maandag 13 augustus 2018

Deel 5 : Helen op de tijdlijnen, uit het boek : Pad van Kracht van Barbara Marciniak / 3e deel




De moed om je zelfvertrouwen op te eisen, biedt een nieuwere vorm van persoonlijke vrijheid. Het is helemaal aan jou om te kiezen voor de creatie van een veilige, eerlijke, respectvolle en plezierige ervaring in alle werkelijkheden. Als je leven-ondersteunende overtuigingen aanhangt, geeft je fysieke vorm een duidelijke vitaliteit af, en je bent, om zo te zeggen, maximaal geladen. Een uitbundige gemoedstoestand maakt je veel ontvankelijker voor de effecten van de door je kosmos uitgestraalde energie. 


En als dan deze energie je chakra's binnenkomt, zijn je zintuigen open voor nieuwe realisaties; je kunt diep spiritueel begrip krijgen over hoe gebeurtenissen uit dit leven vervlochten zijn met gebeurtenissen uit  andere lijnen van tijd. De werkelijkheid is vloeibaar; tijd en ruimte zijn flexibel voor verandering en passen zich aan de percepties van de waarnemer aan. Je perceptuele veranderingen in het hier en nu kabbelen in feite door de tijdlijnen heen en verkondigen jouw keuze voor nieuwe codes van bewustzijn. En zo vindt een heling langs de tijdlijnen plaats.

Gebeurtenissen en ervaringen kunnen altijd opnieuw geïnterpreteerd worden, omdat zij bestaan uit meerdere lagen van betekenisvolle afspraken; en als ze vanuit andere perspectieven worden bezien, nemen de bergen en dalen van het leven een hele nieuwe bedoeling en betekenis aan. 

Het helen van de menselijke genen gaat over het loslaten van vastzittende pijn en angst door het transformeren van oude gedachtepatronen die beperkende attitudes bevatten, en het in het lichaam brengen van een hogere staat van bewustzijn. Je afvragen 'waarom' je iets gecreëerd hebt, verandert je hersengolf frequenties om communicatie met de kosmische geest aan te gaan. Het zoeken naar een 'grotere betekenis herstelt het evenwicht van het natuurlijke vermogen van het lichaam zichzelf te genezen; en vanuit het grotere plaatje vindt alle genezing plaats op het speelveld van het bestaan: de herinterpretatie van wat je gelooft dat er met je gebeurd is.

Er zijn kansen in overvloed als je ervoor kiest je relatie met je fysieke vorm te helen. Hoe meer aandacht je schenkt aan de berichten van je lichaam en ze erkent, vooral de 'buik-gevoelens' die van de hersenen is dát deel van je lijf komen, des te meer je zult leren. Intuïtieve intelligentie is een natuurlijke uitdrukking van je verbinding met de niet-plaatsgebonden geest, die tijd en ruimte overstijgt. Vertrouw jezelf en volg je fijnste instincten. Je lichaam werkt je niet tegen; maar, als jij je lichaam tegenwerkt door het te vernederen, te bekritiseren en jezelf naar beneden te halen, zal je lichaam je sterkste instructies opvolgen. 

Als bepaalde overtuigingen gepaard gaan met sterke emoties, bezitten de doorgegeven instructies altijd een mate van urgentie, hetgeen de manifestatie in het bestaan versnelt. De overtuiging dat er 'niet genoeg tijd is' zal tot een leven vol stress leiden, en als de instructie over 'tijdgebrek' de meest overheersende of sterkste boodschap is die aan het lichaam wordt gezonden, kan een hart-stilstand het gevolg zijn. Vasthouden aan de emotie van een 'gebroken hart' kan net zo schadelijk zijn. Het hart is het uurwerk van het lichaam; elke hartslag markeert een ritme dat samenvalt met de kosmos, in overeenstemming met de Schoot van de Moeder, het Galactische Centrum. 

De wijdverspreide afbraak van het fysieke lichaam, wat een wereld-wijde gezondheidscrisis is geworden, doet een diepzinnige mededeling over het gebrek aan plezier en kwaliteit van leven die ervaren wordt door de bewoners van de zogenaamde beschaafde wereld. Het zichtbaar worden van diepe emotionele en fysieke pijn onder de mensen van de Aarde is een collectieve uitdrukking van een bewustzijnsvernauwing, die gestoeld is op basisovertuigingen over wat er wel en wat er niet mogelijk is. 

De mensheid heeft een onbewuste angst onwikkeld voor het moeten zorgen voor zichzelf, en deze overtuiging schept een directe obstructie voor macht in het lichaam.  Fysiek kan zo'n blokkade, deze tegenwerking van energie, zich manifesteren in veel verschillende patronen, die chaos scheppen binnen in innerlijke systemen van het lichaam. Het geloof in een Opperwezen dat je zal redden, of je uiteindelijk zal beoordelen en straffen voor je overtredingen, dient slechts om de grootsheid van jouw vermogen om je leven van binnenuit te helen verder in diskrediet te brengen en te ontkennen.

Overtuigingen die focussen op 'pijn' zijn meer dan genoeg in jullie wereld en ze lijken verdedigbaar door ervaringen die heel reëel lijken. Toch is de intense aandacht waarmee pijn en lijden verwacht worden, wat ze eigenlijk teweegbrengt. Overtuigingen over pijn zijn in jullie biologie verweven;ze zitten in je onderbewuste geest, en maken je vaak wantrouwig tegenover het leven. Onverwerkte zaken, zoals bitterheid, woede, of wonden en trauma's van overlijden, worden vanuit vorige levens meegedragen, en ze doen zich vaak voor als onverklaarbare pijnen en kwaaltjes in het lichaam.

