woensdag 29 maart 2023

De verbinding met het hart ~ Bron: Mirella Suurhoff


De verbinding met het hart

Wanneer er in iemand het ego (weerstand en controle vanuit onverwerkte, emotionele wonden) grotendeels nog de overhand heeft, heeft deze persoon wat meer moeite om de verbinding met het hart en de zachtheid te kunnen voelen. Deze persoon voelt dan snel een bepaalde leegte waardoor hij of zij nog veel van buiten zichzelf nodig heeft.

En in deze persoon kan deze mooie, liefdevolle hartsenergie zeker wel bestaan, en er altijd al zijn geweest, maar op de één of andere manier is diegene zelf nog niet altijd in staat om er contact mee te maken. Waardoor hij of zij zelf én de meeste anderen deze mooie energie van deze persoon wellicht vaak ook niet altijd helemaal zien.

Totdat daar iemand voorbij komt met zo'n zelfde stukje. Zo'n zelfde stukje energie. Maar waarbij diegene dit stukje wél wat meer heeft ontwikkeld. Er is dan resonantie op dit mooie stukje en beiden zien dit 'moois' in elkaar.

Degene die dit stukje hartsenergie wat minder goed heeft ontwikkeld, heeft hierin in eerste instantie wél de ander nodig om het ook te kunnen blijven zien in zichzelf en om er contact mee te kunnen blijven maken.

Maar hoe mooi is het dat we elkaar iets kunnen laten zien wat al in ons bestaat maar wat we tot dan toe niet hebben kunnen ontwikkelen? We krijgen hiermee de kans om het zelf te zien en zelf te kunnen gaan ont-dekken en te kunnen gaan ontwikkelen. Maar hiervoor is wél kwetsbaarheid nodig. De intentie om naar binnen te keren en onze wonden aan te kijken die juist in de weg staan van de -in dit geval- verbinding met het hart.

Wanneer degene met een goed contact met zijn of haar hartsenergie groeit op andere vlakken die eerder nog wat achter waren gebleven zoals bijvoorbeeld grenzen aangeven, veiligheid en waardigheid, en de ander blijft achter in zijn of haar groei, dan zal deze relatie mogelijk zijn resonantie en aantrekkingskracht verliezen.

Degene die wellicht de verbinding met zijn of haar mooie hartenergie niet zelf heeft kunnen maken, en hierin dus bleef 'tanken' bij de ander, zal in het verliezen van de relatie in eerste instantie zichzelf hoogstwaarschijnlijk wat gaan verliezen in de energie van het ego. En vermoedelijk (onbewust) op zoek gaan naar iemand die deze persoon weer in contact kan brengen met deze mooie verlangde hartsenergie. Want zonder de verbinding met het hart, voelt het leven al snel leeg.

De verbinding met ons hart en van hieruit met de Bron voorziet ons van energie en voeding en bezield als het ware alles in ons leven.

Bron: Mirella Suurhoff
Haar boek ‘Thuiskomen bij jezelf en de ander’ is zo’n pareltje, absolute aanrader🤍