vrijdag 17 augustus 2018

Deel 5 : Helen op de tijdlijnen, uit het boek : Pad van Kracht van Barbara Marciniak / 5e deel



Vergeet niet, je gevoelens komen voort uit je overtuigingen; onderzoek je overtuigingen om het bronmateriaal te identificeren dat je gebruikt om je leven tot werkelijkheid te spreken. Zoek naar terugkoppeling van je overtuigingen in het dagelijks leven. Denk na over hoe jij je voelt over je lichaam, en ook over je familie, vrienden, relaties, werk, eten, geld, seks en religie.



Om te ontdekken hoe je de energie van levenskracht blokkeert, moet je bereid zijn te erkennen wat je gevoel is, over welke situatie dan ook. Heb je weerstand of onderdruk je iets, of druk je je niet uit en onderdruk je daarom, stop je weg en verberg je diepe gevoelens van slachtofferschap, boosheid, haat, afgunst, jaloezie, schaamte, woede, schuld of bezorgdheid? Als je dingen die jou 'vergiftigen' kunt benoemen, zeg dan dankjewel. We doen hier een beetje schertsend; maar toch, door gif te benoemen, kun je jezelf betrappen op de zelf-saboterende handeling, en het programma veranderen.

Onthoud: bewustzijn is bewust-zijn is het vermogen om ergens notie van te nemen. Je ontkent je bewustzijn als je zintuigelijke inbreng negeert, of als je je zintuigen niet gebruikt en waardeert. Werkelijk, alles waar je naar op zoek bent, heb je al tot je beschikking; niettemin moet je je eigen spirituele archeologische opgraving beginnen door eerlijk je gevoelens te identificeren en te benoemen Ík ben boos, ik ben bang, ik ben heel jaloers' drukt  gevoelens uit die iedereen op een bepaald punt in het leven gemeen heeft. Als je eenmaal het gevoel geïdentificeerd hebt, kun je de emotie terug volgen naar de overtuiging die haar veroorzaakte.  ' Ik ben boos omdat ik verkracht werd. Ik ben boos omdat ik geen liefde ontving.' Aan de basis van alle pijn ligt het terugtrekken  van of afwezig zijn van liefde. Als de cyclus van geven en nemen, van oorzaak en gevolg, is uitgespeeld, zou je best kunnen ontdekken dat je liefde moet leren geven, om haar te kunnen ontvangen.

Gezondheid houdt in dat je je gevoelens op een volwassen en verantwoordelijke manier uit. Je emoties zijn het moeilijkste aspect van het meester worden van het biologische wezen, dat nodig is om het spel van het leven binnen dit systeem van bewustzijn te kunnen spelen. Emoties zijn als muzikale vertolkingen op een twee kilometer lange piano - je moet alle toetsen leren bespelen, niet voortdurend op twee toetsen hameren, of er een paar heel verlegen aanraken, of er geen enkele durven aanraken. Je moet bevestigen dat je van jezelf houdt; dat je recht hebt op plezier, veilig, gezond en productief leven; en dat je huidige situatie het resultaat is van je eigen wil.  Zoals we blijven benadrukken, zijn liefde voor jezelf en zelf- acceptatie heel essentiële  houdingen van het creëren van een positieve, lonende ervaring als het gaat om het menselijk lichaam. En, hoe meer je in staat bent van jezelf te houden, des te meer je je keuzes zult moeten afwegen. Waarom zou je, als je van jezelf houdt, jezelf blootstellen aan vervelende, niet- vervullende situaties?

Gewaarzijn is het vermogen om te observeren, op te merken wat er gebeurt en vervolgens een praktisch gebruik te maken van je bevindingen, wat allemaal leidt tot een vergroting van bewustzijn, zelfvertrouwen, zelfvertrouwen en persoonlijke bekrachtiging.
Je lichaam is als een zelf helend systeem ontworpen; het bezit intelligentie, en met de juiste rust en voeding kan het alles voortbrengen wat er maar nodig is voor het tot stand brengen van gezondheid, als eenmaal veranderingen in houding en handeling zijn doorgevoerd. 

