zaterdag 18 augustus 2018

Deel 5 : Helen op de tijdlijnen, uit het boek : Pad van Kracht van Barbara Marciniak / 6e deel



In de lichamelijkheid is je ademhaling de meest directe methode om energie uit te wisselen met de kosmos, en ademhaling is ook de verbinding tussen kosmische krachten en de ingewikkelde werking van het neurologische systeem van je lichaam. De kwaliteit van je ademhaling is afhankelijk van de mate waarin je ademt in natuurlijk zonlicht. Tijdens daglicht adem je in feite belangrijke informatie in die in de atmosfeer hangt.



Goede ademhaling gewoonten zijn essentieel om een heldere geest te hebben, en wanneer je die regelmatig  toepast, zullen de resultaten altijd je persoonlijke welzijn vergroten. Denk eraan je aandacht bewust op je ademhaling te richten; dit betekent aandacht schenken aan het proces door je adem naar de bodem van je longen te sturen, en het diafragma bij de inademing naar buiten te brengen en naar binnen op de uitademing.

Vindt jouw ritme en haal adem. Oppervlakkig ademhalen(wat inhoudt dat je alleen in de longtoppen en de borstkas ademt)berooft na verloop van tijd langzaam maar zeker, het lichaam van levens-bevorderende zuurstof. Diepe zuurstofvoorziening herstelt de vitaliteit van het lichaam, en met bepaalde oefeningen kan het ook gebruikt worden om de emotionele afval die in het lichaam is opgeslagen, weg te ruimen.

De Aarde kent een zeer lange traditie van respect voor het beoefenen van bewuste ademhaling. Door een bewuste verbinding met je ademhaling te maken, richt je je aandacht op je huidige moment, waarin je kunt genieten van de ervaring van het hebben van een lichaam. Zuurstof brengen naar elk niveau van het lichaam is een van de belangrijkste wegen naar vitale gezondheid. Niettemin moeten activiteiten om je gezondheid te verbeteren óók vergezeld gaan van geloof in je eigenwaarde, de puurste zuurstof en het beste organische voedsel alléén zullen een ziek lichaam, dat belegerd wordt door overtuigingen van onwaardigheid, niet genezen. Het is algemeen bekend dat je lichaam behoefte heeft  aan water, en toch lijden mensen vaak onnodig aan mysterieuze pijn en
lichamelijk ongemak - verstopping, seksuele disfunctie en migraine hoofdpijnen - die het gevolg zijn van ernstige uitdroging van het lichaam.

Om optimaal te functioneren moet je je systeem van water voorzien door dagelijks tenminste 2 liter goed, schoon en on-gefluorideerd water te drinken dat je cellen kan opladen en gifstoffen afvoeren. Water is ook een geleider van elektriciteit, en een goed van water voorzien lichaam zal makkelijker de toename van kosmische elektromagnetische trillingen die om integratie vragen, kunnen opnemen. Je zult beter slapen en veel meer energie hebben als je veel water drinkt. Wat voor overtuigingen je ook aanhangt, een vast dieet van 'fast food'  in vet gebakken voedsel, voorverpakt voedsel met chemische toevoegingen, suikervervangers en koolzuurhoudende drankjes, al die dingen verschaffen geen enkele voedingsstof die nodig is voor de optimale prestatie van je cellen. Houd jezelf niet voor de gek door te denken dat je alleen maar 'positieve gedachten' hoeft te hebben om je lichaam gezond te laten zijn, terwijl je tegelijk doorgaat met het eten van voedsel dat arm is aan voedingswaarde.

Je moet praktisch zijn ten aanzien van de wetten van de lichamelijke werkelijkheid. Kun je jezelf schoon 'denken' zonder te douchen? Je lichaam moet de kwaliteit  en hoeveelheid die je eet, gebruiken en verwerken, en uiteindelijk, als je genoeg bagger naar binnen gooit, zal je systeem verstoppen en ermee ophouden.

