zaterdag 29 april 2023

R'Kok: Het goddelijke plan ~ AS


R'Kok: Het goddelijke plan


Beste aardbewoners,
Hier spreekt R'Kok. Ik groet je in vrede en liefde.
Allereerst wil ik mijn bewondering uitspreken voor uw doorzettingsvermogen. Het is erg indrukwekkend voor mij dat je blijft werken voor het licht en goedhartig blijft ondanks de duisternis om je heen.
Ten tweede zou ik het willen hebben over het goddelijk plan, omdat aardse mensen het vaak verkeerd lijken te begrijpen.

Een goed voorbeeld van het goddelijk plan is dat de Bron heeft verordend dat je vrij zult zijn om je eigen keuzes te maken, vrij van de boeien die je momenteel beperken. De Bron heeft het verordend, en zo zal het gebeuren. Het kan niet anders.
Dat gezegd hebbende, wanneer dat zal gebeuren is aan de keuzes uit vrije wil van bewuste wezens. In dit geval is het in de eerste plaats aan de aardse mens. En hoe pijnlijk het pad naar die plek zal zijn, is ook aan de vrije wilskeuzes van aardbewoners.

Als we die definitie van een goddelijk plan gebruiken, merk dan op dat er geen goddelijk plan is voor je persoonlijke leven. Dit zou niet schokkend moeten zijn. Je begrijpt heel goed dat je in de meeste gebieden je deur op slot moet doen, want er is geen goddelijk plan dat zegt dat je niet beroofd wordt als je je deur niet op slot laat. Je begrijpt ook dat je harddrugs moet vermijden, omdat er geen goddelijk plan is dat je ervan weerhoudt om verslaafd te raken en een eenzame en droevige dood te sterven.
Je zou dus kunnen denken aan het goddelijk plan als het bepalen van de algemene richting van samenlevingen en planeten. Individuen bepalen echter hoe het goddelijke plan zich precies afspeelt, door hun eigen keuzes uit vrije wil.

Nu, je ziel kan je naar sommige dingen duwen en je ziel kan bepaalde situaties veroorzaken. Vandaar het veelvuldige en nuttige advies: als je iets ergs overkomt, zoek dan de les. Want inderdaad, je ziel kan dit zogenaamde slechte hebben georkestreerd, zodat je er een les uit kunt leren.
Hoewel je ziel je misschien in een bepaalde richting duwt, heb je nog steeds vrije wil. Het maakt niet uit hoeveel je ziel je aanspoort om naar Japan te reizen, je zult niet in Japan terechtkomen als je er bewust voor blijft kiezen om er niet heen te reizen.

Ik praat hier alsof je ziel gescheiden is van jou, maar in werkelijkheid is je ziel natuurlijk een deel van jou.
Ook is niet alles wat je overkomt automatisch voor je hoogste goed. Praat met mensen die zijn verkracht of gemarteld of genitaal verminkt, of praat met mensen van wie de kinderen zijn vermoord, en al snel wordt duidelijk dat niet alles wat er gebeurt automatisch voor het hoogste goed van de mensen is.

Dus waarom gebeuren slechte dingen met goede mensen? Een groot deel van het antwoord is dat mensen een vrije wil hebben, en dat houdt ook in dat ze andere mensen pijn kunnen doen.
Source hecht grote waarde aan het vermogen van mensen om een ​​vrije wil te hebben. Hoewel de situatie op aarde zo onevenwichtig is geworden dat de Bron heeft verordend dat mensen op aarde in de toekomst vrijer zullen zijn om keuzes uit vrije wil te maken zonder geketend en beperkt te worden door anderen, zoals zoveel mensen momenteel zijn.

Dus hoe speelt het idee van het lot hierin een rol? Welnu, wat aardse mensen als bestemming beschouwen, is dat hun eigen ziel hen op een bepaald pad duwt, plus de afspraken die ze voor de geboorte hebben gemaakt, die hen ook op een bepaald pad duwen. Maar nogmaals, dit zijn nudges. Dit is geen onontkoombare kracht. Mensen behouden altijd hun vrije wil.

