maandag 13 augustus 2018

Deel 5 : Helen op de tijdlijnen, uit het boek : Pad van Kracht van Barbara Marciniak / 2e deel




De zwijgende, onvoorwaardelijke aanvaarding van een medische prognose kan voortkomen uit verschillende fundamentele overtuigingen; maar het zal allemaal neerkomen op een sterk onderliggend geloof in persoonlijke machteloosheid, die als volgt kan worden uitgedrukt: 'Wie ben ik om te twijfelen aan een medische autoriteit? Wat weet ik ervan? De moderne geneeskunde weet alles. Ik moet me goed verzekeren - wat als mij iets overkomt?


Ik heb immers geen macht over mijn lichaam.' Het grotendeels ondoelmatige, kostbare gezondheidszorgsysteem wordt door zulke overtuigingen in stand gehouden. Vanuit een groter perspectief heeft dit gevoel van machteloosheid over hoe je lichamelijk welzijn schept, geresulteerd in slecht energiebeheer van fysieke en mentale bronnen, die zich heeft gemanifesteerd in de huidige epidemie van ernstige kwalen. Ziekte is een innerlijke strijd, en mensen worden voor een deel ziek omdat zij hun mentale en emotionele groei stopzetten, wat de toegang tot kosmische en spirituele verbindingen en energieën afsluit. Het verlangen om iemand anders(dan jezelf)te belasten met de zorg voor jouw lichaam en de eventuele reparatie daarvan, heeft een omslachtige bureaucratie geschapen, die zich bezighoudt met de zorg van wieg-tot-graf van de gezondheid, een 'zorg' die voor het grootste deel gebouwd is op geconditioneerde angsten, verzonnen in de geest.

Om in deze tijden van transformerende verandering goed te leven en te gedijen, doe je er goed aan een geloof in vitale gezondheid te omarmen, en verantwoordelijkheid te accepteren voor het vermogen die vitaliteit te creëren. Zoals velen ontdekken is 'genezing' niet de algemene intentie van de moderne geneeskunde want 'behandelen'(waarbij dure gifstoffen en methoden worden gebruikt) is veel lucratiever dan het ontdekken van de oorzaak en het doel van de fysieke en/of mentale onbalans. Deze verderfelijke benadering van de gezondheid dient slechts om het lichaam nog meer te belasten. Het maskeren van de symptomen van een ziekte door medicatie verbergt slechts de destructieve denkpatronen en diepe innerlijke gevoelens van hulpeloosheid en machteloosheid, die de wortel van het probleem zijn. Onopgeloste emotionele trauma's zijn de werkelijke kernoorzaken van ziekten. Niet goed nadenken en ongezond leven verzwakken het lichaam, en de enorme epidemie van erstige ziekten is een resultaat van het feit dat de meeste mensen in de laatste eeuw beperkende overtuigingen over de werking van het lichaam hebben aangenomen. Je moet jezelf in alle eerlijkheid afvragen: 'Wie profiteert er werkelijk van het beheren van mijn zelf-concepten?' 

Wellicht heb je je lichaam leren vrezen, omdat men je leerde dat het zomaar kapot kan gaan; dat het onvoorspelbaar is, onbetrouwbaar en dat je er niet op kunt rekenen. Deze ideeen zijn voorbeelden van beperkende overtuigingen die de stroom van levenskracht-energie in het lichaam belemmeren. Elke ziekte is uniek voor haar gast-heer/vrouw, en dient in feite als een positief bericht van één deel van het zelf naar het andere deel over jouw emotionele reacties op het leven. Om de innerlijke berichten van het lichaam te begrijpen, is een houding vereist van diep respect voor de aangeboren intelligentie van je lichaam; als je de macht van je gedachten en emoties om jezelf te helen ontkent, raak je de ware geldigheid en betekenis van een slechte gezondheidservaring kwijt. Progressieve gezondheidszorgmedewerkers, die jouw macht om levend en vitaal in het moment te zijn bevestigen, zullen het een eer en een vreugde vinden om je te helpen de boodschap die je lichaam je stuurt, te ontdekken. 

Wil je, over de schijnbare werkelijkheid heen, de nodige veranderingen teweegbrengen die vereist zijn om de ideale condities voor gezondheid en welzijn te scheppen, dan moet je een bewuste toezegging doen om beter te leven. Je bent hier om te ontwaken voor een nieuw begrip van hoe jij je werkelijkheid creëert, met als doel het overstijgen van de interne programmering die je in een bekend, maar ongemakkelijk spoor houdt. Herken je eigen gepieker en laat het met opzet los uit je energieveld.

Beperkende overtuigingen en houdingen verkleinen de kwaliteit van leven. Gevoelens van vrees voor het onbekende kunnen worden vervangen met de affirmatie; 'Ik ben altijd veilig!' Schrijf met een zelfverzekerde houding op wat je wilt creëren, op dezelfde manier als je een boodschappenlijstje zou opstellen. Het leven is één uitgestrekste leerervaring. Je moet bereid zijn het bevel te voeren over je wilskracht, en oude denkgewoonten en -patronen los te laten, door op te houden met de mentale en fysieke activiteiten die je leegzuigen en moe maken. Als je jezelf betrapt op zelf-sabotage, glimlach dan om jezelf vanwege je nieuwe onthulling en herinner jezelf eraan dat leren omgaan met energie in de stoffelijke wereld, één van de redenen is waarom je hier bent.