Het is van het grootste belang dat je wijs eet om de kracht van je immuunsysteem te vergroten. De vitale voedingsstoffen die in levend  voedsel aanwezig zijn, voeden je cellen. Granen, noten, rauwe groenten en fruit brengen de pH- waarden in je lichaam naar het gewenste basische niveau (pH hoger dan 7). Sap van vers fruit of groente zal het lichaam ook basisch maken en heel snel energie verschaffen. Alcohol, vlees, koffie, chocolade, wijn - al dat heerlijke goed- verlagen de pH-waarde en maken het lichaam zuurder en als het lichaam zuur is, kan ziekte gemakkelijker optreden. Staten van emotionele pijn, zoals ongerustheid, bezorgdheid, twijfel, chronische onzekerheid, woede, boosheid, jaloezie en wraakzucht, hebben ook een meer zuur makend effect op de chemische balans van het lichaam. Het basisch houden ven het spijsverteringskanaal en de darmen is een heel praktische aanpak voor optimale gezondheid; een basische pH-waarde helpt om het lichaamsgewicht in evenwicht te houden en het houdt ook het innerlijk domein in evenwicht door het zorgen voor een natuurlijke immuniteit tegen ziekten. Voedingssupplementen van enzymen brengen de pH in balans en helpen de spijsvertering. Voedsel zoals kokosnoot, honing, gedroogde dadels en pruimen, evenals vers fruit en groenten, vestigen niet alleen een basische staat in het lichaam, het zijn anti-oxidanten, die plantaardige voedingsstoffen leveren die de innerlijke chemie in balans brengen en verstopping opheffen. De ideale balans is 80 procent basische voeding tegen 20 procent zuren voeding. 

Eet wijs, met respect voor alles wat de Aarde biedt. Neem meer vers, levend voedsel in je dagelijkse eetpatroon op, en je lichaam zal heel positief reageren op de energieën van levenskracht. Planten gedijen in zonlicht, dat het laatste nieuws overbrengt van de zon naar elk deel van de plant. Wissel je eetpatroon af, eet met de seizoenen, verzeker je ervan dat je een goed gevoel hebt over het voedsel dat je eet, en drink volop goed, schoon water. Je kunt je voedsel opladen met energie door je handpalmen te gebruiken, die van nature een grote energielading hebben. Druk ze zachtjes tegen elkaar en open dan je handen, palmen naar beneden, boven je voedsel. Bedank oprecht, hardop of in stilte met je ogen open of dicht, voor het voedsel dat je eet; benoem je intentie  voor het eren van je voedsel en allen die erbij betrokken waren bij het proces om het op jouw tafel te krijgen. Vraag dat wat je eet in harmonie zal zijn met je lichaam voor gezondheid, vitaliteit en helderheid van geest. Je kunt leren eten voor gezondheid, en je voedsel je medicijn laten zijn. Jezelf liefhebben betekent dat je praktisch handelt - jij moet degene zijn die hygiënische en voedselkundige verbeteringen introduceert. Begin de dag met een glas warm water met een scheutje citroen erin om het lichaam basisch te maken. Voeg aan de ochtendgewoonte een drankje toe van groente, vol essentiële plantaardige voedingsstoffen. Als je eet, kauw dan elke hap van je voedsel vele malen, en eet langzaam. Geniet van de smaak en heb je aandacht bij de vreugde van het eten.

In veel gebieden is de grond volkomen ontdaan van mineralen door overproductie en slecht beheer; daarom is voedsel vaak onvoldoende van voedingswaarde, zonder de essentiële mineralen die vereist zijn om het innerlijk domein van je lichaam in goede, werkende conditie te houden. Zoals elke goede veearts weet, is een tekort aan mineralen al lang herkend als de voornaamste reden voor een minder goede gezondheid van boerderijdieren. Bovendien is er in de moderne wereld een waarlijk gebrek aan liefde voor het land; de mensheid is het belang vergeten van het met de natuur communiceren door middel van bewuste aandacht.  Wanneer het bewustzijn van de Aarde als een levend iets wordt erkend onder de boeren, zal de kwaliteit van jullie voedsel zeer verbeteren. Ook al zorgt de zon voor een enorme hoeveelheid energie om jullie voedsel te vitaliseren, het is van het grootste belang voor een groter welzijn van de mensheid dat men op een veel betere manier met alle voedselbronnen omgaat.  Het land reageert op de intentie, houding en gemoedstoestand van degenen die erop werken Voedsel dat is verbouwd met liefdevolle zorg en bewuste aandacht voor harmonie met de krachten van de natuur, zal super geladen zijn met vitale kosmische krachten. 

