zaterdag 18 augustus 2018

Deel 5 : Helen op de tijdlijnen, uit het boek : Pad van Kracht van Barbara Marciniak / deel 7



Met het enorme scala aan veranderingen die plaatsvinden, moet je erop bedacht zijn je lichaam niet te overprikkelen met storende trillingen. De natuur beurt je op, dus breng meer tijd/buitenshuis door en adem de frisse lucht in. Wandelen en bewegen verminderen gespannenheid en depressie. Springen op een trampoline brengt de vloeistoffen in je lichaam in beweging en stimuleert je hersenen om hun eigen natuurlijke stabilitoren van wel-bevinden te produceren.
Als je de energie in je lichaam in evenwicht brengt, zal je geest helder en vredig zijn.


Door de tijd beproefde natuurlijke kruidenbehandelingen zijn de bijdragen van de natuur aan het helen langs de lijnen van de tijd.
Kruidenkennis opdoen door te werken met planten en zaden die in het wild groeien - kennis omtrent de verschillende eigenschappen van het plantenrijk- is essentieel voor het vaststellen van een nieuw 
gezondheidsplan dat vrij is van bedreigende verdachtmakingen van het lichaam. Gedroogte rode klaver in de vorm van thee, versterkt het zenuwstelsel. En gotu kola is een eersteklas zenuwmedicijn en een kruid dat heel goed in de tuin zal gedijen, zelfs als je er nauwelijks naar omkijkt. Kamille en lavendel hebben beide een verzachtende uitwerking  op het lichaam; ze kunnen als thee worden gezet of voor aromatherapie worden gebruikt. Gezondheidszorg waarbij je op jezelf vertrouwt, geeft je het ultieme gevoel van vrijheid-je bent in staat wenselijke levenservaringen en -omstandigheden naar je toe te halen als je begrijpt dat de natuur reageert op, en in harmonie samenwerkt met, jouw bewuste gewaarzijn.

Als je emotionele welzijn onstabiel is, dan kan leven in een gebied met hoge geologische stress, zoals een aardbevingsgebied, ook een factor zijn in het ontregelen van de energiestroom rond je lichaam. Wellicht besef je dat je eigen fysieke, mentale en emotionele stress je van je stuk brengen; je moet echter bedenken dat jouw persoonlijke stressfactor ook sterke, schokkende trillingen afgeeft naar het landschap om je heen. De straling van hoogvoltage transmissie systemen of hoogspanningsdraden, kunnen net als de energie van ondergrondse beken, grote storingen in het lichaam veroorzaken.

De mensen uit de oudheid konden de energiepatronen in het land, de lucht en het water zien, en zij leerden hoe ze deze krachten konden harmoniseren. Ze behandelden de natuur op een vriendelijke manier en de natuur sprak hen op dezelfde wijze aan. Je hebt ook volop rustige slaap en stilte nodig om effectief door de vele veranderingen van deze tijden heen te komen. Stel prioriteiten voor je tijd, door heel duidelijk voor ogen te hebben wat essentieel is voor je welzijn en wat niet. Wees aardig voor je lichaam. Een goede nachtrust bestaat uit tenminste zeven uren ongestoorde rust in een vredige omgeving die schoon en prettig is. Je slaapkamer is het decor voor seksuele intimiteit, rust en dromen, en een koesterende kamer komt al een eind in de richting van jouw gevoel van veiligheid en welzijn te vergroten. Gebruik kaarslicht om een vredige sfeer te scheppen.  Maak van je slaapkamer een persoonlijk heiligdom, een speciaal nest zonder computers, tv en andere elektrische speeltjes - technologie hoort niet thuis in de slaapkamer. Als het moet, heeft een klok die op batterijen loopt de voorkeur; digitale klokken hebben een frequentie die de deltagolf-slaaptoestand verstoort. Elektriciteit lekt uit stopcontacten, en beschermplaatjes helpen een beetje om de elektriciteit binnen de muur te houden; elektrische prikkels kunnen je bekogelen met méér dan je aankan.  Hou je slaapkamer zoveel mogelijk buiten het raster van elektrische impulsen; in dit geval is minder beter voor het beheer van versnelde energie.