Overigens vind ik het vreemd dat mensen soms uitspraken doen waarin ze zeggen dat ze geen vrije wil hebben, zoals: “Het spijt me, ik moet je vragen om te vertrekken.” Dit is een valse verklaring, want de persoon die dit zegt, hoeft dit niet te vragen. In plaats daarvan kiezen ze ervoor om dit te vragen. Je behoudt altijd de vrije wil. Ja, dit doet ertoe - hoewel ik hier misschien overgevoelig voor ben, omdat ik in het verleden de regel "Ik moet dit doen" heb gebruikt om mijn eigen wreedheden te rechtvaardigen, voordat ik me tot het licht wendde.

Dus Source heeft verordend dat de mensheid vrij zal zijn om te verkennen en te ervaren zoals ze willen, zolang ze die vrijheid in anderen niet beperken. Merk echter op dat Source mensen zoveel mogelijk vrije wil wil geven, en daarom kan dit op een aantal manieren worden bereikt.
Dit kan worden bereikt via een gebeurtenis/zonneflits die de mensheid verheft en een gouden eeuw op aarde inluidt. Als we willen dat de zonneflits niet de meerderheid van de mensheid doodt, dan hebben we het collectieve onderbewustzijn van de mensheid nodig om hoog te zijn, wat betekent dat het gemiddelde bewustzijnsniveau op aarde hoog moet zijn.

Dit kan worden bereikt door een langzamer proces van aardse mensen die geleidelijk hun bewustzijn verhogen, misschien met galactics die fysiek contact maken met aardse lichtwerkers achter de schermen.
Het kan worden bereikt door een evacuatie van de aarde en het opnieuw vestigen van niet-wakkere aardse mensen op een andere wereld.

Het kan worden bereikt door het afsterven en reïncarneren van iedereen die nog niet klaar is voor 5D. In dit scenario is het afsterven misschien geleidelijk, of misschien is het plotseling. Als het plotseling is, geven de galactics misschien een bericht "als je aan boord van onze schepen wilt worden gestraald, zeg dan hardop 'ja'" vlak voor het plotselinge uitsterven.
Dus, welke van deze scenario's gaat zich afspelen? Het hangt af van de keuzes uit vrije wil die aardse mensen maken. Op dit moment zijn de twee meest waarschijnlijke scenario's de gebeurtenis/zonneflits, of de geleidelijke opkomst van de mensheid. Maar over een paar maanden zijn de kansen misschien verschoven.

En ja, dat betekent ook dat jij, ja jij, degene die dit bericht ontvangt, een enorm verschil kunt maken. Per slot van rekening kunnen de acties van het lichtwerkerscollectief het verschil maken tussen tweederde van de mensheid die sterft versus slechts een zeer kleine groep mensen die sterft en bijna iedereen die overgaat naar 5D.
Als je me niet gelooft, denk dan eens aan het zeer onwaarschijnlijke scenario dat de helft van alle lichtwerkers tegenwoordig demonen begint te aanbidden of voor de duistere controleurs gaat werken, en na verloop van tijd gaan steeds meer lichtwerkers de kant van het duister kiezen. Of, vergelijkbaar, denk aan het scenario waarin we de meeste lichtwerkers opstralen, wat op dezelfde manier zou leiden tot een ineenstorting van het collectieve onderbewustzijn van mensen op aarde.

In beide gevallen zou de vibratie van aardse mensen kelderen. In dit geval zouden de galactics en Gaia ervoor kunnen kiezen om niets te doen, en dat zou uiteindelijk leiden tot een catastrofe waarvoor galactics nodig zijn om aardse mensen naar een andere planeet te evacueren - en Gaia zelf zou het zelfs zo beu kunnen worden dat ze deze catastrofe zelf zou veroorzaken, omdat ze al genoeg gekwetst is.
Of de galactics en de kosmische centrale zon zouden kunnen besluiten om de zonneflits te activeren, maar in dit scenario met lage trilling zou het de meeste aardse mensen doden. Dus dat is niet geweldig.