Een groter bewustzijn is op komst voor de hele planeet. Begrip en bewustzijn toepassen in het boerenbedrijf en bij het werk in de tuin, zal een revolutie teweeg brengen in jullie verhouding met de natuur. Voedsel dat 'door de godin geteeld' is, bijvoorbeeld door gebruik te maken van het menstruatiebloed om de aarde te bemesten, zal een hogere trillingfrequentie dragen. Jullie moeten je veel bewuster worden van voedsel, vooral je houding ten opzichte van hetgeen je eet. Wie maakt je eten klaar, en wat voor temperament heeft die persoon? Voedsel is vol van de trilling van degene die het bereidt.  Levend voedsel is méér dan alleen organisch; voedsel is een bron van energie die wordt beïnvloed door het bewustzijn van degenen die ermee omgaan en het bereiden. Directe communicatie met het land zal jullie openen voor een nieuw niveau van verspreiding van energie die in het voedsel dat jullie eten, kan worden gecodeerd. Dankbaarheid en respect voor de intelligente krachten van de natuur brengt je al een eind op weg om de vitaliteit van het land terug te verwelkomen. Ceremoniën die de grond eren, zullen deel gaan uitmaken van het proces van het helen van de menselijke geest. Mensen zullen leren tuinen aan te leggen met de trillingen van door aandacht gefocuste energie, en de oude traditie van 'het kennen van het land' zal opnieuw het respect en de bewondering van de hele mensheid genieten.

Op jullie planeet hebben mensen zeer lange tijd in grote harmonie met de zon geleefd. In tegenstelling hiermee heeft de hedendaagse wetenschap het denken  van het publiek gemanipuleerd tot het geloof dat de zon en de natuur bedreigend zijn. Onderzoek wijst uit dat velen die ziek zijn en depressief, vaak erg weinig  met de zon in contact zijn geweest. Veel onderzoeken hebben ook aangetoond dat toen zonnebrandmiddelen voor het eerst geïntroduceerd werden bij het publiek in de jaren zestig, de cijfers voor alle soorten kanker omhoog gingen. In deze tijden van verhoogd bewustzijn zal de intensiteit en de trilling van de energie van de zon toenemen. En zoals het ontworpen is, gedijt je lichaam op zonlicht. Zonnestralen zijn in feite erg goed voor je, het lichaam maakt vitamine D als reactie op zonlicht, wat je cellen ook opwekt om je lichaam te ondersteunen.

De gezondheid van je darmen is van het grootste belang om je lichaam met gemak te laten blijven functioneren. In de volksmond wordt gezegd:'regelmaat houdt gezond.' Je moet effectief afvalpro-ducten kunnen lozen uit je systeem; anders bouwt zich langs de wanden van de darmen een harde laag van giftige, fecale afval op, die jaren in de maak kan zijn. Als ongewenst afvalmateriaal zich ophoopt in de darmen kunnen allerlei lichamelijke problemen zich voordoen. De darmen moeten in staat zijn de voedingsstoffen op te nemen uit het voedsel, dat in de maag afgebroken wordt ter vertering. 

Volgende keer als je onder de douche staat, kijk dan naar je buik en merk op of die opgezet is. Tweemaal per jaar je dikke darm spoelen, bij voorkeur zowel in de lente als in de herfst, zal wonderen doen voor het herstel van je gezondheid en vitaliteit. Voedsel kan zich gemakkelijk in de dikke darm vastzetten ten gevolge van slechte eetgewoonten of te lang gekookte en bewerkte voedingsmiddelen, al dan niet gecombineerd met een tekort aan water en een zittende levensstijl.

Slechte voedselcombinaties veroorzaken vergisting en rotting van het voedsel in de darmen, waarbij een giftige plek in het lichaam ontstaat. Rood vlees is moeilijk te verteren; het blijft langer in het systeem, want het lichaam moet harder werken om zulke zware voedingsmiddelen te verwerken. Als je zware kost eet, zul je minder energie hebben en je veel eerder moe voelen. Je emoties dragen ook veel bij aan hoe effectief zelfs het beste voedsel wordt opgenomen. Eten als je boos bent, is ongezond, want het voedsel zal niet worden afgebroken in het lichaam. Boosheid is een controlerende, vasthoudende energie die spijsvertering en integratie belemmert; dus als je boos bent, of controlerend en vasthoudend, is het 't beste om veel water en kruidenthee te drinken, en te wachten totdat je emotioneel in balans bent voordat je weer eet.

Een werkzaam, en veilig, reinigingsdrankje voor de dikke darm kan worden gemaakt door het mengen van 180 ml organische niet-citrus vruchtensap  met een zelfde hoeveelheid goed, puur, ongefluorideerd water, om een totaal van 360 ml te maken. Doe de vloeistof in een kan, samen met één eetlepel van elk van de volgende ingrediënten: vloeibare chlorofyl, geconsentreerde sap van de aloë vera, nat gemaakte bentonite (vulkanische klei, die genoemd is naar de vindplaats in Montana in de VS) en psyllium-vezels. Sluit de kan af, schud het mengsel goed door elkaar, en drink het vervolgens binnen een paar minuten op.

