vrijdag 29 december 2023

Dagenergie vrijdag 29 December ~ Deborah


Dagenergie vrijdag 29 December

Lief mens, je loopt altijd precies op schema omdat je nooit kunt zijn waar je bent zonder dat je stap voor stap je pad bewandelt. Je had het nodig om alles weer helemaal terug te brengen naar het 0-punt. Om te zien waar je vandaan kwam. Om te zien wat niet klopte.

Om te zien wat je miste. Om te zien waar je precies in de verwarring over het leven en jezelf bent geraakt. Waar je bent gaan geloven over jou wat haaks staat op wie je bent. Het kon niet anders gaan dan zo. En het was ook nodig dat de laatste weken van dit jaar je nogmaals lieten zien hoe groot het was geweest voor je. Wat de werkelijke omvang was van dat wat jou getekend heeft. Het was nodig om er nog een keer vol aan te kijken zodat je meer begrip voor jou zou krijgen. Voor jou en de dingen die je denkt, dacht, voelt of gevoeld hebt.

Alles loopt precies in de volgorde die het nodig heeft. Juist nu, nu het wat rustiger voelt in jou, zakt het wat meer zodat je een dieper besef krijgt over wie je bent en dit is wat je te bieden hebt. De stroming die je nu ervaart, heeft te maken met het dieper zinken in jou. Elk oordeel wat je had heeft geen kans meer om te bestaan omdat deze stroming je meeneemt naar berusting. Berusting van wie jij bent.

Berusting in dat het oke is zo. Dat het genoeg is zo. Misschien was het niet genoeg voor een lange tijd voor de mensen in jouw (jonge) leven, maar je mag een dieper besef krijgen dat het echt meer dan genoeg is, lief mens. Er kan al berusting komen dat het misschien niet genoeg was voor sommigen die je hebt gekend, maar het weten dat het meer dan genoeg is voor jou en dat de wereld het hiermee te doen heeft, zal je sterker laten voelen. Je hoeft niet meer te werken aan jou, want hoe jij de wereld ziet en hoe jij in het leven staat is voor en aan jou en dat, dat geeft jouw leven kleur.

Deborah