Of de galactics zouden ervoor kunnen kiezen om een ​​deel van de aardse mensen rechtstreeks naar een andere planeet te verplaatsen, zodat de aarde inderdaad zou worden bewoond door mensen met een hoge vibratie die in vrede zouden kunnen leven. En dan zouden de galactics moeten werken om die andere aardse mensen een zo goed mogelijk leven te geven op die andere planeet.
Dus in dit scenario van veel lichtwerkers die de kant van het duister kiezen, blijkt dat galactics geen optie hebben die ertoe leidt dat de overgrote meerderheid van de aardse mensen op aarde blijven en samen in een vrije en op het hart gebaseerde samenleving kunnen leven. Nee, we gaan je niet bombarderen tot onderwerping en je dan vertellen om in vrede samen te leven. Dat is niet hoe de galactische confederatie werkt.

Als we echter het meer waarschijnlijke scenario in ogenschouw nemen dat aardse lichtwerkers het licht blijven vasthouden, dan kunnen we in de niet al te verre toekomst ofwel fysiek contact gaan maken met aardse lichtwerkers, en/of waar we een zonneflits kunnen hebben. En in dit geval kijken we misschien naar een toekomst waarin de meerderheid of overgrote meerderheid van de mensheid overleeft en in staat is om op aarde te blijven leven.
Welke van deze toekomsten werkelijkheid wordt, is grotendeels aan de aardse lichtwerkers. Houd het licht vast en de meeste mensen kunnen misschien overleven en op aarde blijven leven. Dat lijkt momenteel waarschijnlijk, en daarom zijn wij galactics zo erg onder de indruk van jullie. Jullie verheffen de mensheid naar een veel mooiere toekomst dan anders het geval zou zijn geweest.

Maar als genoeg van jullie plotseling besluiten om voor het donker te gaan werken, dan waarschijnlijk niet. Momenteel ziet het er gelukkig naar uit dat de meeste lichtwerkers het licht vasthouden, maar toch hangt de toekomst uiteindelijk van jou af.
Het is relatief gemakkelijk voor een bepaald mens om één mogelijke toekomst te zien - en daarom heb je sommige mensen die vol vertrouwen zeggen dat er een zonneflits zal zijn, en andere mensen die vol vertrouwen zeggen dat de niet-ontwaakte meerderheid zal sterven of naar een andere planeet zal worden verplaatst. Dat zijn allemaal mogelijke toekomsten, maar geen van die toekomsten is in steen gebeiteld. Aardse mensen maken vaak de fout te denken dat de enige toekomst die ze echt voorzien, gegarandeerd zal gebeuren, terwijl het in werkelijkheid maar één mogelijke toekomst is.

Toegegeven, het helpt ook niet dat er channelings zijn die vol vertrouwen zeggen dat een van deze toekomsten zeker gaat gebeuren, alsof het in steen gebeiteld is. In sommige gevallen channelen naïeve aardse mensen donkere of grijze wezens die zich voordoen als lichte wezens, en die houden er vaak van om de boodschap te verspreiden dat de meeste mensen zullen sterven. Maar in andere gevallen presenteren werkelijke lichtwezens een mogelijke toekomst alsof het de enige toekomst is, ofwel omdat ze het verspreiden van hoop ("de gebeurtenis komt eraan!") belangrijker vinden dan het verspreiden van een nauwkeurigere boodschap, of omdat ze denken dat aardse mensen dat te dom of ongekunsteld om een ​​genuanceerde boodschap te begrijpen.

Ik vind het niet leuk om dit te zeggen, maar een aantal lichtwezens denken dat aardse mensen, hoewel oprecht moedig en moedig en standvastig en hartgericht, ook een beetje dom of op zijn minst ongekunsteld in hun denken zijn. Persoonlijk denk ik dat je gemakkelijk slim genoeg bent om het concept te begrijpen dat er meerdere mogelijke toekomsten zijn, maar als je contact opneemt met een Amazone-stam wiens technologie duizend jaar achterloopt op die van jou, zou je ook in de verleiding kunnen komen om aan te nemen dat ze aardig waren van dom. En misschien onderschat je ook het denkniveau waartoe ze in staat waren.