Als het mengsel niet binnen tien minuten ingenomen wordt, zal het in het glas dik gaan worden, en veranderen in een puddingachtige consistentie, en het is nu net de bedoeling dat dat binnenin je spijsverteringskanaal gebeurt. Het reinigingsdrankje voor de dikke darm kun je het beste op een lege maag nemen, tenminste een half uur voor het ontbijt. Blijf van koffie af, aangezien het erg vervelend is voor het systeem en drink op z'n minst elke dag tien grote glazen water om de dikke darm te helpen doorspoelen. Voor het naar bed gaan, kun je een mild, plantaardig laxatief nemen om op gang te komen. Als je gedurende tenminste twaalf dagen het reinigingsdrankje inneemt, en zelfs nog langer tot vier weken, zul je versteld staan van wat je uitpoept. Als je eenmaal bent begonnen met het reinigen van de dikke darm, zul je echter ook de gunstige bacteriën gaan elimineren, dus moet je elke avond, voor het naar bed gaan, de darmflora herstellen door je eetpatroon aan te vullen met een probioticum of met de goede bacteriën die je vindt in bepaalde yoghurtculturen of in acidofilus. Het eten van een overvloed aan rauw voedsel, rijk aan enzymen, zal het interne reinigingsproces ondersteunen  en ook weefsels aanmaken, versterken en herstellen. Als je geen darmreiniging van twaalf dagen kunt doen, houdt dan éénmaal per week een 'lichte dag'  of tenminste eens per maand, waarbij je alleen organische watermeloen en appels eet, die beide fantastische innerlijke reinigers zijn.

Parasitaire plagen zijn een veel groter probleem dan de meeste mensen beseffen en, en als de dikke darm eenmaal schoon is, wordt een parasitaire reiniging ook sterk aanbevolen. Veel alternatieve artsen zijn zich bewust van een enorme epidemie van parasitaire infecties die binnen de conventionele geneeskunde grotendeels genegeerd en niet herkend wordt.

Maar niet zo lang geleden ontwormde mensen regelmatig hun lichaam door maandelijks wonderolie te drinken. De combinatie van een zittend leven en slechte eetgewoonten draagt bij aan een luie darm, wat een omgeving  veroorzaakt waarin parasieten gedijen.  Parasieten kosten je vooral veel energie en kunnen ook een bron zijn van veel gezondheidsklachten - huiduitslag, chronische jeuk en krabben, spijsverteringsklachten, gewrichtsproblemen, slechte adem; ze nestelen zich in tumoren. Parasieten krijgen als eerste het voedzame eten en vervuilen jouw bloedsomloop met hun uitscheidingsproducten. Deze plaaggeesten doen het goed in een zure omgeving en hebben de neiging bij nieuwe maan en bij volle maancycli actief te zijn in het lichaam. Let eens goed op de toestand van je lichaam bij de verschillende maancycli.

Recepten van een combinatie van plant heelkundige kruiden zoals kruidnagel, wormkruid, zwarte walnoot doppen en venkel, zijn commercieel verkrijgbaar en kunnen worden ingenomen om van parasieten  af te raken; wonderolie, vijgen, pompoenpitten, verse knoflook en cayennepeper zijn voedingsmiddelen die vaak worden gebruikt om parasieten uit het lichaam te drijven. De dop van de groene walnoot staat erom bekend parasieten en wormen in het lichaam te doden. Al duizenden jaren wordt de walnoot als een speciaal voedingsmiddel erkend omdat deze in vorm overeenkomt met zowel de hersenen als de darmen. Als je deze voedingsmiddelen regelmatig aan je eten toevoegt, kun je je lichaam sterk houden - parasieten leven niet in een basische omgeving.

Sommige apparaten die op elektronische frequenties werken, hebben ook bewezen effectief te zijn om parasieten te doden. Op emotioneel niveau zijn parasieten een grensgeval: wie gebruikt jou, ontneemt je je energie, of zijn er bepaalde kwesties die jij ontloopt? In spiritueel opzicht zijn parasieten verbonden met een ontkenning van het lichaam, kun je het lichaam zelfs verlaten, wat dan weer plaats maakt voor uiteenlopende niet-fysieke wezens om binnen te komen en het lichaam te bezetten dat jij afwijst.

Deze tekst was wat langer ;-) kwam zo uit.....morgen laatste deel ♥