maandag 27 juni 2022

LevensKracht ~ Een hernia


Nadat twee karmische relaties op een minder prettige manier abrupt zijn geëindigd, woon ik sinds enkele weken tijdelijk bij mijn broer die ik Wilco zal noemen, in afwachting van een woonruimte in Brabant.

Wilco heeft sinds zijn 17e jaar diverse operaties ondergaan in verband met rughernia's waarbij ook wervels zijn vastgezet. Na elke operatie verplaatste het euvel zich verder naar boven.
Nadat onze oudste broer in november 2021 is overleden, kreeg hij weer veel pijn waarbij hij in januari 2022 niet meer kon werken. Wilco doet zwaar fysiek werk en kon nauwelijks lopen toen ik bij hem introk. De zware pijnstiller -hij mocht één diclofenac per dag, maar nam er twee omdat het anders niet houdbaar was- deden weinig tot niets, maar opiaten wilde hij niet meer.
Hele dagen bracht hij liggend op de bank door, om rond 19 uur zijn bed op te zoeken omdat hij dan uitgeput was door de pijn.

Ik woonde twee weken bij Wilco toen ik hem voor een gesprek naar het ziekenhuis reed, waar hij van de chirurg een slechte prognose kreeg: de man wilde eigenlijk niet opereren, maar zou het nog één keer doen. Hij gaf hem echter 30% kans op herstel en vertelde dat hij er mee moest leren leven.

Ondanks dat Wilco niets heeft met het werk wat ik verricht, polste ik nadat we thuisgekomen waren of ik iets voor hem kon doen. Beleefd sloeg hij het aanbod af met een: "Nee dank je, dat hoeft niet, ik heb m'n pillen", waar ik inwendig om moest grinniken omdat het ergens hilarisch klonk.

Een dag of wat later was ik in mijn werkruimte toen ik ineens het gevoel kreeg dat het Hoger Zelf van Wilco er ook was. Ik maakte contact en het vroeg duidelijk om hulp. Ik was even flabbergasted, want ik had dit op deze manier pas één keer eerder meegemaakt, en dat was nadat iemand gevak.sineerd* was om met haar familie op vakantie te kunnen gaan. Anyway, terug naar Wilco:

Ik communiceerde met het Hoger Zelf dat het uitgesloten was, omdat ik bewust toestemming wil voor ik iemand help om het zuiver te houden. De energie veranderde en ik was weer alleen.

Nog geen twee dagen later gebeurde hetzelfde, maar veel dringender deze keer. Ik stemde me af, kreeg ondubbelzinnig toestemming en ik ging akkoord. Ik kreeg overigens geen toestemming om Wilco te vertellen wat ik deed, wat ik kon begrijpen.

Ik werd gestuurd en deed 'mijn ding', een nei sessie mocht niet, waarbij ik gebruik maakte van de informatie die ik kreeg.
Er kwam op een geleidelijke manier veel laagfrequente energie vrij uit het systeem van Wilco, wat met name 's nachts gebeurde.
Ik voerde het steeds af en in het geval van een lang gedragen emotie, was deze een entiteit op zichzelf geworden, die ik dan als zodanig behandelde.
En elke keer leek het de dag erna alsof de energie van Wilco om hem heen helderder, frisser, was.

Dit proces duurde drie weken en gedurende deze tijd ging Wilco meer lopen, waarbij hij blij uitriep dat hij er niks van begreep, maar dat hij minder pijn had. De energie werkte nog steeds door en ik was bij tijd en wijle nog steeds aan het afvoeren. Wilco ging met de dag vooruit.

In de vierde week verscheen opnieuw het Hoger Zelf en nu kreeg ik toestemming om een sessie te doen. Ik heb me opnieuw laten leiden en kwam uit bij het dragen van lasten van anderen, waar ik mee aan het werk ging.
Nadat alles afgerond was, voelde het als klaar, en ik was benieuwd.
Inmiddels liep Wilco weer normaal en vertelde hij iedereen die informeerde, dat hij er niks van begreep, maar dat de pijn weg was.

Twee weken geleden reed Wilco zelf naar het ziekenhuis omdat er een pre-operatief gesprek plaats zou vinden. Hij vertelde de chirurg dat hij van de operatie afzag omdat hij geen pijn meer had. De man viel haast van zijn stoel en keek hem vol ongeloof aan. Ook hij stelde de vraag "Hoe kan dat?" Wilco moest hem het antwoord schuldig blijven.

Thuisgekomen belde hij de arbo plus zijn werkgever, en in overleg werd een reïntegratie traject opgesteld.
Hij werkt nu twee tot drie dagen per week halve dagen, neemt zichzelf in acht en het gaat goed.

Je hoeft er niet in te geloven,
het werkt toch wel

**********

Een hernia is een fysiek probleem waar, zoals bij ALLE fysieke kwalen, een energetische oorzaak aan ten grondslag ligt: opgestapelde, ongevoelde emoties.

Fysieke pijn of irritatie is altijd de vertaling van emoties die een persoon niet wil voelen.
Het verwijderen van deze emoties ontlast het systeem enorm, waardoor fysieke klachten verbeteren of verdwijnen.

Wanneer er blijvende fysieke schade is zal een operatie of andere reguliere behandeling nodig zijn, ondanks dat de emoties die de klacht veroorzaakten zijn verwijderd. Het opschonen van de betreffende emoties garandeert wel dat de klacht niet terugkomt.