De kwaliteit van je rust-uren zal de grond worden van je stabiliteit; want hoe je slaapt is van het allergrootste belang voor hoe je leeft.
Als je slaapt droom je, en als je droomt oefen je het creeren van de werkelijkheid, of je je dromen nu wel of niet herinnert. In de droomtoestand test je en experimenteer je met de werkelijkheid, rol je het deeg van het leven uit, want elk mogelijk scenario, elk waarschijnlijk besluit, kan eerst veilig worden verkend tijdens het dromen. In oude tijden sliepen mensen om antwoorden te vinden op de vele levensbeslissingen - je kunt vele situaties helen in het domein van de diepe droomstaat. Voordat je gaat slapen, neem je je voor een oplossing uit te werken voor de uitdagingen van het leven, of je kunt dromen om te problemen die de kern van je fysieke disfuctioneren zijn, te helen.

Vergeet niet dat visualisatie, suggestie en positieve bekrachtiging de grote gereedschappen zijn voor het leren van nieuwe vaardigheden en inprenten van nieuwe gedragspatronen. Je kunt leren met je intentie een tijd vast te stellen waarop je wakker wilt worden, en erop vertrouwen dat je innerlijke klok van je lichaam zal voldoen aan jouw bevel. Een wekker is heel storend die je met één klap terugbrengt in de fysieke werkelijkheid, terwijl het 't beste is om terug te keren in de fysieke werkelijkheid door een herinneringsbrug te bouwen tussen slapen en waken. Je gaat je lichaam uit als je diep slaapt in een toestand van deltagolven. Net voordat je wakker wordt, integreer je je bewustzijn opnieuw door een hersengolfpatroon te veranderen, je komt terug in delta, door theta  en naar alfa en uiteindelijk dichter bij beta, verder tot in de bewuste geest. Soms kun je voelen hoe je in je lichaam terugvalt; niettemin is het beter om terug te keren via een lange, rustige, gracieuze weg, als een adelaar die terugkeert op het nest na een betekenisvolle reis.

Je kunt de tegenwoordigheid van geest ontwikkelen om je dromen te onthouden, en de herinneringen mee terug te brengen terwijl je je bewustzijn bestuurt om veilig te landen na je slapend avontuur. Als nieuwe, levenslange gewoonte kun je leren om je energie in evenwicht te brengen terwijl je wakker wordt. Gebruik, voordat je je ogen opent, je voorstellingsvermogen om beide helften van je hersenen te activeren en te integreren. Visualiseer hoe energie van rechts naar links kruist en van links naar rechts, charmante kleine paadjes vormend, ingewikkelde sporen en zelfs grote snelwegen, die beide kanten verbinden. Wees zo creatief als je wilt, terwijl je visualiseert hoe de ene helft zich vermengt en versmelt met de andere.

Schep speelse nieuwe manieren om met je lichaam te praten door je fantasie te gebruiken. Als je je fantasie gebruikt, programmeer je je onderbewuste geest om het bevel uit te sturen voor de versie van de werkelijkheid die jij wenst. 
Wij adviseren je om veel meer gewaar te zijn hoe jij je fysieke vorm gebruikt. In de allereerste plaats is het essentieel dat jij je het besef dat je een onbeperkt wezen bent, wonderbaarlijk en uniek in je eigen ervaringen en vermogens, eigen maakt. Doe het rustiger aan om van het leven te genieten, en neem meer tijd voor stille, contemplatieve en ontspannende momenten waarbij je ondergedompeld kunt zijn in de helende trillingen van de natuur. Er ligt kracht besloten in kalmte; innerlijke vrede is de bron van wijsheid. Yoga, qi gong, of welke dan ook van de vele methodes om te leren over energie en lichaamsbeheersing, zijn essentieel voor het opbouwen van zowel innerlijk als uiterlijk uithoudings-vermogen.

