zondag 12 augustus 2018

Deel 5 : Helen op de tijdlijnen, uit het boek : Pad van Kracht van Barbara Marciniak

Dit hoofdstuk plaatsen we in gedeelten omdat het anders zo'n lange lap tekst wordt ;-)

Helen op de tijdlijnen

Leren  beheren van energie is een zich voortdurend ontwikkelend proces op alle gebieden van het bestaan. In jullie hoekje van de kosmos is de mensheid diep ondergedompeld in een wereldwijde spirituele transformatie, bedoeld om een enorme opeenhoping van angstige overtuigingen met energetische patronen van pijn en afscheiding, uit de menselijke genen te verwijderen. Het uiteinde- lijke doel van deze transformatie is om de weg vrij te maken voor nieuwe, opvallende trillingen van hoger bewustzijn in het hele multiversum. De hele mensheid staat, samen met een schare wezens uit andere dimensies-waaronder wij-klaar om een unieke bijdrage te leveren aan een heling op de tijdlijnen.


Vanuit  een menselijke standpunt moet je volledig aanwezig zijn in je lichaam om optimaal te kunnen deelnemen aan deze transformatie. Jullie DNA wordt gedurende deze tijd weldadig bekrachtigd door de effecten van kosmische straling, die grote hoeveelheden laagfrequente energieen, met wortels die diep in de menselijke psyche liggen, opruimt. Naarmate de hogere trilling van de 'nanoseconde' steeds maar toeneemt, wordt de versnelling van de transformatie versterkt door het proces van aantrekking- waarbij de sterkste, meest vitale, levensversterkende frequenties van bewustzijn naar zich toe trekken.

Je perceptie van de werkelijkheid wordt groter als je met opzet zoekt naar nieuwe lagen van betekenissen en verborgen bedoelingen van het leven. Als je je gewaarzijn vergroot, draag je je eigen unieke trillingen bij aan het voortdurend groeiende collectieve besef dat je als mens de uiteindelijke verantwoordelijk-heid moet accepteren voor het gebruiken van de macht die je van nature bezit. Heling betekent dat je onthoudt dat je een energetisch wezen bent, wiens gedachten, gevoelens en emoties de wereld creëren die je ontmoet. Wij zijn allemaal betrokken bij dit multidimensionele drama, vanwege een overeenkomst tussen vele werkelijkheden om het denken, het lichaam en de geest van de mensheid te helen, en van allen die met jullie verbonden zijn. Het is ook een overeenkomst om, door het hele multiversum heen, inspiratie te bieden voor een nieuwe kijk op het leven.

Verandering vindt overal plaats. Mensen doorzien de gecondioneerde illusie die hen afhoudt van meer zelfvertrouwen en persoonlijke kracht. De krachten die je lijken tegen te houden, bieden in feite een stimulans om je te motiveren tot grotere persoonlijke prestaties door de ontwikkeling van levensbekrachtigende houdingen en vermogens. Het herkennen van slecht energiebeheer in de wereld van commercie en bij de overheid, helpt je aandacht te richten op wat werkelijk belangrijk is in je leven. Het bedrijfskundige model van succes wankelt. Mensen gaan beseffen dat zakendoen uitsluitend om winst te maken - waarbij het vergaren van rijkdom vóór letterlijk élke overweging van de gezondheid en het welzijn van de Aarde en haar schepselen gaat - geen liefdevolle zorg of versterkende levenskracht biedt voor wie er ook maar bij betrokken is. "Consumeren" is voor miljoenen mensen een hoofdbezigheid geworden; en dat kan alleen zolang mensen de ongebreidelde marketing van leven op krediet accepteren, die hen verder duwt in het moeras van leven in een eindeloze cirkel van financiële slavernij. Wanneer innerlijke codes van bewustzijn mensen wakker maken voor hun innerlijke waarheden, weet het nieuwe gezonde verstand, dat als je met een wakkere geest je leven bekrachtigt, je een immense bijdrage levert aan het welzijn van de mensheid. Eigen verantwoordelijkheid nemen voor het voeden van een ontwaakte geest is een investering die de wereld zal veranderen. Nieuw gevonden vrijheden en nieuwe creativiteit zullen het resultaat zijn van het focussen van je energie.
Ook in de onderlagen van je cellen vindt grote verandering plaats. Op subatomisch niveau wordt je lichaam diep beroerd door de energie die uitstraalt van een enorme verscheidenheid aan invloeden uit het Universum, die een informatie verschaffen in de vorm van met licht gecodeerde trillingen. Deze energiecodes zijn bedoeld om nieuwe niveaus van bewustzijn met verbijsterende snelheid op te roepen. Het resultaat is dat opgepotte psychische en emotionele energieën uit de DNA-code kunnen worden losgemaakt, waardoor kwesties die nog opgelost moeten worden, te voorschijn komen. De kwesties zullen zich in je fysieke werkelijkheid manifesteren, want naarmate je grote bewustzijnstransformatie zich op de tijdslijnen afspeelt, wordt jouw fysieke lichaam de arena voor je heelwording op alle niveaus.