Een gebrek aan liefde en waardering voor je lichaam zal ook worden uitgedrukt in slechte eetgewoonten, en een algemene veronachtzaming van juist die activiteiten die optimale gezondheid voeden en ondersteunen. Nogmaals, je lichaam werkt van nature niet tegen; het is ontworpen om te reageren op jouw gedachten en overtuigingen. Je lichaam drijft op de energie van liefde die je voor jezelf voelt. Je moet bevestigen en handelen alsof jij je eigen liefde waard bent het leven waard bent, en dat het leven de moeite waard is om te leven. Deze overtuiging, zoals elke andere, vraagt om betrokkenheid, en je moet het willen: datgene wat je wilt creëren dien je sterker te willen dan wat dan ook.

Er dient een zeker 'risico' te zitten in groeien, want het is voor de ontwikkeling van vrije wil essentieel om keuzes te maken. Leer te denken zonder pijn, en stel jezelf grotere doelen, zoals: ' Ik ben gezond. Ik sta open voor verandering. Ik genees mezelf; ik heel de patronen van verkeerde intentie in mijn bloedlijn. Ik transformeer mijn energie. Ik laat al mijn patronen van verwarring en wanhoop los. Ik voel me zeer dankbaar - voor alles wat ik weet, voor de vreugde van de herinnering en de moed om te helen. Als ik mezelf heel maak, heel ik al mijn familieleden op de lijnen van de tijd.' 

Geleide fantasie is ook een heel effectief gereedschap dat gebruikt kan worden om emotionele conflicten opnieuw te ervaren en te vervangen door gewenste, nieuwe uitkomsten. Je lichaam is je verbinding met het multiversum, het helpt je ijverig als jij een koers van handeling uitzet. Antwoorden verschijnen als je ernaar op zoek gaat, zowel van de innerlijke wereld als van de buitenwereld. Synchroniciteit doet zich voor om je aandacht ergens op te vestigen. Wanneer, tegen alle verwachtingen, op de juiste tijd maar op een ongewone wijze, een reeks persoonlijke en betekenisvolle gebeurtenissen zich ontvouwt die licht en diep inzicht in een situatie brengen, dan vang je een glimp op van de pracht van de veelgelaagde, betekenisvolle wereld. In het veld van het bestaan heeft tijd geen grenzen, gebeurtenissen worden verbonden en verrijkt met de doelgerichte weefwerken van alle vormen van bewustzijn die het spel leren spelen.

Om de werkelijkheid te bouwen die jij wenst, creëer je een helder en gedetailleerd mentaal beeld van je verlangde uitkomst; als je ziek bent, stem je je geest af  op volledig herstel met een korte, makkelijke en aangename genezingsfase. Verwelkom het idee dat alles goed zal komen door een opmerkelijke reeks weldoend gebeurtenissen. Fantasie, visualisatie, het activeren van je wilskracht, verwachting en positieve bekrachtiging zijn de sleutels  tot het leren van nieuwe gedragspatronen. Je moet resultaten verwachten, anders zullen ze er niet zijn; creatief gebruik van fantasie, gevolgd door actie, brengt resultaten teweeg. Wanneer je lichaam niet fuctioneert zoals het hoort, heb je de macht om je houding te veranderen en jezelf te genezen - dit kan zo eenvoudig zijn als het herkennen van zelfmedelijden en dat veranderen in zelfacceptatie; het veranderen van angst in verlangen, en boosheid en pijn in vergeving.

Het is waar dat het ontkennen van 'ideeën' als mogelijkheden hun verschijning vertraagt, terwijl een veilige vergroting van kennis de weg kan openstellen naar gunstige stadia van leven. Je bent hier, in dit leven, om al je vermogens te activeren, en door te kiezen voor de trilling van liefde raak je afgestemd op de immense samenwerking en intelligentie die het bestaan doordringt. Het is onze intentie jullie te inspireren en je eraan te herinneren dat je het proces van heelwording zijn gang kan laten gaan. Je moet bereid zijn het werk te verzetten om contact te maken met je gevoelens over de ervaringen die je in je binnenste hebt opgeslagen. Aan het werk dat je aan jezelf besteedt zit méér vast dan het helen van je bloedlijn - iedereen in je familie- en vriendenkring én de wereld daarbuiten zal worden aangeraakt doordat jij een houding van verantwoordelijkheid aanneemt voor het helen van je leven.