Een goede houding is essentieel voor je ontwikkeling als bewust gewaar wezen. Een sterke, flexibele, gestrekte en energetische opgeladen wervelkolom is de basis van een goede gezondheid. De wervelkolom is een geleider voor de energie van levenskracht; het is een antenne en het belangrijkste schakelbord voor alle inkomende en uitgaande signalen. Het in beweging brengen van de spinale vloeistof schept grotere geleiding; je kunt de goede gewoonte aankweken om elke dag enkele keren de vloer op te zoeken om je wervelkolom te wiegen. Ga op je rug op een deken of doek liggen. Ontspan je even, breng je knieeen naar je borst en sla je armen er omheen, en schommel enige minuten op en neer, van je hoofd tot je tenen. Deze oefening is heel effectief om het hersenvocht op en neer langs de wervelkolom te stuwen, en ook om een heerlijke flexibiliteit te behouden.  Ontwikkel de gewoonte om je wervelkolom te strekken en je lichaam te bewegen, zodat je niet uit gewoonte steeds dezelfde houding hebt. Je wervels goed schikken is essentieel voor de integratie  van versnelde energie.

Lichaamswerk therapieën zetten ook veel energie in beweging. Massage, shiatsu, Rolfing, diepweefsel-werk, manuele therapie, acupunctuur, acupressuur, homeopathie, hypnotherapie, ademtherapie, magnetische therapieën en pulserende elektromagnetische velden, kunnen allemaal heel weldadig zijn om je te helpen bij het verminderen van oude patronen van stress en trauma in het lichaam. Kruidenbaden en saunabaden zijn ontspannend  en reinigend. De traditie van de zweethut is een heel bijzondere oefening om het lichaam fysiek, mentaal, emotioneel,en spiritueel te reinigen. Geniet bovenal van je lichaam; wees eerlijk, betrouwbaar, creatief en besef dat alles wat je doet, een trilling uitzendt in de ether, die het collectieve bewustzijn in vele lijnen van de tijd beïnvloedt.

Vergeet niet naar jezelf te knipogen als je in de spiegel kijkt, en te zeggen: 'Ik hou van jou'. Als dit gebruik nieuw voor je is en je niet weet hoe je van jezelf moet houden dan kun je je lichaam maar beter een paar dagen voor de spiegel parkeren en vriendschap sluiten met jezelf. Je moet je aandacht richten op de ontwikkeling van je fysieke wezen; jezelf liefhebben en voor je lichaam zorgen, is van essentieel  belang om een stralende gezondheid te behouden. Verken het leven met enthousiaste verwondering en leer je goed voelen over het leren van iets nieuws. Haal je creativiteit naar boven en gebruik die om je leven te steunen; lachen houdt je jong, dus amuseer je. Liefde en een goed gevoel voor humor sterken het hele lichaam; onthoudt dat je cellen reageren op jouw inbreng. Je activeert diepere waarheden als je waarlijk het liefdesgevoel voortbrengt,en natuurlijk, om liefde voort te brengen moet je eerst de overtuiging hebben dat je liefde waard bent. Uiteindelijk moet jij beslissen wat je leven waard is. 

De werkelijkheid is een programma - je stapt erin en je komt er weer uit; en bij tijd en wijle ben je je bewust van wat je doet. Soms kan het lijken alsof je vastzit op het wiel van oorzaak en gevolg, maar wat er echt gebeurd, is dat de werkelijkheid bij je terugkomt om je te tonen hoe je met je energie omgaat.  Deze vijfentwintig jaren van versnelde energie stammen van een collectieve overeenkomst tussen vele vormen van bewustzijn, om voor de hele mensheid een gelegenheid te bieden dit aspect van de kosmische wet te begrijpen; deze tijd hebben jullie geschapen, een cadeau van elk van jullie aan het multiversum dat jullie ontdekkingen over persoonlijke bekrachtiging zal delen door middel van trillings- verhoging. Om je spirituele en kosmische verbindingen uit te breiden, moet je de hoogste verantwoordelijkheid nemen voor je mentale, spirituele, emotionele en fysieke welzijn.

