maandag 15 mei 2023

Boodschap van de Engelen: “Als je geworteld blijft in je eigen paradigma, zal het voor jou werken.” ~ 15 mei 2023 ~ Ann Albers


 

“Als je geworteld blijft in je eigen paradigma, zal het voor jou werken.”

Gechanneld door: Ann Albers – 13 Mei 2023

Dierbare vrienden, we houden zoveel van jullie,

Het vermogen van een boom om de stormen van het leven te doorstaan, ligt in zijn geworteldheid en flexibiliteit. Deze twee schijnbaar tegengestelde krachten ondersteunen elkaar. De wortels zorgen ervoor dat de boom stevig staat terwijl hij buigt en zwaait in de wind, en de flexibiliteit voorkomt dat de boom ontwortelt. Samen zorgen deze twee kwaliteiten voor een kracht die uw bomen in staat stelt ongekende hoogten te bereiken in de natuur, de voedingsstoffen te ontvangen die zij nodig hebben van de bodem en de zon, en gul te geven aan het ecosysteem om hen heen. Ze leven stevig gecentreerd in hun eigen waarheid, waardoor ze de onophoudelijke stroom van het leven zelf kunnen ontvangen en delen.

Ook jij bent het sterkst als je de krachten van geworteldheid en flexibiliteit combineert. Als je weet wie je bent en waar je staat over een bepaald onderwerp, kun je stevig geworteld blijven in je eigen waarheid.

Bijvoorbeeld, stel dat je een gezondheidsprobleem hebt. Je weet welke geneeswijzen voor jou het beste werken en op natuurlijke wijze in je resoneren. Sommigen van jullie geven de voorkeur aan moderne geneeskunde. Anderen geven de voorkeur aan natuurlijke remedies. Sommigen werken uitsluitend met energie. Velen van jullie houden van een mix van modaliteiten. Wat je voorkeur ook is, je kunt stevig geworteld blijven in je eigen wijsheid over wat met je resoneert, ongeacht de verscheidenheid aan nuttige meningen die anderen je kunnen bieden. Met alle middelen kun je ideeën van anderen als input nemen, maar als je geworteld bent in je eigen waarheid en het Goddelijke, zul je snel weten welke ideeën je voeden en welke niet, simpelweg door hoe ze aanvoelen.

Evenzo weet je in je hart en je gevoel welke overtuigingen, gedragingen en ideologieën voor jou “waar” zijn. Als je geworteld blijft in je eigen paradigma, zal het voor jou werken. Als je in plaats daarvan toestaat dat andermans overtuigingen belangrijker voor je zijn dan je eigen overtuigingen, kun je in de problemen komen. Jouw begeleiding is uniek op jou afgestemd. Wat voor jou goed voelt als je in een liefdevolle trilling bent, is op dat moment goed voor jou.

Geworteld blijven in je eigen waarheid is iets anders dan star zijn. Als een boom geworteld en toch star zou zijn, zou hij in de storm breken. In plaats daarvan blijft de boom geworteld in zijn centrum, maar is hij ook flexibel. Hij buigt en zwaait als de natuurkrachten ertegenaan drukken. Hij verzet zich niet tegen de wind. Hij laat de wind toe. Door zijn sterke wortels kan hij flexibel zijn en dansen met het leven zonder te breken.

Ook jij zult merken dat wanneer je geworteld bent in het Goddelijke en geworteld in je eigen waarheid, je niet zult “breken” wanneer krachten van buitenaf tegen je aan lijken te drukken. Wanneer iemand erop staat dat je je gedraagt zoals hij wil, zul je luisteren en hem zijn perspectief gunnen. Je zult buigen en zwaaien, maar snel terugkeren naar je eigen waarheid. Je blijft gecentreerd in jezelf zonder toe te geven aan de eisen van anderen en zonder je eigen wil aan hen op te leggen.

Wanneer je in de wereld ideologieën, overtuigingen of gedragingen ziet die afwijken van de jouwe, laat je je daardoor niet “ontwortelen” uit de liefde. In plaats daarvan laat je ze bestaan en keer je terug naar je centrum.

Geworteld in het Goddelijke, geworteld in liefde, geworteld in je waarheid, zul je niet toestaan dat de wereld je verandert, noch zul je de wereld moeten veranderen. In plaats daarvan zul je ermee dansen, trouw blijven aan jezelf terwijl je anderen hun eigen waarheid toestaat.

Er zit grote wijsheid in jullie bomen, geliefden. Ze gaan veel langer mee dan de meeste mensenlevens. Doordat ze zich niet verzetten tegen de krachten om hen heen, maken ze enorme hoeveelheden energie vrij die ze gebruiken om te groeien en zaden of vruchten voort te brengen. Een boom die diep buigt in de storm blijft zo geworteld dat hij weer overeind komt als de wind ophoudt. Hij zal zijn activiteiten hervatten door andere planten en dieren in het ecosysteem royaal te voeden en onderdak te bieden. Jij kunt de stormen van het leven ook zo doorstaan.

Dus, in plaats van te wachten tot de wereld verandert, tot anderen ermee instemmen, of zich beter gaan gedragen, richt je je op je eigen geworteldheid en flexibiliteit. Neem de tijd om je wortels van licht voor te stellen die uit je voeten stromen en diep in de aarde graven. Wanneer iets of iets op je afkomt dat aanvoelt als een sterke kracht, stel je dan voor dat je energie wiegt, buigt, maar niet breekt.

Wat er ook op je pad komt, je kunt terugkeren naar je centrum, terugkeren naar je gerichtheid op oplossingen, en terugkeren naar je gerichtheid op liefde. Wie er ook negatief is om je heen, je kunt ervoor kiezen je goed te voelen.

Je hoeft niemand het met je eens te laten zijn. Blijf in plaats daarvan geworteld in je liefdevolle waarheid, en blijf daaraan trouw, ongeacht wat of wie er op je pad komt. Dan zul je, zelfs te midden van de stormen en uitdagingen van het leven, net als de boom, de geworteldheid en flexibiliteit voelen die je een ware, diepe en blijvende kracht geven.

God Zegene jullie! We houden zoveel van jullie.

De Engelen

Vertaling: wakkeremensen.org