maandag 20 augustus 2018

WAKKER WORDEN ~ Soulshiva : ~ Met dank aan Marjolein Ingrid Soulpursang ~





😉WAKKER WORDEN
Wakker worden is een proces dat niet meer te stoppen is wanneer het eenmaal is begonnen. Na verloop van tijd kijk je dan ook misschien terug naar je vroegere leven en je vraagt je af of dat wel één en dezelfde mens was. Niet alleen is wakker worden vaak een heftig proces voor jezelf, ook de wereld om je heen zal merken dat je bent veranderd.


Dit is ook iets dat de oprichter van in5D, Gregg Prescott, merkte. Het volgende is wat hij daarover schreef:

Er vindt op dit moment een nog niet eerder vertoond ontwakingsproces plaats over de gehele wereld en toch zijn er nog mensen die rustig verder slapen. Zij zullen misschien niet begrijpen dat jij wakker bent geworden of hoe je als mens bent gegroeid en wellicht lijkt het dat je relatie met hen aan het verwateren is. Dat is pijnlijk. Je herinnert je alle mooie momenten die je met deze mensen hebt gedeeld en je denkt nog met veel genegenheid aan ze. Je vraagt je af waarom jij er wel voor gekozen hebt om wakker te worden, terwijl zij nog verder slapen.

Jouw pogingen om je wakker worden te delen met je nog niet ontwaakte familie en vrienden levert meestal een oorverdovende stilte op of ze maken je belachelijk. Je voelt je misschien zelfs meer verbonden met mensen die je kent via de sociale media dan de vrienden die je al sinds je kindertijd kent en waarmee je altijd close bent geweest.

Veel mensen zullen aan het einde van hun leven nooit weten waarom ze hier werkelijk op aarde waren. Hun hele leven hebben ze zich druk gemaakt met het doen alsof en met zich aanpassen aan wat de maatschappij van hen verwachtte. Uiteindelijk was degene voor wie ze het meest bang waren, zijzelf.

Als jij wel degene bent die wakker is dan ben jij ook degene die betaalt voor hun angsten door gespannen relaties en het aanpassen aan de maatschappij.

Wees echter gerust, ook zij zijn op een eigen pad. Misschien zijn sommigen van hen nieuwe zielen die nog niet helemaal klaar zijn om wakker te worden. Anderen spelen misschien de rol van antagonist in het ontwakingsproces terwijl weer anderen eenvoudigweg hier zijn om energie vast te houden, ook al zijn ze nog niet helemaal wakker.

IK BEN NIET DEZELFDE MEER...
Ik ben niet dezelfde die ik vroeger was. Ik heb nieuwe dingen geleerd, heb verschillende ervaringen gehad en ik weet dat ik soms andere mensen bang maak, in het bijzonder mensen die naast mij staan.

Ik ben op verschillende manieren gegroeid. Hoewel mijn verleden een grote rol speelt in wie ik nu ben en zal zijn, herinner ik mij veel mooie ervaringen die ik heb gehad die ik allemaal koester, één voor één. De mens die ik nu ben, is het resultaat van iedere levenservaring, inclusief de goede, de slechte en de lelijke.

Naarmate we groeien door de levenservaringen ontvouwt zich de illusie van de werkelijkheid. Zoals bijvoorbeeld: Ooit vroeg ik aan mijn moeder, “Als er niet zoiets als geld bestond wat zou je dan met je leven doen?”. Haar antwoord: “Dat is te gek voor woorden. Hoe kunnen wij leven zonder geld?”. Wat veel mensen niet begrijpen, is dat zolang er geld is, wij slaven zijn van een gebroken economisch systeem van fiatgeld.

Wij hebben altijd meegedaan aan dit systeem van gehoorzaamheid, controle en aanpassing omdat dit de manier is zoals het altijd zal gaan (in hun gedachten dan). Mensen hebben dan ook grote moeite om zich een wereld voor te stellen waarbij je al de beperkingen die van ons slaven hebben gemaakt, zou weghalen. Zelf voel ik mij op mijn gemak zoals ik ben, zelfs als dit betekent dat ik vrienden kwijtraak die niet begrijpen dat ik zo geworden ben.

Voor hen met wie ik vrienden ben geworden door het ontwakingsproces, dank ik voor het begrip voor wat ik doormaak. Voor hen, met wie ik niet langer close ben, dank ik voor alle prachtige levenservaringen waardoor ik nu geworden ben wie ik nu ben. Afscheid nemen van geliefden is nooit gemakkelijk. Soms is het moeilijk om “het goede” te zien in “tot ziens”. Omdat wij nooit echt doodgaan, is het misschien beter om te zeggen: “Tot de volgende keer”.

Soulshiva : ~ Met dank aan Marjolein Ingrid Soulpursang ~