Het menselijk lichaam functioneert op een manier die nog steeds niet (h)erkend wordt door de conventionele medische wetenschappen. Vanuit een groter perspectief gezien, kun je zeggen dat men jullie ervan heeft overtuigd dat je minder voorstelt dan je werkelijk bent. De mens is een uniek apparaat dat codes leest; je woont in een fysiek lichaam in de 3D-werkelijkheid omdat dit de vereiste vorm is, een basisafspraak om de nuances van lichamelijk-heid te ervaren en te verkennen. De zogenaamde materiële wereld is gebaseerd op een specifieke vibratie van energie, en de specifieke afstemming van jullie perceptie houdt de collectieve overeenkomst overeind. En toch zijn jullie aan 't leren, of misschien is dat het besef er al, dat de mens veel meer is dan alleen een fysiek lichaam. De druk van de energieversnelling heeft fysiek, mentaal, emotioneel, psychisch, spiritueel en kosmisch invloed  op je bewustzijn. Elk aspect van het zelf gedraagt zich als een vinger aan je hand individueel in staat tot beweging, maar zo veel effectiever in samenwerking met de rest van het lichaam.

Onde deze verschillende niveaus van ervaring hebben je emoties verreweg de grootste invloed op de toestand van je persoonlijke welbevinden. Je emoties maken jou uniek; en er is een directe relatie tussen je emoties, je hersenactiviteit, en het funtioneren van je lichaam. In een ontwaakt mens zal een blakende gezondheid worden herkend als een teken van persoonlijke macht; gelukkig zijne en een rustig gemoed zijn de belangrijkste ingrediënten op emotioneel niveau om uitstekend fysiek en mentaal welzijn te bereiken en te behouden. Emotioneel welzijn zendt vibraties naar je hersenen, en vraagt om positieve berichten naar de rest van je lichaam te sturen, wat de afgifte van je juiste chemische combinaties uit je interne apotheek oproept, die je immuunsysteem kunnen versterken en beschermen. Als je emotioneel in balans bent, is je fysieke voertuig beter afgestemd om de warboel van verbindingen op andere niveaus van ervaring te ontrafelen.

Je biologische computer is veel verfijnder dan welke door de mens ontwikkelde technologie dan ook, want hij reageert direct op de symfonische complexiteit van jouw emotionele reacties op het leven. Vergeet niet dat je lichaam getrouw de effecten van je gedachten en gevoelens weerspiegelt. In essentie is 'gezondheid' een toestand van de geest. De beslissing om je leven te zien aslls iets dat betekenis in zichzelf heeft, en het inzicht dat alles om een zeer goede reden gebeurt, zijn een verrijkend gebruik van je persoonlijke macht. Gezondheid is rijkdom. Een goed en sterk afweersysteem is de sleutel tot een goede gezondheid, en de eenvoudige sleutel tot een sterk immuunsysteem is 'gelukkig zijn'.
De transformatie van menselijk bewustzijn roept je op om persoon-lijke verantwoordelijkheid te accepteren voor je gezondheid en heelwording, want jij bent degene die uiteindelijk de baas is over je lichaam en je leven.  