Als je leert gezond te worden en te blijven, is een overtuiging van vitale gezondheid onontbeerlijk. Vaststellen van hetgeen je wilt en dan wéten dat het zal gebeuren, zijn de sleutels tot manifestatie. Weten is op vertrouwen gebaseerd - een gemoedstoestand waar de intuïtie regeert. Je moet accepteren dat het absoluut mogelijk is om een vitale, leven-ondersteunende gezondheid te creëren; het accepteren van deze overtuiging zet je op het pad naar het ontwikkelen van een stralende gezondheid.  Overigens kan dit heel tegengesteld voelen aan je huidige ervaring, en dat geeft niets. Maar om je ervaring te veranderen, dien je je overtuigingen te veranderen en te stoppen met activiteiten die je tegenhouden. Als demonstratie van je intentie om gezondheid te scheppen, schrijf je, op basis van je eigen inzichten, de beperkende overtuigingen die je over jezelf ontdekt, op kleine stukjes papier, één beperkende overtuiging per blaadje. Onderzoek elke overtuiging heel grondig om te zien hoe je je leven rond beperkende ideeën hebt vorm gegeven; de woorden zijn symbolen voor hoe jij je energie hebt gericht. Als je eenmaal je eerste grote schoonmaak hebt volbracht, neem je de papiertjes mee naar buiten en zoek je een goed plekje waar je elke overtuiging onder een stuk steen of rots kunt begraven, en laat je ze los.

Als deze oefening klaar is, affirmeer je de werkelijkheid die je wilt en bedenk je het volgende:' Ik ben nu een vitaal, gezond wezen.
Ik aanvaard de verantwoordelijkheid en de toewijding de gepaard gaat met het veranderen van mijn leven. Ik ben er klaar voor om op een andere manier naar het leven te kijken. Ik ben opgetogen over het leren van de vele methoden en technieken die me zullen bekrachtigen in het omgaan met mijn fysieke lichaam, en om in elk moment vitale gezondheid te ervaren. Dag na dag verbetert mijn vorm, jaar na jaar, decennium na decennium, millennium na millennium, door alle wegen van de tijd.

Ik begrijp dat mijn 'huidige nu' expandeert naar élk nu, en ik streef ernaar veel meer te weten over de fysieke aspecten van het leven. Ik begrijp dat mijn uiteindelijke verantwoordelijkheid ligt in het omgaan met de krachten van de kosmische energie die door mij en alles op de planeet trekken, en dat mijn eerste verantwoordelijkheid en plicht is om mijn fysieke vorm lief te hebben en er voor te zorgen.' Sta eens even stil bij die woorden, lieve vriend(in), want het zijn zeer bekrachtigende instructies. Nogmaals, het kan zijn dat ze jouw huidige ervaring niet weerspiegelen;maar deze woorden bepalen wel de richting die energie moet volgen.

Het vaststellen van gezonde grenzen, en respect voor de grenzen van anderen, zijn belangrijke aspecten van het leren omgaan met energie. Je moet jezelf kunnen zijn en toch temidden van anderen kunnen verblijven, en niet nadelig worden beinvloed door hun misbruik van energie. Neem je voor om de lessen van anderen te respecteren, liever dan een negatieve waarschijnlijkheid te worden in gesleept. Door zowel je fantasie als je ademhaling te gebruiken, kun je gemakkelijk je energieveld verlevendigen en versterken door je een beeld te vormen van een stroom kosmisch licht die je lichaam binnenkomt door je kruinchakra, boven op je hoofd. Ontspan, en adem het levensversterkende licht diep je lichaam in, helemaal tot in het zeer ruime subatomische niveau.