Het ontwikkelen van sterke basisovertuigingen voor vitale gezondheid is van het grootste belang, maar allereerst moet je accepteren dat het je persoonlijke verantwoordelijkheid is om de noodzakelijke veranderingen in gang te zetten die vereist zijn om de gewenste resultaten te behalen. De overtuiging dat een  officiële 'autoriteit' de zogenaamde kwalen van je lichaam kan etiketteren
 en genezen met een wonderpil, zal je slechts een grote teleurstelling opleveren. Een superpil is geen antwoord voor een lang, gezond leven- emotionele intelligentie en voedingsbewustzijn zal je een zelfvertrouwen schenken dat veel betere resultaten kan geven. Je moet je gedachten over de werking van je lichaam verheffen;alle mogelijke oplossingen bestaan en zijn slechts een niveau van trilling verwijderd van je huidige denken. Als je werkelijk zoekt naar de wonderpil die je lichaam en je leven zal helen, dan zit die in je denkvermogen. Ziekte kan worden begrepen als een fysieke manifstatie van geblokkeerde emotionele energie, die door je gedachten wordt gefocust - met ander woorden, als emoties  en gevoelens niet worden uitgedrukt, leidt de geblokkeerde energie tot ongewenste activiteit die zich uiteindelijk zal manifesteren in slechte gezondheid.

Onder elke ziekte, groot of klein, ligt grote betekenis, want je lichaam is een biofeedback-systeem voor je attitudes. Het beheersen van energie houdt in: het beheersen van je relatie met je emotionele zelf. Het onderzoeken van je emoties is de basis voor het begrijpen van het doel van een bepaalde gezondheid-gerelateerde situatie. Een slechte gezondheid overkomt je niet zomaar. Jij bent het uiteindelijk zelf die het toneel voorbereidt waarop de innerlijke werking van je lichaam zich afspeelt, door de keuzes die je maakt. Je beperkt het natuurlijke genezingsproces van je lichaam als je zo gemakkelijk alleen een conventioneel medisch etiket of indeling accepteert voor wat er met je aan de hand is. Je ontkent het doel en de kracht van de intelligentie van je lichaam als je eerder gelooft dat je 'zomaar iets uit het niets hebt opgepikt' dan dat je beseft en accepteert dat je lichaam gewoon reageert op jouw innerlijke gevoelens en bevelen.

Jij bent de uiteindelijke autoriteit als het aankomt op het werkelijk kennen van je lichaam, want jij bent degene die het theaterstuk regisseert. Uiteindelijk zul je manifesteren wat je ook maar beveelt, of dat nu is door heldere intentie, of door overtuigingen. Sommige van die bevelen worden heel bewust gekozen, of ze nu nuttig zijn of niet. Andere bevelen zijn verstopt, opgeslagen in de onderbewuste en onbewuste geest, in het knollenveld van oude familie-overtuigingen, die gemakkelijk en trouw worden geaccepteerd, en zonder twijfel worden hooggehouden. Het doorgeven van patronen van beperkingen door het aannemen van negatieve houdingen, resulteert door de generaties heen in soortgelijke familiekwalen.

'Mijn moeder had een bepaalde kwaal, dus zal ik die waarschijnlijk ook wel krijgen.'  Dit is een voorbeeld van het op jouw schouders nemen van uitdagingen en beperkingen van anderen alsof die van jou zijn. Jouw DNA draagt in potentie heel wat patronen, en je moet je mentale erfenis wijs kiezen. Onderscheidingsvermogen komt voort uit observeren, en je moet zo'n erfenis van verwarring in de familie leren overstijgen en een ruimere ervaring scheppen door het doel van de beperkende overtuigingen te begrijpen. Als je die kwestie eenmaal doorziet, kun je de patronen van pijn en vervreemding uit je energetisch veld loslaten. 

Je moet voor je lichaam zorgen; het is een pakhuis van kracht; maar je overtuigingen beletten de kracht zo vaak om te stromen. Je overtuigingen zijn letterlijk programma's die het cellulaire functioneren beïnvloeden. Je lichaam is een magnifiek zelf-helend, zelf-herstellend systeem en een organisch wonder dat jullie nog echt moeten gaan waarderen. Het mag duidelijk zijn: je cellen en organen, je bloed en botten werken met een spontane intelligentie, gebaseerd op een gemakkelijke en vertouwde samenwerking. Zowel collectief als individueel weten je cellen je lichaam gaande te houden, en als zich een probleem voordoet, laat je lichaam je dit weten. Er is altijd een doel en een bedoeling besloten in elke ziekte en de pijn die ermee gepaard kan gaan. Vergeet niet dat je lichaam getrouw jouw overtuigingen aan je terugspiegelt. Gevoelens van zelfmedelijden, twijfel en bezorgdheid sturen berichten naar je cellen voel met aankondigingen van hulpeloosheid en machteloos-heid, en op den duur zullen je cellen zich afstemmen op zulke signalen en die bevelen opvolgen. Maar als je daarentegen ervoor kiest om jezelf te vertrouwen, selecteert die bewuste keuze de operationele codes van bewustzijn op een subatomisch niveau, codes die de waarschijnlijke patronen ondersteunen voor het ontwikkelen van nieuwe versies van jezelf. De keuze om jezelf te vertrouwen, activeert een voorspoedige versie van het leven, gebaseerd op een overtuiging van zelfbekrachtiging. Jij bent de baas over je leven. Gevoelens van tolerantie, liefde, respect, delen, verzorgen, aardig en eerlijk, dankbaar en vergevingsgezind zijn, bouwen niet alleen een gezond moreel karakter, ze brengen ook gemoedsrust. Als je je wens voor een veilig en gezond bestaan bevestigt, openen je zintuigen zich voor subtiele nieuwe afstemmingen die voortkomen uit een herbeschikking van cellulaire codes van bewustzijn. Deze codes activeren programma's voor niewe en buitengewone waarnemingen - en scheppen letterlijk een nieuwe weg in het leven die jij kunt inslaan.


Morgen verder ♥