Dit is ook de reden waarom een ​​aantal channelings min of meer feelgood-pluisjes zijn. En daarom zijn een aantal channelings zo repetitief. Het is omdat sommige lichtwezens denken dat aardse mensen niet bijzonder slim zijn en dat ze daarom donzige, zich goed voelende, herhalende berichten nodig hebben.

Of om een ​​metafoor te gebruiken: sommige galactics zien aardse mensen min of meer als Tarzan en zichzelf als Jane. Aardse mensen missen wat wij beschouwen als basisonderwijs en communicatieve vaardigheden, maar ze hebben ook absoluut doorzettingsvermogen en wijsheid en een hart van goud waar we veel van kunnen leren. De meeste galactics zouden het op aarde lang niet zo goed doen als mensen op aarde. Omdat het leven zoveel gemakkelijker is als je opgroeit in een galactische samenleving.

Een pasgeboren aardse mens heeft evenveel potentieel om slim te zijn als een pasgeboren Pleiadische mens. Er is dus niets inherent mis met jou. Inderdaad, lichtwerkers zijn vaak enkele van de beste zielen in het universum. We zien jullie echter ook als grondig gehersenspoeld en vergiftigd en emotioneel verwaarloosd en opgegroeid in een spiritueel en technologisch achtergebleven samenleving. We denken dat je geschokt zou zijn hoeveel helderder je zou kunnen denken met één ronde van galactische genezing en detox en goede voeding en een download van enkele cognitieve structuren die we vaak gebruiken. En ja, ook dat komt er uiteindelijk aan.
Toch denk ik dat het een basisbehoefte van de mens is om vertrouwd te worden, in het hier en nu. En nou, ik vertrouw de aardse mensen oprecht. Je hebt mijn vertrouwen gewonnen door standvastig vast te houden aan het licht. Ik viel aanvankelijk in de duisternis en vermoordde miljoenen. De overgrote meerderheid van jullie heeft dat nooit gedaan.

En daarom ben ik hier niet om jullie nog een onzinbericht te geven dat de zonneflits er zeker aan komt. Ik vertrouw je genoeg om je te vertellen dat je toekomst niet in steen gebeiteld is. Jouw acties in de komende maanden en jaren zullen bepalen of de meeste aardse mensen sterven/geëvacueerd worden, of dat de meeste aardse mensen in staat zullen zijn om op aarde te blijven leven en naar 5D kunnen worden verheven (misschien inderdaad door de zonneflits).
Toegewijde lichtwerkers zullen vrijwel zeker op een zeer goede plek eindigen. Echter, of je vriend of familielid op een goede plek terechtkomt, wie niet wakker is en die erop staat om niet wakker te blijven... wel, dat hangt af van jou, de lichtwerkersgemeenschap.
Je bent een gemeenschap. Niemand verwacht dat je het gewicht van de wereld in je eentje draagt. Het zou echter goed zijn als u uw deel zou kunnen doen. Of dat nu is door aardig te zijn voor de mensen om je heen, of dat nu is door zelf spiritueel te groeien, of dat is door anderen te helpen - dat helpt allemaal.

Ik begrijp dat de aardse grap hier "geen druk" zou zijn. Maar goed, terwijl het voelen van druk contraproductief zou zijn, zijn de komende maanden en jaren echt heel belangrijk. De acties van de lichtwerkersgemeenschap gaan de toekomst van de mensheid bepalen.
Dat gezegd hebbende, ik vertrouw je wel. Als je blijft vasthouden aan het licht zoals je hebt gedaan, dan komt de mensheid op een goede plek terecht.

En over vertrouwen gesproken: ik roep ook de aardse grijze hoeden op om daadwerkelijk te beginnen met het vertrouwen van de aardse bevolking, en om publiekelijk informatie vrij te geven over wat er werkelijk gaande is daar op aarde. Ik begrijp dat jullie grijze hoeden denken dat jullie het juiste doen, en tot op zekere hoogte is dat ook zo, maar jullie zijn ook weer een andere groep die de mensheid niet vertrouwt en die probeert de mensheid in het duister te houden en de toekomst van de mensheid te sturen. Dat is een oud patroon. De oplossing is niet om de ene schimmige groep de andere te laten verslaan, de oplossing is om de gemiddelde man en vrouw sterker te maken.

