dinsdag 14 augustus 2018

Deel 5 : Helen op de tijdlijnen, uit het boek : Pad van Kracht van Barbara Marciniak / 4e deel



Je moet ten gunste van je eigen welbevinden handelen door je macht op te eisen en ja te zeggen tegen nieuwe manieren om je leven te ervaren. Anders, als je niet reageert op de boodschappen om je leven te veranderen, kunnen de lessen in je lichaam neerslaan en moeilijkheden veroorzaken. Misschien voel je je afgesloten en heb je pijn, en word je noodzakelijkerwijs gedwongen om de tijd te nemen om een situatie aan te pakken die je gevreesd en vermeden hebt. Houd je dag in evenwicht door tijd vrij te maken om je geest te stillen. Dit is de enige wijze waarop je met succes de versnelde energieën zult integreren en je zenuwstelsel in balans zult houden. Je moet de emotionele schoonmaak doen; gevoelens dienen gevoeld te worden.


De versnelde energie zal je meenemen naar diepe herinneringen die wellicht pijnlijk zijn om op te halen; in je cellen worden trauma's bewaard, en je moet door de pijn heen om je de emotioneel geladen gebeurtenissen te herinneren die je gezondheid in de weg staan. Wonden van seksueel geweld dat op een zeer jonge leeftijd plaatsvond, kunnen heel moeilijk terug te halen zijn, maar de pijn kan losgelaten worden als je de ervaring integreert en je geheugen leeg maakt. Je leven is belangrijk en doelgericht, en je hebt alles wat je bent tegengekomen, gecreëerd om je persoonlijke macht te ontdekken, en om keuzes te maken die je geest bevrijden van eindeloze lussen van wanhoop.

De nanoseconde van opgevoerde energie is een massieve multidimensionele onderneming in heel-worden, om de enorme opeenhoping van angst die in de menselijke genen is opgeslagen, te transformeren. Als je de angstpatronen transformeert die in je genen liggen opgeslagen, schep je een frequentie van persoonlijke kracht die door het heden kabbelt, naar het verleden en naar de toekomst en andere versies van jezelf, en iedereen waarmee jij verbonden bent, beïnvloedt. 

De grote kracht voor heel-worden komt neer op een keuze tussen angst of liefde; door liefde te kiezen ben je versterkt met de moed om angsten tegemoet te treden en ze op te lossen. Overal leren mensen drama's van het leven herkennen als kansen om verandering te initiëren, om een leven van kwaliteit te scheppen door beperkingen uit het verleden te overstijgen en door de keuze om hun beste mogelijkheden te activeren.Je zult je grootste overwinningen bereiken als je niet oordeelt, en slachtofferschap aflegt, door de grotere betekenis van het leven op te zoeken. Vergeving is de ultieme handeling van loslaten, jezelf bevrijden van de eindeloze cyclus van schuld en beschuldiging.

Helen betekent het ontsluiten van oude pijn. Als je lichaam ongemak of pijn kent, let dan op het specifieke gebied waar het zich voordoet, want die plek is een sleutel tot waar je emotionele kwesties een dam hebben opgeworpen. De onderliggende boodschap achter elk symptoom van slechte gezondheid kan duidelijk worden begrepen als je het associeert met de praktische en doelgerichte functie van het aangedane gebied. Welke gevoelens registreer je daar? Communiceer met je pijn, maak er contact mee en beschrijf haar. Om te genezen en gezond te worden, richt je je op het deel van het lichaam in kwestie en vraag je: 'Wat is de boodschap?' Welke feitelijke functie heeft dat gebied van het lichaam? Want daar ligt een grote aanwijzing voor de aard van je ontevredenheid. Je kunt je ademhaling sturen naar het deel van je lichaam dat signalen zendt - deze aandacht zal het gebied openen, zodat je een groter inzicht kunt krijgen van wat er gebeurt.

Als je geslachtsdelen om aandacht vragen, is het tweede chakra de plaats in je lichaam waarde energie geblokkeerd is. Onderzoek je gevoelens over kwesties van mannelijke en vrouwelijke macht, of het gebrek eraan, in jouw leven. Voel jij je niet bij machte om te creëren wat je wilt? Immers, de seksuele organen zijn er om zowel vreugde als leven te creëren. Problemen in de benen en voeten hebben te maken met kwesties van volhouden door voorwaartse beweging, en problemen met de armen en handen duiden op een gebrek aan bereidheid om het leven met hartstocht te omarmen en om actief je verlangens te creëren. De nek en keel gaan om vraagstukken rond flexibiliteit en zelfexpressie. De hersenen zijn het brandpunt voor overtuigingen over intelligentie, de ogen gaan over je kijk op dingen, de oren over horen; de maag staat voor assimilatie, de darmen voor het loslaten van afval.

Verkoudheden en griep worden geassocieerd met besluiteloosheid, gewichtsproblemen met onvervulde verlangens, terwijl kanker aangezet wordt door haat, vaak zelfhaat, en boosheid en woede vanwege je overtuiging minder te zijn dan wie je bent.
De lever is een ontgiftend orgaan en als die van jou niet goed funcioneert, welke bijdrage  van giftige emoties kookt er dan onder de oppervlakte? Pas de betekenis van de functie toe op je leven - als je de functie van het aangedane gebied begrijpt, dan begrijp je de kwesties waaraan jij weerstand biedt, die jij blokkeert en belemmert om gezonde uitdrukking te vinden in je leven. Angst om los te laten en het verleden te laten gaan, is een onderliggende oorzaak van ziekte. Je emotionele reacties op wat je gelooft dat er met je is gebeurd, vormen de kern van je overtuigingen.

