vrijdag 7 oktober 2022

Hakann: Verslavingen ~ 7 oktober 2022

Hakann: Verslavingen

Geplaatst op 6 Oktober 2022 door EraOfLight

Mijn liefste broeders en zusters,

Hier spreekt Hakann. Ik hou van jullie en ik ben blij dat ik nog meer vragen kan beantwoorden.

Vandaag word ik vergezeld door enkele andere Pleiadische wijzen. We hebben een zeer belangrijke vraag ontvangen en daarom zullen we deze als groep beantwoorden. Daarom gebruik ik vandaag het woord “wij” in plaats van “ik”.

De vraag komt van Georgia en komt neer op: hoe kan ik omgaan met een verslaving?

Hier is ons antwoord. Het kan vreselijk voelen om verslaafd te zijn. Het kan elementen bevatten van schaamte, van je waardeloos voelen, je niet sterk genoeg voelen, je vreselijk voelen als je niet toegeeft aan je verslaving, maar ook vreselijk als je dat wel doet. Verslavingen kunnen je perspectief vernauwen, je isoleren en gevoelens van hopeloosheid oproepen. Je hebt al onze liefde en medeleven.

Ten eerste, vanuit ons perspectief: zijn de meeste mensen op Aarde verslaafd. De meeste aardbewoners zouden het moeilijk hebben als ze het volgende te horen kregen: “drink een week lang: geen koffie, drink geen alcohol, gebruik geen drugs, kijk geen televisie, speel geen videospelletjes, gebruik geen sociale media, kijk geen porno, kijk geen mainstream nieuws, consumeer geen informatie die erop gericht is je het gevoel te geven dat een groep andere mensen slecht of dom is.”

Dus vanuit ons perspectief is de overgrote meerderheid van de aardbewoners ergens aan verslaafd. Alleen worden sommige verslavingen als “normaal” beschouwd en dus niet als verslaving beschouwd, ook al zijn ze soms nog zo schadelijk.

Ik zeg dit niet om Aardbewoners te beschamen. Eerlijk gezegd is de Aarde zo’n harde wereld dat het ons niet verbaast dat de meeste aardbewoners ergens aan verslaafd zijn. Als we de gemiddelde Pleiadische ziel op Aarde geboren zouden laten worden, zou die persoon waarschijnlijk ook ergens aan verslaafd raken.

Wat wij zeggen is dat als je toevallig verslaafd bent aan iets dat niet sociaal aanvaardbaar is, het goed zou zijn om aan jezelf te werken. Maar de meeste andere mensen zijn ergens aan verslaafd. Ze zijn toevallig verslaafd aan dingen die sociaal aanvaardbaar zijn.

Sommige verslavingen zijn echter ongezonder dan andere.

Als je een verslaving hebt, raden we je aan naar een psycholoog te gaan. Dit geldt des te meer als de verslaving zeer ernstig is, zoals harddrugs. Maar niet iedereen heeft toegang tot een psycholoog, dus bieden wij ook ons perspectief.

Wij denken dat verslavingen worden gevoed door oude trauma’s of door een gebrek aan richting of betekenis of sociaal contact.

Als iemand gelukkig is, deel uitmaakt van een gemeenschap en een zinvol leven heeft, zal hij waarschijnlijk niet verslaafd raken, ook al neemt hij dingen in of onderneemt hij activiteiten die tot verslavingen kunnen leiden.

Er is een enigszins bekend aarde-experiment dat dit aantoont. Dit experiment heet Rat Park. Het toont aan dat als je gekooide ratten de keuze geeft tussen water en morfineoplossing, ze heel veel morfineoplossing zullen consumeren. Dus gekooide dieren zullen veel drugs consumeren.

Een andere groep ratten werd echter in een leuke omgeving geplaatst, waarin ze konden verkennen, spelen en seks hebben. De ratten in dit zogenaamde rattenpark verkozen water boven morfineoplossing.

Het rattenpark-experiment toont aan dat het fundamentele probleem in de meeste gevallen een gebrek aan betekenis is, een gebrek aan gemeenschap, een gebrek aan liefde en een gebrek aan voldoende beloning en waardering en gezien worden voor de dingen die je doet.

Laten we zeggen dat we het hebben over een verslaving die weliswaar ernstig is, maar niet zo ernstig als een harddrugsverslaving. Laten we bijvoorbeeld zeggen dat iemand een verslaving aan junkfood heeft en niet in staat is om van junkfood af te blijven, hoe hard hij ook probeert.

In dit geval raden we aan dat deze persoon zich niet richt op het weerstaan van zijn junkfoodverslaving, maar zich richt op het proberen een beter leven op te bouwen en zich in plaats daarvan te omringen met goede mensen. En we raden aan dat de mensen om hen heen zich niet richten op het vertellen dat ze geen junkfood moeten eten, maar in plaats daarvan tijd met hen doorbrengen en hen liefde geven.