Zend met elke inademing de boodschap uit die je wilt overbrengen: innerlijke kracht, veiligheid, helderheid van geest, bescherming, standvastigheid, genezing, geduld, liefde, begrip, mededogen en juiste handeling. Stel je nu, midden in je lichaam, een cirkel van licht voor, en stuur die door je derde chakra naar buiten, als een fontein van licht die uitstroomt vanuit je zonnevlecht. Gebruik je voorstellingsvermogen om te spelen met het creeren van de gedachtevorm; het zal een beschermende ring van energie neerzetten, een bufferzone, voorzien van sterke radar, want de grenzen van je ontvankelijkheid zullen ongeveer een meter van je lichaam af komen te liggen.

Gezonde mensen vereisen ook de erkenning dat destructieve gedragspatronen, in jezelf en anderen, ongeschikt zijn voor jouw persoonlijk welzijn. Af en toe zul je merken dat je betrokken bent bij een familieruzie; niemand kent je beter, of kan je sterker uitdagen dan je partner en de leden van je familie, maar er is niemand zoals je partner en bloedverwanten, die bereid is je donkere kant te accepteren en te vergeven.

Emotionele uitbarstingen gebeuren nu eenmaal om de zoveel tijd om de lucht te klaren;dit maakt deel uit van het proces van leren omgaan met energie. De kunst is om nooit met wrok of boosheid rond te lopen, want deze gevoelens zullen je naar beneden halen, ze verslechteren de kwaliteit van je relaties én de vitaliteit van je immuunsysteem. Je hebt alleen de macht om jezélf te veranderen; je moet zo elegant zijn om anderen de koers te laten die zij verkiezen. Wees geduldig. Als je je reactie verandert, verwijder je, zogezegd je klittenband: van jouw kant heeft niets voldoende kleefkracht meer om aan jou te blijven hangen. Als je groeit in bewustzijn, zul je uiteindelijk een inspiratie zijn voor degenen die nu weerstand tegen verandering lijken te hebben.

Jezelf liefhebben is een van de beste investeringen die je kunt doen. en het is ook je beste plan van actie; dit betekent; voor jezelf zorgen in gedachten, woord en daad. De daad van liefde voor jezelf omvat goede zorg voor je lichaam, zowel de binnen- als de buitenkant. Als je echt gezond, rijk en wijs wilt zijn, moet je volledig aanwezig zijn in je lichaam om het zo effectief mogelijk te gebruiken. Een goede gezondheid en juist omgaan met je lichaam, zijn ware signalen van innerlijke rijkdom en gezond denken, en het bereiken van een betere gezondheid komt vaak neer op het veranderen van oude gewoonten.

Allerbelangrijkste: je moet bereid zijn te leren over het functioneren  van het innerlijke terrein van je lichaam. Het lichaam kan zich zeer goed aanpassen;het collectief van je genen is altijd actief bezig te reageren op jouw behoefte, door te veranderen en nieuwe taken te leren uitvoeren om de werking  van het lichaam in stand te houden.

Energie van Levenskracht draagt je en de elektromagnetische codes, de patronen voor het helen  van je lichaam, staan in je genen. Ook al hebben je gedachten en gevoelens een enorme kracht om energie in beweging te zetten, op fysiek niveau hebben de cellen van je lichaam liefdevolle zorg nodig om het fysieke systeem te blijven ondersteunen. Je cellen, bloedtoevoer en organen worden alle beïnvloed door het voedsel dat je eet, het water dat je drinkt, de kwaliteit van de lucht die je inademt en de hoeveelheid zonlicht waaraan je je blootstelt. Hoe voedzamer je eetpatroon en hoe meer zuurstof je je systeem binnendringt, hoe vitaler je cellen.

Ook al is het lichaam zeer capabel om zich aan te passen, en in staat om met succes vele giftige energieën om te zetten, je biologische systeem zal altijd nog het best gedijen in bepaalde, ondersteunende omstandigheden. De natuur voorziet je van de allerbeste leven- bevorderende energieën; neem vaker de tijd om je zintuigen in de natuur te voeden - samen met het onvergelijkelijke geschenk van schoonheid, voorziet de natuur in een overvloed aan planten en bomen die voedsel en zuurstof voortbrengen vol met kosmische energie.

Tot het volgende deel......♥