dinsdag 28 juni 2022

OP WEG NAAR DE NIEUWE MAAN ~ Annette Kok


OP WEG NAAR DE NIEUWE MAAN
Woensdag 29 juni om 4: 52 uur is er een Nieuwe Maan in het teken Kreeft en graag deel ik dit artikel: Zowel de Zon als de Maan staan nu dicht bij de Kreeft en Steenbokskeerkring, waardoor de werking sterker uitpakt op het magnetische veld van de aarde. Bovendien staat de Maan in haar eigen sterrenbeeld, hetgeen extra krachtig uitpakt. De Maan staat ook nog eens “out of bounce” (eveneens een krachtige positie in astrologische betekenis). Hierdoor kunnen we spreken van een Supermaan.

Wij kunnen de spanning al dagen ervoor voelen, zowel op fysiek als op geestelijk vlak. Onrust, slapeloosheid horen bij de klachten. Het voelt alsof er iets staat te gebeuren. In feite is dat ook zo, want iedere Nieuwe Maan houdt een nieuw begin in. Deze Nieuwe Maan ook; met de node en Uranus dicht bij elkaar in het teken Stier lijken zaken voorbestemd. Enerzijds voelt het heel natuurlijk, maar anderzijds hebben we er geen controle over. Dat voelt onzeker aan, terwijl zowel de Zon als de Maan op 7 graden Kreeft heel veel zekerheid en veiligheid zoeken. We willen bevestiging, aandacht, verzorging en tederheid.

EIGENLIEFDE
Het thema van deze Nieuwe Maan: eigenliefde. Eerst moeten we onszelf volledig accepteren en “liefhebben” voor we dit aan anderen kunnen geven of ontvangen. Het sterrenbeeld Kreeft is van nature verlegen. Ze voelt zich niet op haar gemak in het middelpunt van de belangstelling. Toch mogen we onszelf meer aansporen om positief over onszelf te denken en er meer mee naar buiten te komen. Dit hoeft niet op een ‘arrogante’ manier. Het gaat om een gezond gevoel van eigenwaarde.

Het is ook een gunstige tijd om plannen te maken en op een positieve manier aan onszelf werken. Wellicht willen we ons anders aan de buitenwereld presenteren. We durven nu nog meer uit onze schulp te kruipen en in de schijnwerpers te staan.

GEHEIMEN
Mondiaal komen er nu veel geheimen boven water. Ook in ons persoonlijke leven worden we door geheimen omgeven. Ofwel we willen zelf nog niet het achterste van onze tong laten zien, dan wel ontbreekt nog allerlei informatie. Bovendien maakt Mercurius een vierkant met Neptunus, waardoor er ook veel leugens in de ronde gaan. In ons netwerk kunnen er personen zijn die bewust of onbewust voor wrijving zorgen. Hierdoor kunnen er allerlei conflicten ontstaan.

Jupiter probeert alles onder controle te houden, maar zijn exacte vierkant met de Zon en de Maan bemoeilijkt dat. Door dit aspect komen leugens nu wel uit en zal op den duur het recht zegevieren. Zover is het nog niet, want Neptunus kiest er juist op dit moment voor om Retrograde te gaan lopen. Dit kan verwarring brengen. Maar door heel dicht bij onszelf, en ons gevoel te blijven kunnen we het beste uit deze Nieuwe Maan halen!

© Annette Kok