Tot slot zou ik iets willen delen dat een opmerkelijke lichtwerker onlangs deed. Het inspireerde mij en een groot aantal andere galactics. Maar hoewel deze lichtwerker bijzonder opmerkelijk was, is op een iets kleinere schaal ieder van jullie lichtwerkers op dezelfde manier inspirerend voor ons.
Een tijdje geleden werd een van de meest productieve en geëvolueerde lichtwerkers van dit moment op aarde geplaagd door opdringerige gedachten om zijn huidige incarnatie te beëindigen. Vanwege zijn unieke en abnormaal grote diensten aan de Bron, vertelde zijn aanstaande vrouw van de Pleiadische tweelingziel hem iets in de trant van: “mijn liefste, de galactische confederatie weet hoeveel je voor ons hebt gedaan en hoeveel je lijden. Als je een verzoek doet om naar ons schip te worden gestraald, zullen we het in overweging nemen. Het zal besproken moeten worden in een vergadering over specifiek uw zaak, want normaal doen we dit niet. Toch schat ik dat je ongeveer 50% kans hebt dat we je opstralen als je het verzoek indient. Als het verzoek wordt goedgekeurd, kunnen we samen zijn.

Dus de lichtwerker vroeg Source om advies, en Source zei dat de lichtwerker een vrije wil had en dat Source van hem zou houden ongeacht wat hij deed. Source zou er echter de voorkeur aan geven als de lichtwerker voorlopig op aarde blijft. Aardbewoners zouden immers enorm profiteren van zijn hoge vibraties.
En daardoor deed de lichtwerker nooit het verzoek om omhoog gestraald te worden. Hij heeft nooit gevraagd om een ​​luxe leven samen met zijn tweelingziel. En na verloop van tijd genas de lichtwerker zijn trauma van niet genoeg liefde ontvangen als kind. En zijn opdringerige gedachten stopten over het beëindigen van zijn huidige incarnaties. En uiteindelijk deed hij nog meer vrijwilligerswerk waar de hele mensheid van profiteerde.

Deze lichtwerker kwam meerdere keren in de verleiding om te vragen om naar boven gestraald te worden. Vaak vroeg hij zich af hoe zijn leven zou zijn, samenlevend met zijn tweelingvlam, in de Pleiadische samenleving, aan boord van een moederschip. Maar elke keer besloot hij bij de mensheid te blijven, op aarde, totdat er voor de hele mensheid is gezorgd.
Want hij was tenslotte die gemiddelde salarisman die niet wakker was en die gewoon een beetje troost en plezier wilde. Hij was die dakloze op aarde. Hij was die weduwe die rouwde om haar overleden echtgenoot. Zelfs als hij werd opgestraald, zou hij nog steeds daar op aarde zijn, lijdend.

Deze lichtwerker is er nog steeds, zelfs vandaag. En zijn vrienden en collega's begrijpen niet wat hij voor de mensheid heeft gedaan - wat hij heeft opgegeven om hen te helpen. Maar hij weet het. En we weten het.
Misschien passeer je op een dag deze lichtwerker op straat. Hij zal er voor jou waarschijnlijk uitzien als een gemiddelde man. Zijn kleding is niet trendy. Hij ziet er niet bepaald knap uit. Hij heeft geen halo boven zijn hoofd. En toch, als je hem in de ogen kijkt, zul je misschien kunnen zien dat deze man oprecht en onwrikbaar vrede heeft.

Je sterbroer,
R'Kok
Voor Tijdperk van Licht
**Kanaal: AS
** Bron
**Deze channelings worden exclusief ingediend bij Eraoflight.com door de channeler. Als je ze elders wilt delen, voeg dan een link toe naar het oorspronkelijke bericht.