zondag 30 april 2023

2023 Schorpioen Volle Maan Maansverduistering ~ Kathy Biehl


2023 Schorpioen Volle Maan Maansverduistering

Ben je de laatste tijd gespannen? Zijn je ergste angsten aangewakkerd? Heb je monsters onder het bed of de kast vandaan zien kruipen?, de achterkamertjes van de macht? Ben je klaar om bepaalde drama's en situaties uit je leven te bannen?

Fenomenale release is onderweg. Je hebt de aanloop naar de maansverduistering van de Volle Maan in Schorpioen in mei ervaren. Het heeft de drievoudige werking van de gebruikelijke hoge emotionaliteit van een volle maan, versterkt door de intensiteit en kracht van Schorpioen en de intensiteit en vluchtigheid van een zonsverduistering.

Deze maan escaleert, hervormt en sluit in sommige gevallen problemen af ​​die de afgelopen twee jaar aandacht hebben gevraagd van verduisteringen op de Stier/Schorpioen-as. Deze polariteit gaat over hulpbronnen, en in het bijzonder over de dichotomie van bezit versus controle.
Maansverduisteringen brengen vertrek, onthullingen (uiteindelijk), hoofdstukeindjes. Deze zit vol met geheimen, schandalen, angsten, giftigheid, obsessies, corruptie en machtsspelletjes met hoge inzetten. Velen hebben het gevoel dat ze niet veel langer meer kunnen en vullen de sfeer met een gevoel van het einde van een tijdperk.

En er komt zeker iets ten einde - om te beginnen deze eclipscyclus. We zijn bij de voorlaatste zonsverduistering in deze cyclus, die eindigt met de maansverduistering van de Volle Maan in Stier in oktober. Naarmate de cyclus afloopt, zijn de gebeurtenissen van deze maand opwindend - en bieden ze een radicaal ander perspectief op - menig drama dat zijn hoogtepunt bereikte tijdens de maansverduistering van afgelopen november in Stier. De twee gebeurtenissen zijn boekensteunen, die in de buurt van dezelfde graden plaatsvinden, maar met de posities van de zon en de maan omkeren.

D e instabiliteit van snelwisselkunstenaar Uranus speelt een rol in het verband tussen de huidige ontwikkelingen en die van eind vorig jaar. Uranus was retrograde en conjunct de Maan tijdens de maansverduistering in november.

Kijk vanaf dat moment uit naar een aantal situaties om van richting te veranderen, omdat de agent van onvoorspelbare verandering nu direct en tegenover de maan staat. Flip-flopping is al aan de gang; Uranus is onlangs teruggekeerd naar en is nu voorbij de graad die hij tijdens de eclips in november bekleedde. (Dit speelt zich af in het nieuws, met een paar politici op staatsniveau die in november werden gekozen, onlangs van partij veranderden en hun nieuwe partijen een supermeerderheid gaven; verwacht dat de switcheroo-trend zal versnellen, ook op andere gebieden.)

Dit kan verschijnen als het omdraaien of breken van uw emotionele investering in een situatie. Er is ook een bewuste, intellectuele inslag, evenals een gevoel van ruimte vrijmaken voor de toekomst. Dit komt door de oppositie van de Maan tegen de retrograde Mercurius, zelf conjunct met de Noordelijke Maansknoop. De zon - die onze rationele kant vertegenwoordigt - zit ingeklemd tussen de Mercurius/Noordknoop-conjunctie en Uranus, waardoor ons gevoel van eigenwaarde en ons denken wordt geschokt en ons wordt geopend voor nieuwe relaties met geld, middelen en macht.

De line-up van deze Volle Maan is een uitstekende formule om gehechtheden, gewoonten of verslavingen (zowel emotioneel als chemisch) te doorbreken. Veel van de actie zal gewoon plaatsvinden, maar je kunt zeker ook wat opzettelijk loslaten. Naast de gebruikelijke tactiek van het opruimen van kasten en laden en het neerzetten van tassen aan de stoeprand, zou een krachtig ritueel zijn het visualiseren van situaties en energieën die van jou naar een toilet stromen met het deksel omhoog, en dan het deksel sluiten (om symbolische terugspatten te voorkomen) en blozen.

Bewust of niet, we dumpen allemaal smurrie en maken ruimte voor de volgende levensfase – dramatischer en uitputtender dan de schijn doet vermoeden. Deze ervaring aan het einde van een tijdperk zit boordevol hints van wat komen gaat. Schorpioen's heerser Pluto staat voor de deur naar de volgende 21 jaar, op 0 graden Waterman. Hij draait dagen voor de zonsverduistering retrograde en bevindt zich in een vierkant buiten teken naar het uitgestrekte Jupiter, zijn jaar in Ram beëindigend en nog geen twee weken verwijderd van het betreden van Stier en het voltooien van het vierkant.

Hun impact moedigt over-the-top drama's en grote, gedurfde reacties aan. Let op wijdverspreide erkenning van eerdere manieren die het niet langer redden, en wijdverbreide acceptatie van radicaal verschillende benaderingen. Dat is een vereiste, verbonden met deze Volle Maan door een t-vierkant naar Pluto vanaf de knooppunten (het oude tegen de toekomst plaatsen en metamorfose vereisen).

De gebiedende wijs heeft een lang lontje. Het hoeft niet in één keer gehonoreerd te worden en kan dat ook niet zijn. Het krijgt nog een power-up wanneer Jupiter Stier binnengaat en zijn vierkant met Pluto op 17 mei voltooit, en vervolgens elke keer dat Pluto de komende anderhalf jaar terugkeert naar 0 Waterman.

Het resultaat? Je hoeft niet alles in één keer uit te gieten. Je hoeft niet alles in één keer schoon te maken. En verwacht dat ook niet van collectieve ontwikkelingen. Laat in pulsen los (hoewel je op dit moment waarschijnlijk gemotiveerd bent om een ​​enorme uitbarsting aan te gaan); en los je grip op alles wat weggaat of wegvalt. We zijn op weg naar een grote afronding, die tegen oktober steeds meer vorm krijgt.