woensdag 27 december 2023

Volle Maan in Kreeft woensdag 27 december 2023 ♥ Manuela van der Knaap ♥

Volle Maan in Kreeft woensdag 27 december 2023 ♥ Manuela van der Knaap ♥ 

Lichtwerkers Nederland

 

In de volle Leegte, ont-moet je JeZelf

 


❥ Dit artikel over de volle Maan in Kreeft van woensdag 27 december 2023, is het laatste artikel van 2023, een jaar vol intensiteit en veranderingen die vooral vanbinnen voelbaar waren als voorbode voor de veranderingen die 2024 zeer waarschijnlijk gaat brengen in de wereld. 


In dit korte artikel neem ik je mee naar de plek waar leegte en eenzaamheid zich transformeren naar de volle ont-moeting met je Wezenlijke Goddelijke Zelf en je ware bestemming. Ik wens je deze volle magische Leegte toe voor 2024. Veel leesplezier…

De essentie van dit artikel

 

Dit is een korte beschrijving over de volle Maan in Kreeft van 27 december 2023, de laatste in dit jaar. Ik zal in dit artikel kort de kern benoemen van het proces rond deze volle Maan. Het vinden van jouw plekje, jouw bijdrage, zelfexpressie en inspiratie. Ik ga er uitgebreider op in tijdens het meditatie-webinar van de volle Maan op woensdagavond 19:45 uur.

 

Mercurius retrograde

 

In het vorige artikel van de nieuwe Maan van 13 december 2023 kan je lezen over Mercurius die tot 2 januari 2024 retrograde loopt in Boogschutter. De diepere boodschap hiervan is er voor zorgen dat jij je inspiratie gaat volgen. De afspraken die vanbinnen uit niet in vreugde of ware ont-moeting verbonden zijn, die komen niet tot stand in deze periode. Dat komt onder anderen omdat één of meerdere de partijen maar blijven rond rennen in de ratrace van het leven. En de woede en frustratie die dit meebrengt en de diepere processen van NEE naar wat niet klopt en JA naar jezelf. 

(Priapus in Vissen conjunct Saturnus 5de huis. Heer is Neptunus in het 6de huis sextiel Pluto in Steenbok 4de huis laatste graad. Mercurius retrograde in Boogschutter, conjunct Mars 3de huis.)

 

Verdoven van het leven

 

Vanuit het overlevingsmechanisme zien we verdoofde leegheid die verslavingen brengen; zoals de verdoving die dat dagelijkse wijntje brengt. Voor sommige is tegenwoordig zelfs een lijntje (drugs) heel gewoon of moeten sporten voor de broodnodige dopamine of gekluisterd zijn aan de tv of tablet bingewatchen of verslaafd zijn aan je werk en al het andere dat je voor een kort moment via verdoving kan bevrijden uit de tredmolen van het dagelijkse leven. Dit kan je mogelijk herkennen in je eigen leven of je ziet het om je heen.

 (Priapus in Vissen conjunct Saturnus 5de huis. Heer is Neptunus in het 6de huis sextiel Pluto in Steenbok 4de huis laatste graad.)

 

Diepe eenzaamheid

 

Als het verdoven vooral om je heen gaande is met mensen waarmee je in contact bent, dan brengt dat mogelijk diepe eenzaamheid en een gevoel nergens bij te horen. Maar feitelijk maakt de verdoving ons allemaal eenzaam. Eigenlijk is het een roep om zingeving in het leven. Waar hoor je nu thuis? Waar kan jij stromen en is er waardering, kom je tot je recht en wordt je echt ont-moet?

 

(Zie alinea hierboven voor astrologische verwijzingen.

 

Noodzakelijke leegte

 

Wat kan die leegte in jezelf vullen? De kerk is passé, het intellect en de nieuwe religie van de ‘wetenschap’ heeft ook af gedaan. Waar vind je die verbinding met ware inspiratie en de volle ervaring van het leven? Dat wat eigenlijk gezocht wordt is een ont-moeting met je Wezenlijke Zelf. En die kan alleen ontstaan in leegte en stilte. En dus is het nodig om ruimte te maken voor die leegte en stilte.

 Als je dat niet gewend bent dan kan dat enorme verveling geven of een diepe confrontatie met jezelf en wat er werkelijk van binnen in jou allemaal bestaat en gevoeld kan worden. Dus dat was het waar je van weg wilde blijven en waarom verdoving de enige ontsnappingsmogelijkheid gaf.

(Zie alinea hierboven voor astrologische verwijzingen. Maan in Kreeft 9de huis.)

 

 

Creëer de ont-moeting met je Wezenlijke Zelf

 

Veel mensen vinden die leegte in zichzelf in de natuur. Het beste kan je alleen het bos in gaan, in plaats van dit met een vriend of vriendin te doen. Als je alleen bent in de stilte in de natuur, dan helpt de natuur je jezelf te ont-moeten. Of ga tuinieren, rommelen in de tuin. Maar die leegte kan ook ontstaan als je aan het rommelen bent in huis, gewoon je gevoel volgen, zonder doel je neus achterna, zodat het NIETS kan ontstaan. De LEEGTE. Even geen input van informatie of indrukken, maar gewoon even met jezelf zijn. Mijn meditatie-webinars zijn daar enorm geschikt voor, want ik begeleid je naar binnen om dat wat daar vanbinnen is te horen, te ontvangen en los te laten, zodat er ware stilte en leegte en diepe rust ontstaat. In die ruimte van Leegte ont-moet je Jezelf, je Wezenlijke Zelf. 

(Zwarte Maan in Maagd 11de huis oppositie doorstromen van de kernkwaliteit (zwarte Maan naar) Priapus in Vissen conjunct Saturnus 5de huis. Heer is Neptunus in het 6de huis sextiel Pluto in Steenbok 4de huis laatste graad.)

 

De volle stilte

 

 Je ont-moet JeZelf in een ruimte van leegte die vol is van aanwezigheid van iets dat groter is dan jij zelf bent. Je ont-moet God in jezelf. Je Goddelijke Zelf. En dat is een stilte zo vol, dat GOD en JIJ elkaar ont-moeten en samenvallen.

Vanuit deze volle leegte weet je waar jouw plekje is. We zoeken altijd naar dat plekje van vervulling buiten ons, maar deze ligt in ons en stroomt vanuit deze vruchtbare innerlijke ontmoeting de wereld in. De synchroniciteit brengt je dan vanzelf op de plek waar jij ware ont-moetingen hebt en jouw plekje vindt en jouw stroom in de sociale omgeving aan kan komen en je jouw ware hogere bedoeling kan voelen. Meestal in kleine dingetjes, maar die zijn zo groots en superbelangrijk voor het geheel om te kunnen functioneren. Ik wens jou toe dat je deze volle Leegte in jezelf kan vinden.

 

Diepe dankbaarheid

 

Ik maak gelijk van de gelegenheid gebruik om je te bedanken voor het lezen en steunen van mijn bijdrage aan het geheel op allerlei manieren zoals hartdonaties, maar ook gewoon met jouw aanwezigheid in het veld waar ik space-holder van ben. Ik voel diepe dankbaarheid voor jouw aanwezigheid en bijdrage hieraan. We bouwen met elkaar aan de ‘Nieuwe Wereld’ die nu echt aan het ontstaan is van binnenuit. Ik hoop je ook in 2024 weer te mogen ont-moeten op een net zo magische manier als afgelopen jaar.

 

Heb het goed…

 

© Manuela van der Knaap
www.inzichten.com