donderdag 11 mei 2023

Energie Update ~ Fran Tielemans


In deze periode kan je de naweeën voelen van de eclips-transitie van 20/4-5/5.

Het hogere doel van deze 'verduistering' is louter en alleen jouw 'verlichting'. Het helpt je bewuster te worden van (licht te laten schijnen op) dat wat niet in harmonie is in je, dat wat je zelf lichter mag bekijken en voelen en doen.

Dat kan gaan van een eet- of bewegingspatroon dat niet gezond is voor je, je kijk op een bepaald aspect van je leven waardoor je jezelf naar beneden trekt, bepaalde emotionele ladingen die je voortdurend verhinderen om je goed en onbezwaard te voelen, tot je houding of handelen in bepaalde relaties, groepen of situaties, waarvan je nu inziet dat je je zélf hierin niet voldoende liefde, respect, aanvaarding en waardering betoont, of misschien dat je over grenzen van anderen heen gaat.

Je bewust ervan worden is één, er concreet iets aan gaan doen is de volgende stap, en het is pas door die stap (of vele kleine stappen) te nemen (bijvoorbeeld door al je technieken die je afgelopen jaren hebt geleerd in de praktijk te zetten, door je inzichten toe te passen die je hebt opgehaald uit boeken of cursussen, of door dagelijks je spirituele energieën te gebruiken) dat je je energieveld en je leven in beweging brengt.

En dat kost vaak moeite, daartoe dien je vaak al je doorzettingsvermogen op te roepen dat je hebt - te midden van alle drukte die vaak hoort bij het leven -om daar de nodige tijd voor vrij te maken. Tijd die zich doorheen de komende dagen en weken en maanden terugbetaalt door een toenemend gevoel van welzijn, hoop, vernieuwing en lichtheid - dat jij uiteindelijk jezelf hebt geschonken.

Je weet - je kan iemand anders niet veranderen, je kan hun proces niet zélf leven. Wil je verandering zien, begin dan met het nodige te doen aan en bij je zelf. Wees zelf de verandering die je in jouw wereld wil zien is het oude wijze gezegde.

En vooral, uit mededogen voor de wereld, uit mededogen voor zoveel onwetendheid in de wereld: heb geduld. Met je eigen proces, en met de wereld. Maar vergis je niet: die wereld is wel degelijk diepgaand aan het veranderen. Dat zie je, wanneer je kijkt vanuit hart en ziel.