dinsdag 26 december 2023

VOLLE MAAN ~Christina van Stroe


VOLLE MAAN
Morgennacht - de vierde Heilige nacht van woensdag 27 december- is de Maan om 1.33 uur volledig vol. Je kunt er lang van genieten. De schitterende , mysterieuze , magische Volle Maan komt morgen om 16.25 uur op en donderdagmorgen verdwijnt ze pas om 10.31 uur weer achter de horizon

Elke Volle Maan is een gelegenheid om te toveren en betoverd te worden . De Maan is immers niet alleen van invloed op getijden en de groei van planten, maar ook de levensvormen van mens en dier. Terwijl de Maan om de Aarde draait wordt het water meegetrokken. Hoe voller de Maan wordt, hoe makkelijker de energie te voelen is , want onze levensvorm bestaat voor een belangrijk deel uit water . In je fysieke systeem en je gevoelsleven is de beweging van eb en vloed dan sterk waarneembaar.

Het licht van de Volle Maan is dan ook heel geschikt om levensvormen op te laden met hernieuwde energie. Als je dat wilt, blijf dan zo lang mogelijk buiten in het maanlicht. Zet ’s nachts je stenen buiten en een glazen kan met water . Drink de volgende dag het opgeladen water en geef het aan je planten en dieren binnenshuis. Voel hoe het voelt hoe energiek en blij je levensvorm er van wordt als je van dit water kleine slokjes neemt .

ZON IN STEENBOK EN VOLLE MAAN IN KREEFT
Bij Volle Maan staan Zon en Maan altijd in tegenovergestelde astrologische tekens . De Volle Maan staat van woensdag t/m vrijdag in het waterteken Kreeft. Je ademt dan de kosmische energie in van het archetypische beeld van de “GROTE MOEDER”. De gevoelige, verzorgende, voedende , beschermende en koesterende energie die moeiteloos invoelt wat je zelf huisgenoten, collega’s, familieleden , planten en dieren nodig hebben om te groeien en te bloeien naar ieders eigenheid. Het maakt heel gevoelig voor sfeer en stemmingen , waardoor je zowel voor jezelf als voor een ander steun en toeverlaat kunt zijn. In Kreeft voelt de Maan zich thuis. Maan in Kreeft brengt je in diep contact met je wortels. Deze energetische kracht werpt licht op alles wat je lief en dierbaar is en stimuleert je behoefte aan het geven en ontvangen van Liefde, nabijheid, intimiteit en zorgzaamheid.
De Zon staat in Steenbok. Deze kosmische structurerende kracht maakt alles in de Aarde gereed om in de lente weer nieuw leven te brengen en stimuleert je om daadkrachtig te zijn op het gebied waar jij wilt groeien. Je ontvangt impulsen van een structureerde , praktische , serieuze , verantwoordelijke, betrouwbare en volhardende energie die rustig en kalm net zo lang vol kan houden tot ze haar doel heeft bereikt

Samen zorgen Zon en Volle Maan voor een kosmisch krachtenveld dat diep door werkt zowel in de Aarde als in je eigen levensvorm . Een structurerende en zorgzame energie die behulpzaam is om diep contact te maken met het zaad van innerlijke drijfveren en daarbij emotioneel in balans te blijven .
De energie kan diep door werken in de kern van je ziel als je dit toestaat .


EEN HEEL NIEUW TIJDPERK
Drie jaar geleden brak met de Jupiter-Saturnus-conjunctie van 21 december 2020 in Waterman een nieuw tijdperk aan . De mensheid is begonnen aan een grote transformatie , een inwijding in een nieuwe cultuurperiode , een nieuw soort beschaving. Een beschaving waarin economische groei , winst en concurrentie niet meer de boventoon voeren. Een nieuwe cultuurperiode die gekenmerkt door de vernieuwende impulsen van de Waterman energie , op een innerlijk besef van de onderlinge verbondenheid van alle levende wezens . De oude manier van denken, doen en laten zal steeds meer en verder gaan botsen met de vernieuwende krachten Allerlei kosmische invloeden zijn behulpzaam bij het maken van de sprong in bewustzijn.

Als we onbewust met het spanningsveld tussen oude structuren en nieuwe ontwikkelingen om zouden gaan , kunnen we weerstand ervaren op het gebied van verlies van vrije wil . Of weerstand tegen het onbekende dat angst oproept. De nieuwe ontwikkelingen kunnen dan onrust, irritaties, ruzie, strijd en conflicten met zich mee brengen
We zijn echter volledig toegerust om er bewust mee om te gaan

De evolutie van het intellectuele bewustzijn is immers afgerond en de meer subtiele en spirituele modi van Bewustzijn zoals de verbeelding; intuïtie , creatiekracht en heldervoelendheid kunnen nu integreren in Bewustzijn als we bereid zijn het automatische oordelen van het denken niet meer te voeden en koesteren met aandacht.

Het zal je deze dagen goed afgaan om af te stemmen naar die zachte innerlijke stem, die je vertelt je over wat echt is en waar.

Over dat Liefde de energie is waarmee de schepping is gemaakt en dat jij uit Liefde bestaat.
Je zult volmaakt stil moeten zijn, je nergens aan vastklampen, niet wetend zijn.
In die diepe onwetendheid openbaart Liefde zich aan je


ZORGEN VOOR JE FYSIEKE LEVENSVORM
Elke levensvorm heeft passend voedsel, zorg en liefdevolle aandacht nodig en in tijden van grote veranderingen is dat extra het geval. De energie van de Volle Maan in Kreeft is daarbij heel behulpzaam.

Misschien heb je zin en gelegenheid om de komende dagen een poosje de tijd te nemen om je levensvorm vol aandacht en liefde aan te raken en te masseren . Sla geen plekje over. Behandel het als een geliefde baby of huisdier . Het lijf is immers net zo afhankelijk van jouw liefdevolle zorg.

Laat elke aanraking vol waardering en bewondering zijn voor deze levensvorm , die zo creatief, intelligent en liefdevol is gecreëerd door welke schepper dan ook. Een levensvorm die jouw Bewustzijn de gelegenheid geeft de schepping van binnenuit te ervaren binnen dimensies van ruimte en tijd.

Als je wilt kunt je de levensvorm waarin je woont ook toe spreken, er voor zingen of er een geliefd gedicht of spreuk voor opzeggen tot je ervaart : “mijn lijf is ontspannen en mijn geest is rustig”

LIEFDE IS WAT JE BENT