vrijdag 7 oktober 2022

Op 9 oktober is er een Volle Maan in Vissen ~ Stefan Van Heester

Op 9 oktober is er een Volle Maan in Vissen.

Het belooft een gevoelige, helende en transformerende tijd te worden want de Maan staat conjunct CheironWaarom heb je mij verlaten God? Dat is de wonde van Cheiron in Vissen. Het gaat om grote thema’s als geloof, vertrouwen, verraad en verlating. Alleen op de wereld net als Remi. Een Volle Maan is sowieso gevoelig, in Vissen dubbel gevoelig en conjunct Cheiron driedubbel want de oerwonde wordt beroerd. Dit is geen XL Maan maar een XXXL Maan qua emotionele omvang.

Geloof en vertrouwen komt tussen 6 en 12 oktober, de periode waarin we de Volle Maan voelen, op een absoluut dieptepunt of hoogtepunt. Blijven we de martelaar spelen en op een diep niveau lijden of doorbreken we eindelijk dit patroon dankzij een gezond en sterk vertrouwen in onszelf en het Hogere? Blijven we mensen “redden” of beseffen we dat ieder zijn pad heeft? Wordt onze spirituele wonde geheeld? Victim of Victor? Loser of Winner? Slachtoffer- of winnaarsmentaliteit?

Cheiron, ook wel gekend als de gewonde genezer, staat gedurende langere tijd in hetzelfde sterrenbeeld en is bijgevolg generationeel. Wie geboren werd tussen maart 1966 en begin februari 1978 zal deze Volle Maan extra voelen omdat deze generatie Cheiron in Vissen in hun geboortehoroscoop hebben staan. Deze Volle Maan “duwt” bijgevolg op de geboortewonde en voor sommigen zal dit aanvoelen als een alles of niets moment. Als sterven… wat kan leiden tot mega-transformatie.

Cheiron staat overigens in Vissen sinds begin februari 2016 en blijft daar tot maart 2028. Kinderen die in deze periode geboren worden hebben dus de wonde van verlating, geloof en vertrouwen. Als je dit leest als ouder, geef dan extra bevestiging en vertrouwen aan je kind.

Er zijn een aantal manieren om de wonde van Cheiron te helen en ik geef er 2 mee. Enerzijds de pijn doorvoelen en anderzijds logische analyse. De pijn doorvoelen betekent dat jezelf en je pijn observeert. Het gaat om psychologische pijn van in de steek gelaten voelen, escapisme en verwerping. Je observeert deze diepe emoties en neemt er afstand van. Doe wat nodig is (brullen, kloppen, huilen,… ) en laat het los. Zo ga je los door de pijn. Of je gebruikt een andere manier en je gaat je geest trainen. Je gaat logisch analyseren of je inderdaad door God in de steek gelaten werd. Klopt het wel wat je denkt? Is het echt zo? Of is dat iets dat naar boven komt als het even wat minder gaat of je emo bent?


We zijn altijd en eeuwig verbonden met de Bron, God, de schepper, het Al, Liefde,… noem het wat je wil. Als we eeuwig verbonden zijn, kunnen we nooit in de steek gelaten worden. Wie dat op een diep niveau beseft en begrijpt, is geheeld.

Logisch redeneren en analyse wordt momenteel ondersteund door de Zon en Venus die conjunct staan in Maagd. Deze mooie gecombineerde energie staat weliswaar in oppositie met de Maan maar mits we dit balanceren ondersteunt het ons in ons proces.

Ook grote broer Saturnus, in driehoek met de Maan, helpt ons vooruit door vastberadenheid, geduld en doorzettingsvermogen..

Een Volle Maan is steeds het hoogtepunt van de maanfase die 4 weken duurt en die begint met de Nieuwe Maan. Lees meer daarover in mijn vorige artikel. Het hoofdthema voor deze periode is “alle zaakjes op orde”. Ook in ons hoofd brengen we nu alle zaakjes op orde want gezondheid begint met een gezonde manier van denken of een gezonde denkgeest.

Van paranoia naar pronoia, het geloof dat alles en iedereen samenspant in ons voordeel. Een beetje zoals de film Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain met dat hemelse titelnummer “Comptine d’un autre été, l’après-midi” van Yann Tiersen.

Ik wens alles en iedereen een genezende en transformerende Volle Maan toe.
Met wat geluk zien we hem aan de hemel schitteren omstreeks 22:54 op maandagavond 9 oktober. Mocht dat niet het geval zijn dan is dat niet omdat je verlaten bent door God. ;-) Ja we blijven lachen want humor is ook een manier om iets te helen. Wellicht de leukste en misschien zelfs de meest efficiënte.

Tot de volgende keer maar weer!

© Stefan Van Heester www.stefanvanheester.com & www.astro-logisch.be

Foto Alex Bodini op Unsplash