Er is altijd een goede reden voor de uitdagingen in je leven, want door je dagelijkse uitstapjes van bewustzijn in de fysieke werkelijkheid, bouw je je eigen versie van de wereld. Je creert voortdurend. Wat je ook hebt aangetrokken, doe je best om er verantwoordelijkheid voor te accepteren en leer ervan; als je dingen verknalt, geef je fouten dan toe en begin opnieuw. In het grotere plaatje van de werkelijkheid is er echt niet zoiets als mislukking; je moet echter wel uitdagingen de baas leren worden,  totdat je het goed doet. En wat is het goed doen? Waar gaat het spel om? Het gaat erom hoe je omgaat met energie in alle aspecten van de kosmos. En voor jou hier, nu, is één van de belangrijkste aspecten van het omgaan met energie om uit te zoeken hoe je lichaam feitelijk werkt in lijn met de kosmische wet. 

Bedenk wel, jullie staan vooraan in een golf van energie die zich al vele duizenden jaren heeft opgebouwd- talrijke wezens, die met jou verbonden zijn vanuit andere tijdlijnen en andere werkelijkheden, hebben er belang bij dat jij vanuit jouw bevoorrechte positie uitdoktert hoe het werkelijkheidsspel werkt. Jij hebt, van alle tijdlijners, de beste kans om het onder de knie te krijgen. En een van de grootste uitdagingen is dat je je lichaam leert beheren, en in jouw bevoorrechte positie is je lichaam het voertuig om door het multiversum te navigeren.

Jullie verkennen stilletjes een nieuwe grens van het denken en je hebt nog niet helemaal door hoe reëel dat is. Wees gerust dat jullie niet alleen zijn in het bouwen van een doelgerichte, betekenisvolle waarschijnlijkheid. Jullie magische geest is echt aan het spelen met overtuigingen, en naarmate je leert die duidelijker te onderscheiden, zul je leren je denkbeelden over de werkelijkheid te overstijgen. Het vermogen om het multiversum vanuit andere gezichtspunten te verkennen is een van jullie minst gebruikte talenten - om met veel werkelijkheden tegelijk in contact te staan, ze allemaal te begrijpen en in elk ervan scheppend  bezig te zijn, is een uitermate vreugdevolle en welverdiende verbinding. Als je leert om je overtuigingen echt in balans te houden, zul je je vermogen zien om jezelf  te genezen op welke tijdlijn ook. Denk eens even na over deze bewering. Het geloof in een gezond, vitaal bestaan, is een van de meest wijze overtuigingen die je kunt omarmen. En, zoals dat voor alle overtuigingen geldt, het gaat er uiteindelij om dat je erin gelooft!! Een sleutel tot vitale gezondheid is het vermogen om liefde voor jezelf en enthousiasme voor het leven in stand te houden. Dus lieve vriend(in), er is geen reden om angstaanjagende etiketten van ziekten te omarmen. Onthoudt dat vergeving een zelf-helende handeling is, die jou bevrijdt van de lagere trillingen van boosheid en oordeel; vergeving staat je toe vooruit te gaan in het spel, zodat je voort kunt met de uitdaging van het leiden van een vreugdevol bestaan. Je bent tot grootse dingen in staat als je in jezelf gelooft. Breng jezelf in herinnering dat je medeschepper bent van dit multiversum, dat het in het leven om verandering gaat, en dat alles geheeld kan worden als je bereid bent het werk te doen.

Wij vragen je gevoelens te onderzoeken en na te denken over het soort leven dat voor jou belangrijk is om geleefd te worden. Als je vanuit een andere, strategische positie op deze tijd zou terugkijken, wat zou jouw leven dan opmerkelijk maken? Hoe zul je jezelf zien, 'jou rol in deze tijd', vanuit tweeduizend jaar in de toekomst? Wat heb je bijgedragen aan het helen op de lijnen van de tijd? Jij bent de ster van je eigen creatie, als de zon die aan de horizon opkomt om de wereld wakker te maken; wees waakzaam en bewust, vriendelijk, mededogend en rechtvaardig. Jouw taak is het voeden van jezelf en het ontwikkelen van een positieve, levensversterkende houding, vooral ten opzichte van je lichaam. Je moet je leven in eigen hand nemen, en beseffen dat elk moment een potentiele waarschijnlijkheid biedt om jou in verbinding te brengen met een toekomst waarin je floreert en gedijt.


Dit is hoofdstuk 5.......wens jullie er succes mee ♥♥♥