We zeiden het al: oprechte gevoelens van liefde en waardering voor je lichaam geven een positieve boodschap door die essentiële levensbekrachtigende signalen bevat, die leiden tot een uitstekende gezondheid. Daar tegenover staat dat gevoelens van wanhoop, eenzaamheid, hulpeloosheid, ontkenning, woede, wrok, jaloersheid, hebzucht en angst, een negatieve boodschap doorgeven, die disharmonie veroorzaakt in de fysieke functies van het lichaam. Negatieve houdingen brengen negatieve effecten. Angst en haat zijn de meest schadelijke emoties, omdat zij de stroom van levens-krachtenergie naar het lichaam afsluiten. Het vermogen om liefde te geven maar ook te ontvangen, in al haar luisterrijke schakeringen, bevat de werkelijke sleutel tot heelwording, omdat het de meest levensbekrachtigende en bevestigende vorm van emotionele expressie is. 

Het besluit om ultieme verantwoordelijkheid voor het creëren van je levenservaring te accepteren, zal je kracht geven om een staat van mentale helderheid  en fysieke vitaliteit te bereiken. Maak je geest nu even stil, en na een poosje diep en regelmatig te hebben geademd, overdenk je deze belangrijke vraag: is de wereld een gevaarlijke angstaanjagende plaats, of is het een groot avontuur vol overvloedige kanden om spirituele kracht te doen ontwaken, en gangbare beperkingen te overstijgen? Je fundamentele kijk op het leven is geworteld in je basis-overtuigingen, en deze overtuigingen bepalen de condities voor je ervaring door (elektromagnetich) met jouw verwachtingen een stempel te drukken op het veld van het bestaan. Je overtuigingen hebben een sterke invloed op je gezondheid, want hoe je voelt over jezelf en de wereld in het algemeen, heeft direct invloed op de functies en werkingen van je fysieke vorm. Vergeet niet, je gevoelens zijn altijd met je overtuigingen verbonden - hoe je je voelt is een resultaat van wat je overtuiging is. Wat je ook gelooft, je lichaam zal in essentie je meest innerlijke bevelen volgen - of je nu gedachtenpatronen van wanhoop uitzendt of gedachten van stralende gezondheid. Jij bent de baas van je fysieke vorm, en de toestand van je gezondheid is een directe afspiegeling van je innerlijke wereld van gedachten, gevoelens en emoties. En het is in de gebieden van bewustzijn dat de grote spirituele heelwording van enorme invloed zal blijken.

Het is belangrijk te begrijpen waar beperkende concepten over de aard van het lichaam hun bron hebben. De meeste ideeen worden jong geleerd. In de baarmoeder heeft het ongeboren kind een sterk psychisch contact met beide ouders, ongeacht hoe dichtbij of ver weg de vader is. Ontelbare generaties van familiale gedragspatronen worden in het bloed opgeslagen; het kind weet heel goed wat de overtuigingen en houdingen van elk ouder zijn vóór de geboorte. Jonge kinderen ontwikkelen hun denkwereld door uitproberen, het voorbeeld volgen en het nabootsen van wat de fysieke, mentale en spirituele omgeving hen aangeeft. Indien aangeleerd gedrag komt uit een omgeving die een gevoel cultiveert van hulpeloosheid om gezondheid van het lichaam in stand te houden, planten deze ideeen vroege zaden van onheil, die wortel schieten en uitgroeien tot twijfel en wanhoop, en die jou uiteindelijk afsnijden van je vermogen om van binnenuit stralende gezondheid te scheppen. De macht van suggestie wordt in de medische wetenschappen wel begrepen, maar vooral in negatieve zin door onophoudelijke waarschuwingen over de noodzaak jezelf te beschermen tegen schadelijke blootstelling aan de zon en de natuur, of de noodzaak van vaccinaties, die in feite giftige, chemische cocktails zijn. En ernstige en onheilspellende berichten kondigen altijd de komst van het jaarlijkse griepseizoen aan. Ziekte is nu 'big business'. Het lijkt erop dat als je niet alles oploopt wat er rondwaart, je eigenlijk tégen de regels speelt, en dat is zoiets als met je handen in de zakken weigeren om die vliegende bal te vangen. Miljoenen mensen 'vrezen' zichzelf allerlei stadia van ziekte en dood in, en dienen daarbij alleen de zaak van de angst, uiteindelijk alleen omdat hen werd geleerd de verbinding tussen geest en lichaam te ontkennen.


Tot zover....♥