Versnipperende gedachten zijn het resultaat van de keuze voor angstige interpretaties, hetgeen een misbruik en verkeerd begrip van energie is, en ze vormen de wortels van alle ziekte. Om een hoger niveau van begrip te bereiken, dien je bewust een nieuwe manier van denken te ontwikkelen, om de boodschappen van wanhoop, die het lichaam het teken geven om slecht te functioneren, teniet te doen. Je moet je aandacht focussen op het vervangen van attitudes die niet werken, en het veranderen van je interpretaties van je zintuiglijke indrukken.

Wanneer het lichaam een 'symptoom' laat zien, is er altijd een onderliggende emotionele component, en je moet ernaar streven de oorzaak uit de weg te ruimen, niet alleen het symptoom bestrijden.
Zie de logische lijn tussen je gevoelens - over jezelf, familie, vrienden en de wereld daar buiten - en de fysieke functies van je lichaam, en je hebt een belangrijke sleutel om te begrijpen hoe je energie wordt gebruikt. Of je nu verkoudheid en griep aantrekt, of wordt uitgedaagd door ernstiger systeemblokkades zoals kanker of diabetes, of hart of orgaan-falen, altijd zijn je emoties, of je gevoelens, erbij betrokken. De boodschap, of kerndoel, van de conditie van je lichaam is gebaseerd op een vriendelijke relatie van samenwerking tussen je geest, je gevoelens en je cellen. Ziekte is een ingebouwde dienst, een op gevoel gebaseerd terugkoppelings-systeem, dat wordt geactiveerd door schadelijke inbreng, voortkomend uit een persoonlijk, ondoelmatig gebruik van energie. Je hebt je vast wel eens afgevraagd waarom sommige mensen ziek worden en anderen gezond blijven, en dat velen niet worden geraakt door blootstelling aan dezelfde zogenaamde besmetting.

Om te begrijpen wat je lichaam binnenkomt, is het belangrijk te overwegen dat de zeven lichaamschakra's energie omzetten naar je fysieke vorm. Zoek de chakra die het dichtst bij het deel van je lichaam ligt dat je de terugkoppeling geeft, want dat is het energie-centrum dat direct invloed heeft op welke disfunctie je ook maar ervaart. Zoek naar de les die de kwestie bevat, zoek naar de positieve intentie, en weer eerlijk tegen jezelf. Bedank je lichaam voor de informatie, voor de samenwerking en het teruggeven van een signaal in antwoord op signalen die jij uitzendt. Neem je voor om bewust te worden van alle sterke gevoelens die je hebt in relatie tot het specifieke gebied van je lichaam dat om aandacht vraagt.
Welke onuitgesproken emoties liggen daar opgeslagen? Zelfheling houdt voor een groot deel visualisatie in: het oefenen van de invloed van de geest op de materie, het het voor ogen houden van de gewenste uitkomst. Gedachten dienen éénduidig en gericht te zijn om een creatieve impuls op gang te brengen en resultaten voort te brengen.

De ontwikkeling van emotionele intelligentie is een van de sleutels voor het leren omgaan met energie in de 3D werkelijkheid. Je moet bereid zijn je hart te openen, met de intentie om datgene te helen wat je verwond heeft, wat dat ook mag zijn. Als je echt wilt weten en begrijpen wat er in  de diepe kloven van je onderbewuste en onbewuste geest is geactiveerd, kun je deze informatie aanboren door een speciaal 'dagboek van heling' te maken en dat te gebruiken voor het veilig vastleggen van je innerlijke gevoelens. 
Het neerschrijven van dingen kan heel onthullend zijn, wat op zijn beurt weer zeer helend kan zijn. Voordat je aan je dagboek begint, stel je je intenties vast, richt dan je aandacht en ontspan je tong en kaak, en adem een paar minuten ritmisch. Stel je voor dat gouden energiestralen door je lichaam heen circuleren terwijl je ademt.
Stel dan op de eerste bladzijde een kennismakingsbrief op, van jou aan je kosmische geest. Zet je intenties duidelijk neer: dat er een helende energie door je schrijven heen mag komen; vraag je hogere geest om hulp, en zeg dank voor alles wat je zult ontdekken.

Intenties worden in de cellen op een subatomisch niveau verwerkt, waar waarschijnlijke werkelijkheden worden uitgezocht en in stand gehouden. Af en toe eens met je niet -dominante hand schrijven kan een heel effectieve methode zijn om de informatie onder het betagolf-niveau van de bewuste geest aan te boren. Teken als je dat wilt, of knip en plak belangrijke dingen in je dagboek. Wees creatief en geniet van deze oefening. Vertrouw erop dat je informatie zult krijgen vanuit de diepte van je psyche, oordeel niet, en schaam je niet voor wat er omhoog zou kunnen komen.

Dit is jouw privé-dagboek van heling; je ontdekkingen zullen vol zijn met geheugen-flitsen die belangrijke herkenningspunten zijn op je pad van heel-worden. Blijf bij je gevoel terwijl je je weg weeft door je openbaringen. Herinner jezelf eraan dat je dwars  door interne muren gaat om stralende gezondheid te creeren door begrip en acceptatie van jezelf als de schepper van jouw ervaring. 
Ziekte en fysieke ellende zijn ook gelieerd aan onderdrukte expressie. Ziekte begint op een emotioneel niveau door onuitgedrukte gevoelens, die in kracht toenemen en innerlijke stormen veroorzaken, vulkanen, bevingen en overstromingen, die uiteindelijk je leven zullen ontwrichten.

Morgen een volgend deel ;-)