van het dichtere bewustzijn. En dan voel je de hogere trilling en vervolgens weer het zwaardere bewustzijn. Omdat je steeds meer aanwezig bent en je steeds meer in je lichaam komt. Er verandert niets, je bent niet terug gegaan, je bent niet terug gegleden in een andere, meer verdichte tijd en ruimte. Je verschuift en je ruimt op. Je verschuift en voelt de hogere staten van bewustzijn terwijl je verschuift. En je ruimt op terwijl je verschuift. Je verschuift niet om daarna weer terug te vallen en dan te denken “oh ik heb nog een lange weg te gaan, ik moet weer helemaal terug”…Dat gebeurt er niet met je. Je bent in je lichaam, plugt in op hoger bewustzijn, gaat een stukje terug, voelt en ruimt de emotionele, mentale en fysieke dingen op, verschuift terwijl je dat doet, en dan komt deze hoge frequentie opeens omhoog terwijl je in je lichaam bent, en plugt in op een hogere trilling terwijl je in je lichaam bent en dingen opruimt. Iedere keer dat je inplugt op dat hogere bewustzijn en dan weer iets terugvalt om het zwaardere bewustzijn te voelen kom je dichter en dichter en dichterbij dit bewustzijn, bij deze  hogere trilling. 

Laten we zeggen dat de hogere trilling een 4edimensionele frequentie is…dus hier ben je en je voelt die hogere trilling, dan glijdt je ietsje terug zodat je de dingen kunt verwerken waar je doorheen gaat, maar dit draait rond en je gaat altijd omhoog, altijd omhoog. Het maakt niet uit wat je aan het opruimen en verwerken bent, je gaat altijd omhoog. Het maakt niet uit hoe pijnlijk, hoe moeilijk dit is, je gaat altijd omhoog. En iedere keer dat je inplugt op die 4edimensionele of 5edimensionele ruimte  val je iets terug om dat je verwerken, maar nogmaals…je gaat altijd OMHOOG!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten