woensdag 8 maart 2023

Marcheren in Maarts Waanzin ~ Vidya Frazer


Marcheren in Maarts Waanzin

We zijn nog maar net maart binnengeglipt, en het is alsof de wereld plotseling op een veel snellere tijdlijn is gesprongen, op weg naar een nog grotere waanzin.
Enge agenda's worden uitgevoerd. Dingen waarvan we vroeger dachten dat ze ooit zouden kunnen gebeuren, beginnen nu al te gebeuren in verschillende delen van de wereld - zoals chips onder de huid, steden van 15 minuten, banken die failliet gaan en legale "bail-ins" gebruiken om het hoofd boven water te houden, transhumane experimenten, en bepaalde soorten beperkte paspoorten.

En natuurlijk zijn er de zeer gevaarlijke chemische lekkages die hebben plaatsgevonden, meerdere treinongelukken, gigantische aardbevingen, aanhoudende oorlogen en bewapende weersomstandigheden, zoals de recente in Noord-Californië. En hoe zit het met de oorlogsdreigingen met Rusland en China? Deze dingen zijn allemaal plotseling hier, al aan het gebeuren.

HET BELANG VAN BEWUST BLIJVEN
Nu denken we misschien dat geen van deze gebeurtenissen of situaties ons in ons deel van de wereld zal bereiken; dingen zijn misschien nog steeds een beetje rustig waar we wonen. Maar wie weet het echt?

Stap voor stap, met het hele tijdperk van covid-mandaten en lockdowns die we onlangs hebben meegemaakt, zijn we geprogrammeerd om meer controle, onderdrukking en chaos in ons leven te accepteren. In hoeverre hebben we het gewoon allemaal laten gebeuren en er gewoon in meegegaan?

Op de een of andere manier lijkt het erop dat we nu echt rechtop moeten gaan zitten en op moeten letten - en voorbereid moeten zijn op het feit dat we misschien enkele belangrijke beslissingen in ons leven moeten nemen. Dit is geen oproep om in angst over te gaan, maar het is er een om meer aandacht en focus aan te moedigen. Als je in feite hebt geprobeerd wereldgebeurtenissen te negeren en gewoon gefocust te blijven op liefde en licht, is dit misschien niet langer verstandig.

INDIVIDUELE LEVENSVERANDERING
Maar dan is het natuurlijk niet altijd zo gemakkelijk om dit te doen, omdat er ook in je individuele leven enorme veranderingen kunnen plaatsvinden. Je realiseert je misschien dat grote delen van je leven plotseling wegvallen, soms heel abrupt. Of zelfs stukjes van je identiteit. Dit kan buitengewoon ongemakkelijk en angstaanjagend zijn.

Als dit bij jou gebeurt, is het belangrijk om je te realiseren dat het kan voelen alsof je 'op de proef wordt gesteld' of dat er iets mis met je is dat je moet oplossen. Dit is vaak de standaardvisie waar spiritueel afgestemde mensen naar toe gaan. En misschien zit er enige waarheid in deze opvatting.

ALLES HEEFT EEN DOEL
Het kan echter ook nuttig zijn om te beseffen dat wat wegvalt of van je wordt afgenomen, waarschijnlijk iets is dat je tegenhoudt om in een hogere frequentie te stappen. Dit beseffen kan veel stress uit een situatie halen.

Je kunt ontdekken dat wat er ook weggaat of wordt weggenomen, waarschijnlijk iets is dat gehecht is aan een trauma uit het verleden, of dat het iets is dat bestaat in een hogere frequentie dan die waar je nu naar toe aan het verschuiven bent. Je kunt begrijpen dat het weg moet vallen, zodat je meer van je Hogere Zelf kunt belichamen dat nu afdaalt in je lichaam en zich daar verankert.

Het kan verder nuttig zijn om te beseffen dat welke uitdagende ervaring je ook hebt, waarschijnlijk ook plaatsvindt om je te versterken, om je te helpen in de kracht en wijsheid in jezelf te stappen waar je je misschien niet eens van bewust bent. Deze tijden vereisen dat dit proces plaatsvindt, zodat u kunt omgaan met wat u te wachten staat.

VERTROUWEN EN SPONTANITEIT
En toch kan het voelen alsof een krachtige energetische golf je in een onbekende en beangstigende richting duwt. Of alsof je in een totale vrije val zit – of je zweeft boven een grote leegte, zonder enig idee waar je gaat landen.

Soms bevindt u zich in een intense situatie waarin u geen tijd heeft om na te denken over uw volgende stap of er een weloverwogen beslissing over te nemen. Je hoeft alleen maar te handelen en erop te vertrouwen dat je de goede kant op gaat. Je merkt dat je steeds spontaner moet zijn in alles wat je moet doen.

Hoe eng dit ook mag zijn, wees je ervan bewust dat dit eigenlijk is hoe je van nature reageert op situaties wanneer je in vijfdimensionaal bewustzijn bent: je vertrouwt erop dat wat voor je staat, is wat er op dat moment moet gebeuren. Je neemt spontaan beslissingen, gebaseerd op innerlijke leiding, wetende dat je op de best mogelijke manier wordt geleid door je Hogere Zelf.

Natuurlijk, aangezien dit bijzonder uitdagende tijden zijn, en je misschien alleen vanuit een hoger vierdimensionaal bewustzijn opereert, zou je ook wat angst en ongerustheid kunnen hebben bij het reageren op dit soort situaties. Maar als je toch blijft vertrouwen op wat voor je ligt, zul je er later waarschijnlijk achter komen dat je al die tijd de beste beslissingen hebt genomen.

Het is belangrijk om te beseffen dat we nu allemaal in training zijn in deze cruciale tijden van overgang. Alles wat er gebeurt, bereidt ons voor om de evolutionaire sprong in bewustzijn te maken waarvoor we hier in dit leven kwamen. Het is niet gemakkelijk of leuk - maar soms is wat voelt als overweldiging en waanzin nodig om de eonen van gecontroleerde programmering en trauma's die we hebben meegemaakt, van ons af te schudden.

We moeten gewoon doorgaan, de ene stap na de andere, vertrouwend op het pad waarop we ons bevinden - en ook de tijd nemen om zoveel mogelijk te rusten en te slapen.

BEPAALDE NEW AGE LEERINGEN IN TWIJFEL STELLEN
Iets anders waar je je in deze tijden van bewust moet zijn, is hoe het verstandig kan zijn om vraagtekens te zetten bij sommige van de new age-leringen die je in de loop der jaren tot je hebt genomen en die je gewoon als waarheid hebt aanvaard – vooral als ze niet echt overeenkwamen met je eigen ervaring of innerlijke leiding. We gaan nu een nieuw tijdperk binnen waarin veel van deze leringen misschien niet langer relevant zijn.

En misschien, nog belangrijker, realiseer je je misschien dat bepaalde duistere agenda's door de eeuwen heen in deze leringen zijn geslopen, net zoals ze de religies van de wereld hebben en zoveel andere instellingen waarmee we hebben geleefd. Hoe geweldig en nuttig veel van deze new age-leringen ook mogen zijn, je kunt ontdekken dat er ideeën in verwerkt zijn die je eigenlijk verzwakken en je laten geloven dat je constant moet veranderen en jezelf moet verbeteren omdat je inherent gebrekkig bent.

Of ze nu opzettelijk of onopzettelijk door deze leringen zijn verweven, deze ideeën zijn er – en ze dienen om mensen te verzwakken en te ontmoedigen en zelfs nog meer lijden te veroorzaken. In ieder geval kan het belangrijk voor je zijn om dit allemaal te overwegen, naarmate je bewustzijn in frequentie stijgt en je je duidelijker bewust wordt van hoe betrouwbaar je eigen innerlijke leiding is geworden om je door deze tumultueuze tijden te leiden. Je hoeft misschien niet meer zoveel te vertrouwen op externe leringen en leraren.

*Door Vidya Frazer