Als iemand die verslaafd is aan junkfood al zijn wilskracht blijft besteden aan het weerstaan van junkfood, dan zal hij waarschijnlijk zijn junkfood consumptie een beetje verminderen, maar hij zal misschien geen betere routines kunnen opbouwen omdat hij al zijn wilskracht besteedt aan het wegblijven van junkfood. Volgens ons is het beter als ze slechts een beetje wilskracht besteden aan het weerstaan van junkfood en de rest van hun wilskracht aan het verbeteren van hun leven. Zelfs als dat betekent dat ze tijdelijk meer junkfood zullen eten.

Het zou bijvoorbeeld goed zijn om betere routines op te bouwen, vooral routines die je vreugde of plezier of energie geven als je ze eenmaal hebt ingesteld. Het is beter om in een tempo te gaan dat werkbaar voelt, dan te proberen alles tegelijk te doen en dan na een paar dagen te falen.

Na verloop van tijd zal de verslaving dan niet meer zo aantrekkelijk lijken.

Een ander Rat Park experiment toont de effectiviteit van deze oplossing aan. In dit experiment werden ratten in kooien gehouden en bijna twee maanden lang gevoed met een morfineoplossing. Vervolgens werden deze verslaafde ratten losgelaten in het zeer aangename Rat Park. En toen ze de keuze kregen, kozen deze ratten ervoor om water te drinken in plaats van de morfineoplossing. Ze hadden wel wat ontwenningsverschijnselen, maar toen ze in een betere omgeving werden geplaatst, waren de drugs gewoon niet meer aantrekkelijk voor ze.

Dus als de verslaving niet zoiets is als harddrugs, dan raden wij aan slechts een matige hoeveelheid wilskracht te besteden aan het wegblijven van de verslaving en de rest van je wilskracht te besteden aan het verbeteren van je leven. Dit helpt misschien niet meteen, maar na verloop van tijd zul je je gewoon niet meer aangetrokken voelen tot je verslaving.

Dat is het belangrijkste advies dat we hebben. Wat ook kan helpen is te weten dat terwijl je verslaafd bent of terwijl je een psychisch trauma hebt, het eindeloos kan lijken. Het kan lijken alsof je de rest van je leven verslaafd en getraumatiseerd zult zijn. Maar dit is zeker niet altijd het geval. Dit is gewoon je ego dat negatief is, dit is niet noodzakelijk een weerspiegeling van de realiteit. De channeler had ook een periode van enkele jaren waarin hij dacht zich nooit meer gelukkig te voelen, en nu voelt hij zich regelmatig geweldig.

Als je verslaafd bent, kan het lijken alsof je alleen maar je verslaving bent. Dat is niet waar. Je hebt nog andere karaktereigenschappen, andere kwaliteiten, andere dingen waar je goed in bent, andere dingen die mensen aan je waarderen. Je bent meer dan je verslaving. Je wordt gewaardeerd en er wordt van je gehouden.

Ik zou Tunia’s boodschap genaamd: “Hoe te genezen” willen aanbevelen. Veel van die informatie is nuttig voor mensen met een verslaving, zowel wat betreft het omgaan met zogenaamde “negatieve emoties” als die zich voordoen en ook mogelijk bij het verwerken van oude trauma’s. Dat bericht bevat ook twee soorten alternatieve genezers die je misschien kunnen helpen.

We bevelen ook Tunia’s bericht “Het ET-dieet” aan, omdat veel mensen te weinig koolhydraten eten en zich psychologisch veel beter zouden voelen als ze gewoon voldoende koolhydraten zouden eten. Sommige mensen zullen schrikken van het grote verschil dat dit maakt. Niet alle, maar sommige psychologische problemen kunnen letterlijk worden opgelost door gewoon voldoende koolhydraten te eten.

We hopen dat dit helpt. We houden heel veel van jullie. En we willen jullie ook bedanken dat jullie nu op aarde zijn. We weten dat het moeilijk is, maar als je dit bericht ontvangt, ben je zeer waarschijnlijk een Lichtwerker, en de aanwezigheid van Lichtwerkers op Aarde helpt enorm. De bevrijding van de Aarde zou niet kunnen gebeuren zonder de aanwezigheid van Lichtwerkers. Wij zijn zeer dankbaar voor jullie dienst.

Jullie sterrenbroeder,

Hakann

Voor Era of Light

Kanaal: A.S.

Bron

Deze channelings zijn exclusief door de channeler ingediend bij EraofLight.com. Als je ze elders wilt delen, voeg dan een link toe naar dit originele bericht.

Vertaling: wakkeremensen.org