De patronen in je genen bevatten herinneringen aan je uiteenlopende reïncarnaties, net als de historie van je genetische bloedlijn. Pijn verwachten schept patronen van ontwijking in het lichaam;als gevolg daarvan worden bepaalde gebeurtenissen automatisch en onbewust gecensureerd, gesorteerd en gefilterd door een onzichtbaar zelf-beschermend proces  dat streeft, soms ten koste van alles, naar het vermijden van pijnlijke ontmoetingen. Pijn wordt je vijand, en tot elke prijs te vermijden, overheerst tenslotte de natuurlijke intelligentie van het lichaam, en werpt een hardnekkige dam op in het veld  van de cellulaire communicatie. Deze blokkade kan vroeg of laat worden ervaren als een ziek of ontstemd lichaamsdeel, dat letterlijk aangeeft waar de pijnlijke overtuigingen en emotionele kwesties worden uitgespeeld.

De cellen van je lichaam vernieuwen zichzelf voortdurend, en in het algemeen sta je nooit stil bij dit proces, maar de vitale, nieuwe cellen richten hun aandacht plichtsgetrouw op het vervullen van jouw overtuigingen en instructies. Ook al zijn de cellen nieuw, ze zullen dezelfde oude jij blijven repliceren als jij hun de oude instructies blijft geven. Je cellen, moleculen, atomen en subatomische deeltjes zijn allemaal intelligent; ze communiceren met elkaar omdat hun gezamelijke taak eruit bestaat om te reageren op jouw aanwijzingen. Je kiest de codes van bewustzijn die het beste jouw levensdoelen uitdrukken, afhankelijk van de graad van bewustzijn die je hebt ontwikkeld. Wil je als hoofd-overtuigingen-maker alsjeblieft onze vraag overwegen: stuur jij bevelen uit om oorlog te voeren met je eigen biologie, gebaseerd op verborgen conflicten?

Je lichaam is een depot van alles wat jij en je voorouderlijke bloedlijn-familie hebben ervaren - de vreugden, smarten en trauma's van dit leven en daar voorbij. Alles wordt in je genen bewaard, en je moet de kunst van rust en stilte leren om diep naar binnen te gaan en deze kennis aan te boren. Je draagt gradaties van onopgeloste pijn over wat je meent dat je werd aangedaan - trauma's die nooit doorgewerkt en geïntegreerd werden omdat ze nooit werden begrepen. Geweldadigheid en ervaringen van sexuele schending ontsieren de geest, en als een kapotte plaat die steeds dezelfde groef afdraait, herhaal jij ervaringen steeds opnieuw totdat je de grotere zienswijze ontwikkelt om een ander uitkomst te kiezen.
  
Het gebruik van woorden zoals altijd, nooit, en eeuwig om jezelf of je gedrag te beschrijven, kunnen taalkundige overdrachten scheppen 'onaffe zaken' die vanuit een grotere context moeten worden begrepen om door het lichaam te worden losgelaten. Overwegingen en overeenkomsten om te helen worden voortdurend opnieuw onderhandeld. Helen is aanpakken, en aanpakken is voelen, en voelen is helen. Vanuit een spiritueel gezichtspunt maak je overeenkomsten zoals:'Ik zal deze kwestie met jou opnemen zodat we deze onopgeloste kwestie kunnen helen met een harmonieuze oplossing.' Je hebt de vrije wil om te doen wat je wilt; ons advies is om geen schade te creëren, want wat je ook doet, het komt bij je terug. Als je jezelf en/of anderen schade berokkent, sluit je jezelf op in een cyclus van oorzaak en gevolg: je speelt gelijksoortige scenario's uit om je vrije wil te oefenen of de uitkomst te veranderen door je keuzes te veranderen. Niemand zal een stoel voor je reserveren in de hel als je een zondaar bent. De enige manier om werkelijk te leren wat je vrije wil is , is dat wat je schept naar je terugkomt. Het bestaan is aardig, interactief, mededogend, en om precies deze reden.

Onderzoek een momentje je gedachten en houdingen die jouw verantwoordelijkheid ontkennen voor het feit dat jij de schepper bent van je leven. Waar, wanneer en hoe ben jij een slachtoffer? Op welke gebieden van het leven heb je het gevoel anderen de schuld te kunnen geven van jouw toestand? Wie heeft je wat aangedaan? Wie heeft jou schade berokkend? Wie heeft je geschonden - in dit leven en andere? Overtuigingen dat het leven onaardig is, oneerlijk, hard en wreed, of dat er geen oplossingen zijn, of dat je er niets aan kunt doen, of dat er nooit genoeg is, of dat het de schuld van iemand anders is, worden meestal vergezeld door een onderliggende, ziedende boosheid die uiteindelijk ziekte veroorzaakt.

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van beperkende overtuigingen en houdingen die de stroom van kosmische, levenskrachtige energie, die jou met de mysteriën van het multiversum verbindt, afsluiten.

Vraag jezelf, vanuit een meer zelfbekrachtigend gezichtspunt: 'Met welk onopgeloste kwesties heb ik van doen? Waarom zijn deze mensen in mijn leven? Wat draag ik bij aan dit proces? Wat is de algemene spirituele les en het doel van deze ervaringen? Hoe kan ik mijn handelingen veranderen en harmonische oplossingen scheppen voor deze ontkrachtende staten van beschuldiging?


Dat was het weer voor vandaag :-)