vrijdag 26 mei 2023

Blijf zaadjes planten ~ Annemarie van der Grift


"Blijf zaadjes planten. Het duister overschaduwt op dit moment de wereld maar het Licht is altijd aanwezig. Zelfs midden in de kern van de duisternis. Zie het als een smerige steenpuist die langzaamaan wordt uitgedrukt. Dan zal het Licht de duisternis verdrijven. We moeten geduld hebben maar het gaat een keer gebeuren," liet een cliënt mij twee jaar geleden vol vertrouwen weten.

"Ik plant me helemaal suf," gaf ik toen lachend aan.
Hij was één van de weinige gelijkgestemde cliënten in onze wijk. Ik zag hem niet vaak en inmiddels is hij overleden.

Enige tijd geleden kwam ik bij een markante cliënt die ik wel geregeld zie. Een man die tegen de 80 jaar loopt. Hij leeft als een kluizenaar en is een fervent verzamelaar van prullaria. Zijn woning staat dan ook vol met spullen. Daar staan ook hele interessante dingen tussen. Zoals edelstenen, Egyptische snuisterijen, beeldjes van aliëns en heel veel boeken. Ook boeken die het bewust-zijn verruimen. In zijn jongere jaren heeft hij zich Reiki eigen gemaakt. Hij is Reiki-master. Papieren van die inwijdingen heb ik wel eens in zijn woonkamer zien liggen.

Zoals altijd verleende ik mijn zorg. Een kort moment waar slechts 10 minuten voor staat. Ineens begon hij over de prik.ken en vertelde deze niet gehad te hebben en ze ook niet te willen. Hij zag het nut er niet van in en vroeg wat ik daar van vond. Ik beaamde en gaf hem groot gelijk. Hij verbaasd. Of ik soms ook prik-loos was. Ik zei dat dit inderdaad zo was. Wederom verbazing. Of ik dan niet ontslagen zou worden. Ik zei dat dit niet aan de orde was, dat ik in de minderheid was maar zeker niet de enige als on-ge.prik.te. Dit deed hem blijkbaar goed te horen.

Enthousiast begon hij over de zon te vertellen en vroeg of ik wist waar deze voor staat.
"Levenskracht," zei ik.
Hij perplex. Volgens mij zag hij die niet aankomen. Hij ging verder met vertellen. Die prikken zouden de levenskracht doen afnemen. Of ik me daar wel bewust van was. Ik liet weten dat het veel verder gaat dan dat en vertelde over B.G. en zijn grote plan: het uitroeien van de mensheid door o.a. die prik.ken én door chemtrails. Hij had geen idee waar ik het over had. Ik vertelde over de vliegtuigen die strepen in de lucht achterlaten om zo het zonlicht en dus de levenskracht trachten te belemmeren. Hij had er nog nooit van gehoord.

Na meer dan 40 minuten vertrok ik. De man had stof tot nadenken. Geregeld komt hij er met mij op terug. Wanneer hij er aan denkt want zijn geheugen neemt wat af. Voor mij zijn dit soort gesprekken de kers op de taart. Het is een keer wat anders dan praten over het 'reguliere' weer. Of iets dergelijks.

In allesomvattende licht en liefde